Újoncként, fennállása első szezonjának nekifutva a kilencedik helyen tölti a téli szezont a Koppánymonostori SE. A lila-fehér csapat az idény előtt a bennmaradást tűzte ki célul, és talán nem mondunk nagyot, ha kijelentjük, hogy ez sikerülni fog. A csapat 19 egységet szerzett, ami kettővel kevesebb, mint a Sárisápé, viszont hárommal több, mint amit a Kecskéd szerzett. Az első fordulóban rögtön egy meglepetéssel nyitottak, hiszen elverték a Nyergesújfalut, de az Esztergom és a Bábolna sem bírt a csapattal, ahogy az Oroszlány sem. Öt mérkőzésen tudtak diadalmaskodni, így nem véletlen, hogy a középmezőnyben állnak. Legeredményesebb játékosuk az alapvetően védő Pekler Barna, aki öt találattal segítette az alakulatot, mögötte Grónai, Hajnal és Kerekes 3-3 egységgel áll a dobogón. A csapat szerepléséről a klub vezetőedzőjét, Vigh Lászlót kérdeztük.

Teqball kupa Tatán, ott a helyed! 

– A másodosztályú ezüstérem után a célunk a bennmaradás volt az első osztályban. Ehhez eddig jól állunk, de egyáltalán nem szabad hátradőlnünk. A gárda együtt van, fiatalok, jó csapatot alkotnak. Tizenkilenc pontot szereztünk, ami lehetett volna több is egy kis szerencsével, de nem vagyok elégedetlen egyáltalán – kezdte szavait a vezetőedző.

– Ha a pozitívumról kellene beszélni, az egész szezont hoznám fel. Szervezettek és masszívak voltunk, egy-két kivétellel jól védekeztünk, igazi csapatként harcoltunk a pontokért. A negatívumok között az utolsó két mérkőzést említeném. Eddigre kicsit elfáradtunk, ráadásul többen sérülés vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak segíteni, ez pedig két vereséget eredményezett a Nyergesújfalu és a Kecskéd ellen. A felkészülést már elkezdtük, egy héten négy-öt foglalkozást szeretnénk tartottunk – folytatta.

A Koppánymonostor (fehérben) jól muzsikált ősszel

– Jó ez az út, amin járunk, de tudunk még ennél jobbak lenni. A felkészülési időszakban nem szeretnénk megyénkbeli csapatok ellen játszani, így inkább Győr-Moson-Sopron megyei csapatok ellen, illetve szlovákiai ellenfelek ellen mérettetjük meg magunkat. Lesznek alacsonyabb osztályúak köztük, fiatalok, szóval igyekszünk mindenféle csapat ellen megmutatni magunkat. A játékoskeretben sok változás nem várható, egy-két érkezőt szeretnék még, távozóról pedig nem tudok. A tavasszal sem lehet más célunk, egyértelműen a kiesés elkerüléséért fogunk harcolni – zárta szavait Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője.