A hétvégén játszották a negyeddöntőket a téli műfüves tornán. Szombaton a Tatabánya hazai pályán tudta kiharcolni a továbbjutást a Kecskéd ellen. A vendégek pechesen kezdtek, hiszen Polyák már az ötödik percben megsérült. A TFCE a szünetig háromgólos előnyre tett szert, ám a térfélcsere után a Kecskédnek volt egy jó periódusa, és percek alatt Katóka duplázott. Az egyik gólban egyébként a kapus vállalt főszerepet. Történt ugyanis, hogy az első félidőben három gólt kapó Ténai a mezőnyben kapott helyet, míg Maronga a kapus volt. Ténai aztán egy gólpasszal segítette Katókát. Ezt követően azért még a Tatabánya is rúgott két perc alatt kettőt, ezzel el is dőlt a továbbjutás. A másik szombati találkozó simább volt, itt az Oroszlány magabiztosan verte az alapebereit nélkülöző Vértesszőlőst.

Pörögnek az átigazolások a megyei csapatoknál. Klikk IDE a cikkünkért. 

Vasárnap aztán a két thriller következett. A Nyergesújfalu az első félidőben jobb volt ellenfelénél, ám csak egy gólt szereztek, mivel egy büntetőt kihagytak. A térfélcserét követően a Nagyigmánd volt jobb, lőttek is egy gólt, valamint egy olyat is, amit nem adott meg a játékvezető. A büntetők során a nyolcadik körre maradt a döntés, ott a nagyigmándi játékos hibázott, így a Nyergesújfalu jutott tovább. Szintén büntetőpárbajba torkollott a Tata és a Dorog meccse Komáromban. A tataiak szereztek vezetést, de itt is a szünet után jött a válasz, ezzel pedig a büntetők. Itt „csak” öt körig jutottak, ekkor a Dorog játékosa nem hibázott, a Tatáé viszont igen, ezzel ők kerültek tovább. Az elődöntőket már vasárnap fogják rendezni, 14:00-tól. A Tatabánya ismét hazai pályán játszik, és az Oroszlányt fogadja, míg Tokodon a Dorog U19 és a Nyergesújfalu csap össze, így van esély rá, hogy a tavalyi döntő (TFCE-Nyergesújfalu) megismétlődik.

Fotó: H.B.

TFCE-Wati Kecskéd KSK 5-2 (3-0)
Tatabánya: Balla – Víg, Árvai, Nagy R. (Németh, 46.), Megyesi, Wágner, Soltész, Krupánszki, Klausz, Hajas (Bogár, 46.), Farkas (Csontos, 46.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Kecskéd: Ténai – Katóka, Bucsi, Mérten, Németh, Polyák (Czékmány, 5.), Maronga P., Horváth Z., Farkas P., Tomayer R. (Maronga R., 46.), Tomayer Á. Vezetőedző: Wéber Balázs.
Gólszerzők: Megyesi (33., 76.), Farkas (37.), Krupánszki (43.), Németh (75.), illetve Katóka (57., 60.)

OBSK Oroszlány-Vértesszőlősi SE 5-0 (1-0)
Oroszlány: Boros – Ratimorszky, Soós, Bukovecz, Török (Fekete, 69.), Hideg (Göböly, 60.), Fodor, Kiss, Földi, Mester, Tóth Á. Vezetőedző: Hagymási Zoltán.
Vértesszőlős:  Erdősi – Dr. Veréb, Kiprich, Matláry (Szerencse M. Z., 54.), Farkas Z., Müller Z., Plotár, Szerencse D., Ubornyák (Hanikám, 60.), Kocsis, Farkas J. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerzők: Hideg (22., 56.), Fodor (46., 67.), Kiss (82.)

Nyergesújfalui SE-Nagyigmándi KSK 1-1 (1-0), büntetőkkel 8-7
Nyergesújfalu: Koller – Gimesi, Katona, Tóth D. (Szoboszlai, 51.), Fekete, Hajnal, Manga, Nagy A. (Balogh, 67.), Kottra, Takács (Klányi, 62.), Eberst. Vezetőedző: Petres Tamás.
Nagyigmánd: Halasi – Czeglédi, Altrichter, Fehér, Boros, Járóka (Szabó P., 67.), Horváth D., Gyöngyösi (Krizsán, 62.), Viola, Simon P., Müller. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Hajnal (38.), illetve Simon (54.)

Tatai AC-Dorogi FC 1-1 (1-0), büntetőkkel 4-5
Tata: Kovács B. – Csordás D., Kun, Csordás G., Molnár, Tóth, Bombicz, Berki, Rába, Zuggó, Korcsok. Vezetőedző: Wéber Roland.
Dorog: Bokor (Borsiczki, 46.) – Putnoki, György, Weszelovszky Á., Izsó, Vass R., Weszelovszky G., Zichi, Hamza (Sárközi Á., 46.), Janusz, Molnár M. (Valek, 65.)
Gólszerzők: Zuggó (18.), illetve Janusz (63.)

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg, és lájkold facebook oldalunkat ITT.