A legutolsó teljes hétvége jön a téli műfüves tornán. A legtöbb csoportban most fog eldőlni a csoportelsőség és a továbbjutás kérdése, így igazán fontos lesz. Az A-csoportban mondjuk pont nem ez a helyzet, hiszen a mindent eldöntő rangadó csak kedden fog jönni. Akkor a két évvel ezelőtt diadalmaskodó Vértesszőlős játszik a friss címvédő TFCE-vel. Ezt a találkozót a második körből elhalasztották. Addig viszont mindkét csapatra vár egy kötelező: a Vértesszőlős a Vértessomló ellen vív majd, a TFCE pedig a Szárliget ellen csatázik. A szőlősieknek lesz nehezebb dolguk, hiszen a Vértessomló ugyanazon bajnokságban szerepel, ám ebben a bajnokságban már kétszer is találkoztak. Egyszer 5-2-re, egyszer pedig 6-2-re tudott győzni Kiprich József csapata, így elméletileg most sem okozhat gondot. A harmadosztályú Szárliget vélhetően nem okoz sok gondot a címvédő Tatabányának.

A B-csoportban még semmi sem dőlt el, három csapat is továbbjuthat. De ez nem szombaton fog eldőlni, hiszen a Kecskéd és az Oroszlány csak kedden csap össze. A hétvégén viszont a Környe kerülhet közelebb a továbbjutáshoz, hiszen minden esélyük megvan a Szákszend legyőzéséhez. Meglepetésre az Oroszlány legyőzték, ezzel három ponttal állnak, csakúgy, mint az Oroszlány. A tabellát a Kecskéd vezeti. A keddi Oroszlány-Kecskéd rangadón dőlhet el, hogy ki lép tovább.

A C-jelű ötösben a csoport első helye már eldőlt, miután a Nyergesújfalu áthajtott mind a négy ellenfelén, négy győzelmet arattak. A valós tét a második hely megszerzése lehet, kérdés, hogy ez mennyire motiválja a csapatokat. Erre a Sárisápnak és a Dorog U19-nek van esélye, hiszen egymás ellen vívnak majd vasárnap. Amennyiben a piros-feketék diadalmaskodnak megyei első osztályú ellenfelükkel szemben, az övék a második hely, ám Karcagi Páléknak is megvan az esélyük, hiszen a Pilismaróttal még nem vívtak. Azt a találkozót szerdán rendezik majd. A vasárnap másik párharca a pont nélkül álló csapatok csatája lesz. Itt a harmadosztályú Csolnok próbálja meg felvenni a kesztyűt az onnan feljutott, és a másodosztályban is jól szereplő Pilismaróttal. A csolnokiak már három vereséget szenvedtek, a Pilismarót csak kettőt, így itt az alkalom mindkét félnek a javításra. A Csolnoknak ez lesz az utolsó találkozója, a marótiak még pályára lépnek a Sárisáp ellen.

A D-jelű kvartett a legkiegyensúlyozottabb, ugyanis két hat-, két nullapontos csapatot találunk itt. Ráadásul ezen csapatok pont egymás ellen fognak vívni, így az első és a harmadik hely is gazdára talál vasárnap. A Tata a Nagyigmánddal fog harcolni a csoport első helyéért, az Ács és a Tardos pedig a harmadik pozíciót veszi célba. A Komáromban vívott mérkőzéseken nagy kérdésekre kaphatunk választ. A Nagyigmánd mérkőzése nem csak a pontegyenlőség miatt lesz pikáns, hanem mert több tatai játékos lépett már pályára nagyigmándi színekben ezen a tornán. Az Ács is szenvedett ezen a tornán, ahogy a másodosztályú Tardos is, itt is kérdés, ki lesz az, aki pont nélkül zárja a felkészülési tornát.