A Nyergesújfalui SE az év egyik legnagyobb csalódását okozta a megyei első osztályban. Az előző szezonban remekül szerepeltek otthonuktól távol (a felújítás miatt a hazai mérkőzéseiket Táton rendezték), így az ötödik helyre értek oda, több nagycsapatot megszorongatva. Ehhez jött az, hogy Tátról és Lábatlanról rendkívül sok játékost igazoltak le, így sokan a dobogóra várták a csapatot.
Ennek ellenére mindössze a 11. helyen töltik a téli szünetet, 13 megszerzett ponttal. Mindössze négy győzelmük volt, ám ebből egyet a Tata ellen szereztek. A 36 kapott gól rendkívül sok, kétszer is hat gólt kaptak egy mérkőzésen. A legeredményesebb játékosuk a fiatal Manga Zsolt, aki 11 találattal segítette csapatát. A bajnokságot megbízott vezetőedzőként Elzer Istvánnal kezdte a csapat, majd Hajnal Zoltán fejezte be a tavalyi őszt, tavasszal pedig Petres Tamás irányítja majd a nyergesieket.
Lapunk Elzer Istvánnal beszélgetett:


– A bajnokság előtt az első ötbe kerülés volt a cél. Az alapozás rendben ment, jó előjelekkel vártuk a szezont. Ennek ellenére nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna – kezdte szavait Elzer István. A kulcsot ott látom, hogy az első öt mérkőzésen mindössze egy győzelmet szereztünk. Ha összeszedettebbek lettünk volna fejben, jóval jobban szerepeltünk volna. Fájó vereségeket szenvedtünk, például az Ács ellen 6-5, vagy a Vértesszőlős elleni vereség, ahol győznünk kellett volna. A leginkább mégis az Esztergom elleni Táton játszott 6-1-et felejteném el, ahol borzasztóan lélektelenül játszottunk, meg is lett az eredménye. A pozitív élményekből kevés van, főleg eredményességben, de a Komárom elleni első 30-35 percet tudnám kiemelni, ahol szervezetten, jól játszottunk, megnehezítettük a listavezető dolgát – folytatta a vezetőedző.
– A felkészülést január közepén elkezdtük, a műfüvesen a döntőbe jutottunk. Ez a program adta a gerincét a felkészülésünknek. Február 25-én már a Nagyigmánddal bajnoki mérkőzést játszottunk, amit sikeresen meg is nyertünk. – fogalmazott Elzer István.
– Ami a folytatást illeti, a játékoskeretben egy-két változás volt: egy kapus velünk készül, illetve védőket is szeretnénk igazolni, az NB III.-ban szereplő Csepeltől is vannak játékosok. A célkitűzés természetesen a javítás az őszi szereplésen, a 6.-8. hely környékére kellene odaérnünk, de nem lesz könnyű, mert 10-11 pontos lemaradásunk van. Az U19-es csapat játékosai velünk készülnek, de óriási a különbség a felnőtt és az ifibajnokság irama között – zárta szavait Elzer István, a csapat korábbi vezetőedzője, technikai vezetője.

 

Szeretnéd tudni, hogy igazoltak a megyei csapatok? Klikk IDE.