A rendkívül fiatal átlagéletkorú Esztergom a hetedik helyen futott be az ősszel. Épp annyi pontot szereztek, mint a Bábolna, 24-24 egység van a két csapat neve mellett. Mindössze két pontra vannak a már ötödik Tatától, és hárommal előzik a Sárisápot. Az Esztergom 25 gólt rúgott, és pont ugyanannyit kapott, ezen lehet javítani a tavasszal. A Zsámbékot a Komáromon kívül csak az Esztergom győzte le, majd egy héttel később egy hatossal küldték haza idegenben a Nyergesújfalut. A dobogón álló Oroszlány is áldozatul esett az esztergomi fiataloknak, szintén idegenben sikerült 4-1-re nyerni Veress Balázséknak. A csapat legeredményesebb játékosa, a mindössze 17 (!) éves Klátyik Balázs, hét góllal segítette ősszel a csapatát. A nyáron visszaigazoló Gyebnár már rutinos a maga 21 évével, ő öt találattal vette ki a részét. A csapatot mindössze egy piros lap sújtotta, az viszont nagyon fájó, hiszen a csapatkapitány, Krammer Tamás áprilisig nem állhat a csapat rendelkezésére. A csapat teljesítményéről Veress Balázst, az együttes vezetőedzőjét kérdeztük:

Olvastad már a Bábolna értékelőjét? Klikk ide!

Az Esztergom jól szerepelt az ősszel

– A célkitűzés az első nyolc helyezés valamelyike volt, ez meg is valósult. Ezzel nincs is probléma, inkább összességében nézve a szeszélyesség, és a stabilitás – függetlenül az eredményektől – volt a gond. A Tata ellen például kikaptunk, de játékban egyáltalán nem voltunk rosszak – kezdte szavait az Esztergom vezetőedzője.
– Valahol a Koppánymonostor elleni 0-0-nál éreztem a fordulópontot, akkor jó volt a csapat kohéziója. Utána ugyan a Kecskéd ellen kétgólos vezetést adtunk le, ám a következő fordulóban legyőztük a Zsámbékot, mely hatalmas lökést adott a csapatnak. A szezon második felére sikerült a stabilitást elérnünk. Az előző években is jellemző volt ránk, hogy olykor nagyon jól jönnek az eredmények, utána pedig hullámvölgy. Ezt idén talán ki tudjuk küszöbölni. A szezonban két negatív dolgot is ki tudnék emelni: a Komárom elleni 0-8-hoz nem kell magyarázat, de Vértessomlón is bűnrossz játékkal kaptunk ki. A legjobban a Zsámbék elleni győzelmünk tetszett, és nem csak a három pont miatt. Akkor nagyon egyben volt a gárda, hajtottak egymásért a srácok – folytatta.
– A téli felkészülést a héten kezdjük, igyekszünk néhány plusz edzést is beiktatni, ha lehet, de ez a játékosoktól függ. Magyar és szlovák ellenfelek is lesznek. Alacsonyabb és magasabb osztályokban focizók ellen is kipróbáljuk magunkat, idén több mérkőzést játszunk, mint az elmúlt években. A játékoskeretben nem várható változás, legfeljebb egy-egy poszton – zárta szavait Veress Balázs.