Komáromban rendezték a forduló első találkozóját, méghozzá egy házirangadóval. A két csapat között sokáig nem volt nagy különbség, az első hetven percben csak két gólt szerzett a Komárom, utána viszont kinyílt az olló. A vége egy hatos lett, az utolsó tíz percben hármat is lőtt a Komárom. Külön öröm, hogy Kenesei Krisztián bemutatkozott, ráadásul gólt is szerzett. Solymos Zoltán is visszatért a sérüléséből, és egyből négy gólt vágott, ezzel vissza is vette a vezetést a góllövőlistán.

Komárom VSE-Koppánymonostori SE 6-0 (2-0)
Komárom, vezette: Tóth R. (Lovas A. G., Komáromi N.)
Komárom: Rigó – Módi, Kovács I., Szabó R., Végh T. (Simigla, 27.), Musitz (Kenesei, 53.), Kiss K., Solymos, Vincze, Katona A., Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Koppánymonostor: Raffai (Zentai, 18.) – Margl, Szőnyi (Tatai, 54.), Bilkó, Venczel, Patócs (Rácz, 84.), Nagy T., Pekler, Köllner (Kugler, 66.), Dávid,  Dombai (Grónai, 61.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Solymos (15., 41., 80., 86.), Kenesei (71.), Végh B. (83.)
Jók: Kovács, Végh B., Solymos, Kenesei, Simigla, illetve senki.

Láttad már a fórumunkat? Regisztrálj és írd meg a véleményedet!

Tatabányán rendezték a Tata-Nyergesújfalu rangadót. A tataiak kapuját az örökifjú, 51 esztendős Valakovics védte. Hogy hogyan, azt elárulja, hogy nem kapott gólt. Az első félidőben még a Tata sem rúgott, ám a szünetet követően húsz perc alatt kettőt is. A több alapemberüket is elveszítő tataiak így magabiztos győzelemmel kezdték a tavaszt, ráadásul Wéber Roland vezetőedzőt egy győzelemmel köszöntötték játékosai a születésnapján.

Tatai AC-Nyergesújfalu SE 2-0 (0-0)
Tatabánya, vezette: Tamási P. (Fiderman M., Bábszki G.)
Tata: Valakovics – Csapó, Bombicz, Kun, Korcsok, Zuggó (Koronczi, 83.), Berki (Babér, 89.), Csordás D. (Széles, 89.), Nagy (Benkő, 76.), Csordás G., Rába (Tebele, 89.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Nyergesújfalu: Koller – Katona, Tóth D., Fekete, Klányi, Manga, Nagy, Balogh (Rozmán, 46.), Szabó, Takács, Eberst. Vezetőedző: Petres Tamás.
Gólszerzők: Nagy (51.), Berki (65.)
Jók: Csapó, Csordás G., Bombicz, Zuggó, Kun illetve senki.


A kiesési rangadó végül somlói sikert hozott. A két csapat ősszel összecsapott már, akkor a Bokod hiába ment el két góllal, a Vértessomló nyert. Hogy most mi történt? Ugyanez. A bokodiak már a 17. percre kétgólos előnyre tettek szert, de tíz perccel később már egál volt. Sőt, a szünetre már a Vértessomló mehetett előnnyel a matiné meccsen (10:30-kor kezdődött), a térfékcsere után pedig egyenlített a Bokod, de szinte a középkezésből újra a Vértessomlónál volt az előny. Az újoncok mindkét oldalon jól mutatkoztak be, hiszen Talabér sem játszott az elmúlt időkben, valamint Balogh is új igazolás Bokodon. Ennél jobb volt Kovács István Dávid debütálása, aki mesterhármassal köszönte meg a bizalmat. Ezzel a vereséggel a Bokod a kiesés szélére sodródott, bravúr kellene, hogy bennmaradjanak.

Bokod Transintertop-Vértessomlói KSK 3-4 (2-3)
Oroszlány, vezette: Hartdégen Zs. (Szijártó M., Varga I.)
Bokod: Grósz – Talabér, Karcagi, Valter, Farkas, Balogh R. (Balogh L., 77.), Csízi I. (Pányi, 53.), Sáry (Czuppon, 77.), Kese, Babicz (Erdős, 46.), Csízi G. Játékos-edző: Babicz Pál.
Vértessomló: Sztán – Németh G., Kovács S., Antalovits, Szepesi (Járóka, 66.), Batin (Petőcz, 87.), Kovács K., Einger (Antal, 34.), Erdei, Kovács I. (Szomolya, 63.), Eigner. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Talabér (5.), Farkas (17.), Balogh R. (51.), illetve Szepesi (22.), Kovács I. (27., 43., 52.)
Jók: Csízi G., Kese, Balogh R., illetve Kovács, Erdei.

Talán a Kecskéd igazolt legjobban a téli szünetben, ketten is betaláltak az újak közül. Az első félidőben itt nem esett gól, ám a szünet után energiával telt Kecskéd jött ki. Bucsi aláírásán még alig, hogy megszáradt a tinta, máris gólt ünnepelhetett új csapatában. Polyák a cserepadról beszállva duplázta meg a hazaiak előnyét, majd a nagy visszatérő Pető is góllal „debütált” kecskédi színekben. Ősszel a Bábolna verte el 4-0-ra, most a Kecskéd visszaadta a pofont.

Wati Kecskéd KSK-Bábolnai SE 3-0 (0-0)
Oroszlány, vezette: Lovas A. G., Tóth R., Csejtei Cs.
Kecskéd: Ténai – Németh, Kohl, Bucsi (Kiss Zs., 65.), Horváth (Katóka, 58.), Pető, Farkas P., Neukunft, Tomayer R. (Kuti, 85.), Greskó (Polyák, 75.), Mérten (Maronga, 10.). Vezetőedző: Wéber Balázs.
Bábolna: Szepesi – Valkó G., Simon (Vida, 75.), Valkó M., Kalamár (Bukovics, 46.), Róth, Szendi, Horváth D., Magyar, Fábián D., Csillag (Marcinkó, 59.). Vezetőedző: Csongrádi Péter.
Gólszerzők: Bucsi (46.), Polyák (79.), Pető (86.)
Jók: mindenki, illetve Róth, Fábián.

A forduló rangadóját pedig Zsámbékon játszották. A második helyen álló Zsámbék öt ponttal állt az Oroszlány előtt, így Hagymási Zoltánéknak nem lehetett más célja, mint ezt kettőre csökkenteni. A jó iramú mérkőzésen ez végül sikerült is, ráadásul itt is egy „újonc”, Minárcsik Dániel döntötte el a párharcot. Minárcsik olyan, mint egy költöző madár, mindig csak a tavaszi szezonban játszik a megyei bajnokságban, így nem volt ismeretlen az oroszlányiak számára, most épp egy rangadót döntött el a góljával. Ezzel két pont lett a két csapat közti különbség.

Zsámbéki SK-OBSK Oroszlány 0-1 (0-0)
Zsámbék, vezette: Fiderman M. (Széplábi G., Komáromi N.)
Zsámbék: Lakatos – Juhász (Bors, 86.), Marticsek, Sugár, Mann, Király (Karai, 74.), Kósa Szilágyi (Rábl, 80.), Szabó A. (Budai, 86.), László, Veréb, Dávid. Technikai vezető: Bodó László.
Oroszlány: Boros – Soós, Bukovecz, Török (Simonka, 75.), Kuzma, Fodor, Kiss, Mester, Minárcsik, Földi, Kelemen. Vezetőedző: Hagymási Zoltán.
Gólszerző: Minárcsik (66.)
Jók: Lakatos, Sugár, Veréb, László, Dávid, illetve mindenki.

A Vértesszőlős-Ács és a Nagyigmánd-Sárisáp találkozók elmaradtak.

Csatlakoztál már facebook oldalunkhoz? Ha nem, kattints ide!