Csalódást keltett a Kecskéd KSK ősze, hiszen az előző szezon negyedik helyezettje, és sokszoros bajnoka mindössze csak a tizedik helyen tölti a téli szünetet.  A csapat négy győzelmet és négy döntetlent tudott felvonultatni hat vereség mellett. Legyőzték a Nyergesújfalu mellett a Koppánymonostort is, valamint a Bokod, Vértessomló duót is. Az Ács elleni mérkőzésük két alkalommal is elmaradt. A csapat legeredményesebb játékosa Polyák Ferenc volt, aki négy góllal zsebelhette be ezt a címet. Mögötte Jónás, Katóka és Kiss is három-három találatot jegyzet, az egész csapat 22-t. Emellé 33 kapott gól van a tabellán a nevük mellett. A Koppánymonostor mögött három ponttal állnak, a Nyergesújfalut pedig ugyanennyivel előzik. A Magyar Kupában előbb a Környét ütötték ki, majd a következő körben a pofon másik oldalán voltak, a Komáromtól 6-0-ra kaptak ki. A csapat szerepléséről Wéber Balázst, a Kecskéd vezetőedzőjét kérdeztük.

 

  • Olvastad már? Jól erősített a Kecskéd a télen!

– Az őszi helyezésünkkel nem lehetek elégedett, hiszen a tabella első felébe vártam a csapatot, annak ellenére is, hogy egy-két poszton nem sikerült kellően megerősíteni a keretet a nyár során – kezdte szavait. Nem kezdtük jól a bajnokságot, és ez az egész őszi szereplésünkre kihatott. Több olyan mérkőzésünk is volt, amikor hiába rúgtunk három gólt, mégsem tudtunk nyerni (Nagyigmánd, Esztergom) meg kellett elégednünk az egy ponttal. Játszottunk értékes döntetlent az erős Zsámbék otthonában, amely mérkőzés végén ha határozottabbak vagyunk, akkor három ponttal távozhattunk volna, vagy ilyen volt a vértesszőlősi látogatásunk is, ahol a vezetésünket nem tudtuk megtartani a 90. percig. Nagyon sok gólt kaptunk a saját magunk hibáiból, ami az adott mérkőzésen nagyon visszavetette a csapatot, és az is árulkodó jel lehet, hogy az őszi házigólkirályunk mindössze négy gólt tudott felmutatni – fogalmazott a tréner.



– Ha a tavaszra sikerül a hiányposztokra igazolnunk, és a csapatszintű védekezést úgy összerakni, hogy ne legyen ilyen magas a kapott gólok száma, akkor a hatodik hely környékére még odaérhet a csapat. Most jelenleg ez lehet a reális cél, amit kitűzhetünk magunk elé. A felkészülésünk sűrű lesz: a téli műfüves bajnokság mellett lesznek még találkozók, hétközben és hétvégén is pályára lépünk edzőmeccseken. A játékoskeretben lesz változás, de még nincs hivatalos bejelenteni valónk – zárta szavait Wéber Balázs.