A hétvégén majdnem teljes fordulót játszhatnak a csapatok a megyei bajnokság élvonalában. Ezúttal szombaton nem lépnek pályára a csapatok, minden találkozót vasárnap rendeznek.
Ismét furcsa időpontban játszik a Vértessomló, de ez az előző fordulóban, a Bokod elleni „matinén” már bejött a somlóiaknak. Ismét 10:30-kor fogadják Oroszlányban aktuális ellenfelüket, amely ezúttal a Nagyigmánd lesz. A Nagyigmánd jól erősített télen, ám az előző fordulóban nem játszott, az elmaradt mérkőzésén viszont vereséget szenvedett a Nyergesújfalu ellen. A tabellán a Vértessomló egy ponttal áll a Nagyigmánd előtt, ám két meccset többet játszott.


Délután aztán jön a nagyüzem. Hatalmas rangadóra készül ismét az Oroszlány, hiszen a Zsámbék idegenbeli legyőzése után ezúttal a Nyergesújfalu lesz az ellenfele. A nyergesiek nem úgy teljesítettek ősszel, ahogy azt szerették volna, de így is veszélyesek lehetnek bárkire. Az Oroszlány a dobogó második fokáért harcol, a Nyergesújfalu elleni esetleges diadal sokban hozzájárulhat ennek eléréséhez. Nagy meccs lehet a Bábolna–Zsámbék összecsapás is. A Bábolna az előző hétvégén meglepően simán kapott ki a Kecskédtől, de a Zsámbék is vereséggel kezdte a tavaszt, így mindkét fél javítani szeretne vasárnap. Ősszel a Zsámbék 4-0-ra nyert. Ez a találkozó végül elmarad. Szoros mérkőzést hozhat a Sárisáp és az Esztergom összecsapása is, hiszen csak három pont a különbség a tabellán a két csapat között, mégpedig az Esztergom javára. Ősszel mindössze egy gól döntött a két együttes között, akkor az Esztergom tudott nyerni. A forduló rangadója a címvédő Vértesszőlős, valamint a listavezető és a két évvel ezelőtti bajnok Komárom összecsapása lesz, ezúttal a Komárom lesz a pályaválasztó. Utóbbi magabiztosan vezeti a bajnokságot, mindössze egy vereséget számlál, Vértesszőlősön viszont már nem ennyire pozitív a helyzet. Kiprich József csapata a negyedik helyen töltötte a telet, nagy kérdés, hogy mekkora motivációjuk lesz a tavaszi szezonra. Ősszel kifejezetten szoros meccset játszottak, 3-2-re tudott nyerni a Komárom. A Tata is egy jó meccsre készül az újonc Koppánymonostor ellen. A tataiak jól kezdték a szezont, hiszen Tatabányán legyőzték a Nyergesújfalut, most Komáromban fogadják a „vendégeket”. A monostor az előző körben egy hatost kapott a bajnokság toronymagas favoritjától, a Komáromtól, bár elnézve a listavezető formáját, erre jó néhány más csapat ellen is jó eséllyel pályázik Bozsik Péter együttese.

 

Leadtad már tippjeidet a megyei totóra? Klikk.

Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 18. forduló
Március 11., vasárnap, 10:30
Vértessomlói KSK–Nagyigmándi KSK

Március 11., vasárnap, 14:30
OBSK Oroszlány–Nyergesújfalu SE

Bábolna SE–Zsámbéki SK

Sárisápi BSE–FC Esztergom

Komárom VSE–Vértesszőlősi SE

Tatai AC–Koppánymonostori SE

Az Ácsi Kinizsi SC–Bokod Transintertop mérkőzést május 1-re (16 óra) halasztották. A Bábolna SE–Zsámbéki SK május 9-re (17:30) halasztották. Szabadnapos: Wati-Kecskéd KSK.