Eurotrade megyei II. osztály, 20. forduló

A másodosztályban a Bana szolgáltatta a forduló egyik legnagyobb meglepetését, hiszen kiütötték a szomódiakat. Szabó találatára a góllövőlista második helyén álló Czeglédi ugyan még válaszolt a meccs elején, de a szünetben már a Banánál volt a fór. A második félidőre aztán még egy lapáttal rátett a Bana, és ami eddig kimaradt, az most bement. Szabó és Dobai is kettővel zárt, de Márkus és Molnár is betalált a kissé tartalékos, csere nélkül elutazó Szomód ellen.

Banai KSK–Bar-Nul Szomódi SE 6-1 (2-1)
Bana, vezette: Drexler D. (Janovics I., Kreitl T.).
Bana: Pirik (Kádár, 46.) – Brulich, Bíró (Buruli, 65.), Szabó, Vincze D. (Zsolnai J., 72.), Márkus, Molnár, Rózsahegyi, Dobai, Róth G., Vincze Á. (Fekete, 65.). Technikai vezető: Angyal Roland.
Szomód: Ficsur – Tóth Z. P., Székely, Szili, Gerencsér, Czeglédi, Sándor, Csizmadia, Lounes, Bujdosó S., Mayer. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerző: Szabó (17., 83.), Dobai (37., 49.), Márkus (51.), Molnár (59.), illetve Czeglédi (29.).

A Bana (fekete-fehérben) magabiztosan tudott nyerni a Szomód ellen

Az Ete tovább robog a feljutás felé, ezúttal otthon szórtak egy ötöst a Gyermelynek. Pedig az első félidő még szoros volt, hiszen nem esett gól, viszont a térfélcsere után kijött a két csapat közti különbség. Előbb Gyüszi, majd Proceller kétszer mattolta a gyermelyi kapust, a végén pedig Puzsoma és Baráth is eredményes volt. Ezzel egy ötös lett a vége.

Etei SE–Gyermely 5-0 (0-0)
Ete, vezette: Varga I. (Hartdégen Zs., Sirokmán A.).
Ete: Sulyok – Vági (Baráth, 75.), Rigó, Farkas, Puzsoma, Gyüszi, Roll, Tálos G. (Szíjj, 77.), Proceller, Tóth H. (Bősze, 80.), Tóth L. R. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gyermely: Kővári – Stréhli N., Kovács A., Gombás, Felsőházi, Kiss G., Juhász, Balázs, Tömör, Veszelovszki, Varga B.
Gólszerző: Gyüszi (56.), Proceller (63., 71.), Puzsoma (77.), Baráth (80.).
Kiállítva: Kiss G. (64.).

Nagy harcot hozott a forduló rangadója! A Mocsa a tabellán jobban állt, de ez a meccs mindig háromesélyes.  A hazaiak kezdték jobban a meccset, Csizmadia távolról bombázott egy szép gólt, majd a Koppánymonostorról igazolt Kerekes növelte háromra az előnyt. Szabacsi a félidő végén szépített, de az utolsó szó a mocsaiaké volt – már ami az első félidőt illeti -, így kétgólos volt a hazaiak fórja a pihenőre. A második játékrész aztán a vendégeké volt: előbb Szabacsi lőtt gólt, majd a 91. percben jött a dráma, amikor kiegyenlített a Felső. Ezzel pedig döntetlen lett a találkozó.Mocsa KSE–TÉG-Felsőgalla 3-3 (3-1)
Mocsa, vezette: Szabó G. (Horváth I., Jámbor B.).
Mocsa: Kovács – Pokk R., Pokk J., Janó, Csizmadia, Karsai, Kerekes (Farkas, 81.), Varga, Czifra (Vass, 77.), Jordán G., Kántor K. (Natkai, 70.). Vezetőedző: Jordán Jenő.
Felsőgalla: Erdősi – Magyari V., Együd (Hagymási, 46.), Magyari M. (Zettisch, 80.), Szabacsi, Benő (Mata, 88.), Hajzer (Mészáros, 70.), Kiss, Komáromi, Méhész, Kósa.
Gólszerző: Csizmadia (6., 44.), Kerekes (20.), illetve Szabacsi (42., 57.), Kósa (91.).

Fontos rangadó volt ez is, hiszen mindkét fél az élmezőnyben van, de a Környe jobban állt azért. Ennek megfelelően az első félidő végén meg is szerezték a vezetést, majd a térfélcsere után sem kellett sokat várni  az újabb találatra. A Pilismarót nem tudott betalálni, így a Környéé lett a három pont.

Pilismarót SC–Környe SE 0-2 (0-1)
Pilismarót, vezette: Havasházi Sz. (Szijártó M., Frank V. L.).
Pilismarót: Pintér K. – Szarka (Varga, 76.), Stefanek, Pintér G., Fehér (Kneiszel, 69.), Kovács P., Visnyovszki, Schubauer, Méhes, Hernádi (Benkovits, 71.), Gerencsér. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Környe: Szemeti – Tóth V., Kozár, Fábián, Mészáros, Sárközi, Nádudvari (Altrichter, 78.), Kovács R., Békefi, Kishonti (Tóth N. N., 71.), Török. Vezetőedző: Selymes Attila.
Gólszerző: Kishonti (37.), Török (55.).

Micsoda meccs! Két kiszámíthatatlan csapat vívott egymással, akik közel vannak egymáshoz a tabellán. A vezetést viszonylag hamar megszerezte a Piliscsév, ám még a szünet előtt fordítani tudott a Süttő. Ezt követően sokáig nem esett gól, de az utolsó percekre is maradt izgalom. Előbb Gáll a 88. percben növelte a Süttő előnyét, majd a 92. minutumban Béres szépített, így maradt az egygólos különbség, aminek ezúttal a Süttő örvendhetett.

Olvastad már az első osztályú összefoglalót? 

Süttői SC–Piliscsévi SE 3-2 (2-1)
Süttő, vezette: Baranyai L. (Kolozsi P., Schüller Zs.).
Süttő: Király – Nagy, Varga Á., Tárai G., Tárai Á., Ölveczky, Szőke, Gebei (Mátyás, 90.), Juhász (Kerékgyártó, 46.), Belovai, Gáll.
Piliscsév: Simon L. G. – Gálicz, Török, Tirpák (Szabó, 82.), Morecz R., Hutera, Jámbor, Danov, Varga L. A., Morecz B. (Béres, 55.), Koller T. Technikai vezető: Kucsera Lászlóné.
Gólszerző: Belovai (25.), Gebei (45.), Gáll (88.), illetve Morecz B. (17.), Béres (92.).

Hosszú idő után újra meccset nyert a Tardos! Erre eddig két alkalommal volt példa, most itt a harmadik is. Már az ötödik percben megvolt az előny, de a Vértesi Erőmű erre még tudott válaszolni. A szünet után aztán már nem volt kérdés, Kovács Henrik mesterhármast szerzett bő húsz perc alatt, ezzel pedig el is dőlt a három pont sorsa, így a Tardos neve mellett már tíz egység van.

Tardosi FC–Vértesi Erőmű SE 4-1 (1-1)
Tardos, vezette: Ferling Á. (Papes D., Szabó V.).
Tardos: Varsányi – Kovács H., Lipóczky, Visnyovszki, Hornyák, Mészáros P., Szalados (Schütt, 66.), Kilián (Buzási, 70.), Bélik, Szileszki, Nagy. Technikai vezető: Árendás József.
Vértesi Erőmű: Kiss – Horváth I., Szabó M., Lakatos, Mig Zs., Lukács, Mig G. Z., Schaffhauser, Járóka, Szeibert, Papp (Pap, 51.). Technikai vezető: Balogh Sándor.
Gólszerző: Mészáros P. (5.), Kovács H. (62., 72., 87.), illetve Szeibert (22.).

A TFCE Tatabánya–Kocs KSE mérkőzés félbeszakadt 5-0-s hazai vezetésnél, miután a Kocs nem állt ki a második félidőre.
Szabadnapos: Ászár KSE.