Szokás szerint elhoztunk a vezetőedzői nyilatkozatokat a tavaszi első fordulóból. 

Komárom VSE–Koppánymonostori SE 6-0 (2-0)
Bozsik Péter, a Komárom vezetőedzője: – Az első félidő kicsit ritmustalan volt, de a második játékrészben jobban néztünk ki. Ez nem a mi kritikánk, hanem a Koppánymonostor dicsérete, hiszen amíg erővel bírták, jól tartották magukat.
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Tisztában voltunk azzal, hogy a bajnokság legjobb, más célokkal rendelkező csapatával játszunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hetven percig teljesen méltó partnerei voltunk a Komáromnak. Az utolsó tíz percre elfáradtunk, akkor három gólt kaptunk, de szégyenkezésre nincs okunk. Teljesen vállalható, amit nyújtottunk, az utolsó tíz percet kivéve.
Tatai AC–Nyergesújfalu SE 2-0 (0-0)
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Magabiztosan hoztuk a három pontot. Jól védekeztünk és gyorsan építettük a támadásainkat. Megérdemelten tartottuk „otthon” a három pontot. Köszönöm a csapatnak a születésnapi ajándékot!
Petres Tamás, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Voltak olyan hiányzóink, akik nagyban meghatározzák a játékunkat. A mezőnyben nem voltunk rosszak, de életlen volt a támadójátékunk.


Bokod Transintertop–Vértessomlói KSK 3-4 (2-3)
Babicz Pál, a Bokod játékos-edzője: – Akárhogyan is alakul a tavaszi idény, bokodi szeretetszolgálat néven fogunk indulni a bajnokságban. Akkor talán senki nem fog meglepődni, hogy hány gólt ajándékozunk az ellenfeleinknek. A hamar megszerzett kétgólos vezetés minket zavar meg, utána már nem tudtuk a helyzeteinket értékesíteni, pedig volt pár. A döntetlen minimum igazságosabb végeredmény lett volna. Három lőtt góllal a meccseket sorozatban kellene nyernünk. Igazából a kapott a sok…
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Az elején helyzeteket dolgoztunk ki, de el is hibáztuk őket. Az ellenfél két egyéni hibánkból lőtt két gólt. Innen is sikerült végre talpra állni. Mi irányítottuk a játékot, az ellenfelünk kontrákból és a mi hibáinkból próbált eredményes lenni. Összességében mi kezdeményeztünk, de néha a Bokod is jobban játszott. Fontos győzelmet arattunk, és eltávolodtunk a Bokodtól.
Wati-Kecskéd KSK–Bábolnai SE 3-0 (0-0)
Wéber Balázs, a Kecskéd vezetőedzője: – Bár a támadójátékunk még akadozott, de így is ki tudtunk használni a helyzeteink közül hármat. Védekezésben pedig egy-két alkalmat kivéve végig koncentráltak tudtunk maradni, ezáltal a Bábolna előtt sem adódott sok lehetőség. Örülök, hogy érintetlen maradt a kapunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Ezt a győzelmet Jónás Rajmund felépülésére ajánljuk, aki műtét után lábadozik.
Csongrádi Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Aki ránéz az eredményre, az annyit láthat, hogy a Kecskéd könnyedén győzött, de a meccs képe nem ezt mutatta. Azt gondolom, három egyéni hiba nem fér bele egy mérkőzésbe.
Zsámbéki SK–OBSK Oroszlány 0-1 (0-0)
Bodó László, a Zsámbék technikai vezetője: – Azt kaptam a meccstől, amit vártam. Mindkét csapat győzelemre játszott, és így izgalmas, jó iramú, közönségszórakoztató játék alakult ki. Ebből ma az Oroszlány jött ki jobban. Nem tudom elmarasztalni a csapatomat.
Hagymási Zoltán, az Oroszlány vezetőedzője: – Meglepett, hogy a csapatom ilyen jó játékkal rukkolt elő, főleg az első félidőben. A középpályán sorra le tudtuk venni az ellenfeleinket, és ebből veszélyes támadásokat tudtunk vezetni. Akár már ebben a félidőben is el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Az első játékrészben a 30. percben kellett a kapusomnak védeni, a másodikban az elején volt egy kis nyomás rajtunk, de a végén megint három nagy helyzetet puskáztunk el. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mivel többet tettünk, játékban is többet nyújtottunk, és jobban alkalmazkodtunk a talajhoz. Gratulálok a csapatomnak!