Az Ács évek óta az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály stabil tagja, de évről évre a kiesés ellen küzdenek. Ez ősszel sem volt másképp, hiszen a 15 csapatos bajnokság 13. pozíciójában tanyáznak. Csak a Vértessomlót és az újonc Bokodot tudták megelőzni. A 14 mérkőzésen mindössze 3 győzelmet arattak, ám meglepetésre az egyiket a Nyergesújfalu, a másikat a Sárisáp ellen. A harmadik győzelmüket a szomszédos Nagyigmánd ellen aratták. A Nyergesújfalu ellen hazai pályán 22 perc alatt négy góllal vezettek, és a vége 6-5 lett, a Sárisáp ellen idegenben pedig a 35. perc után vezettek négy góllal. Ezen kívül viszont kikaptak a sereghajtó Bokod ellen, és a szintén mögöttük tanyázó Vértessomló ellen csak döntetlent értek el úgy, hogy két góllal is mentek. A csapat 65 gólt kapott, ami messze a legtöbb, viszont lőtt gólokban még a hatodik helyen álló Bábolnát is megelőzik, ezzel kompenzálták kissé a gólarányt. 12 és 10 gólt kaptak a Komáromtól, 7-et a Tatától. A csapatból kiemelkedik a fiatal Lakatos László Arnold és a rutinos Zvér Dezső, akik 9 és 8 gólt szereztek. Mögöttük Lami és Szalai csak 2-2 góllal tudta segíteni a gárdát. A csapat szerepléséről Karvaj Imrét, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

– A célkitűzésünk a 8–10. között volt, de sajnos csak a 13. helyen végeztünk. Csalódott vagyok az őszi szerepléssel kapcsolatban, mert több olyan mérkőzést vesztettünk, amin nyernünk kellett volna, de okoztunk meglepetést is erősebb csapatok, például a Nyergesújfalu ellen – kezdte szavait a vezetőedző. A legpozitívabb a Sárisáp elleni mérkőzésen aratott győzelmünk volt, amikor öt gólt szereztünk, és egy jó csapatot vertünk el idegenben. A legfájóbb emlék pedig egyértelműen a Vértessomló elleni hazai döntetlen, amikor két góllal is vezettünk. Összességében több pontot kellett volna szereznünk. Január 12-én kezdtük a felkészülést, heti három alkalommal edzünk, plusz a téli műfüves bajnokságra is neveztünk, ahol a csoport harmadik helyén végeztünk. – folytatta a tréner.

– Ezen kívül két szlovák csapattal is megmérkőzünk, mi utazunk hozzájuk. A csapat átigazolásával kapcsolatban sokat nem tudok mondani. Tárgyalunk egy-két játékossal, de tudjuk, hogy ehhez sok pénz kell. Minket azok szoktak választani, akiknek szerényebb igényeik vannak, de szeretnénk, ha meg tudnánk erősíteni a csapatot. Távozókról nem tudok, így egyben maradhat a keret. Mindenféleképpen szeretnénk egy-két pozíciót előrelépni a tavasszal, játékban és eredményességben is jobbnak kell lennünk – zárta értékelését Karvaj Imre, az Ácsi Kinizsi SC vezetőedzője.