Remek hétvége vár ránk a megyei első osztályban, a szabadnapos Oroszlányon kívül minden csapat a pályán lesz. Szombaton a Komárom és a Kecskéd vív egymással rangadót. Ősszel a Komárom 5-0-ra tudott győzni, most is Bozsik Péterék az esélyesek, ám a Kecskéd jó formában van, bár az Ácsot csak 2-1-re tudták megverni Wéber Balázsék. A forduló rangadóját is szombaton vívják. Az Esztergom és a Vértesszőlős vív majd egymással. Jelenleg a Vértesszőlős áll jobban hat ponttal, ám az Esztergom kettővel kevesebbet játszott. Éppen ezért ez nagyon fontos mérkőzés lesz, a negyedik helyre hajt mindkét gárda. Ősszel a Vértesszőlős tudott nyerni 4-1-re.
Vasárnap aztán ismét jó meccsek jönnek. Az alsóházban tanyázó Vértessomló és a Nyergesújfalu is gyengén szerepel idén, most egymás ellen javítanának. Ősszel is találkoztak, akkor mindössze egy gól döntött a Nyerges javára. Az Ács hazai pályán próbálja meg megúszni a kiütést a Zsámbék ellen. Nem véletlen, hiszen a harmadik helyen álló Zsámbék utazik a 13. pozícióban lévő Ácshoz. Bodó László csapata az előző hétvégén egy hetest gurított a Vértessomlónak, ősszel pedig 7-1 lett a különbség a két gárda összecsapásán. Az ácsiak ugyan az előző hétvégén kikaptak, de csak szoros meccsen.
A sereghajtó Bokod a Nagyigmánd ellen próbálja megszerezni az első tavaszi pontját. Eddig csak vereségek voltak, ám vállalható vereségek, már ha van ilyen. A Nagyigmánd sincs jó passzban, itt sem nagyon jöttek mostanában a pontok, így tehát egy igazán fontos mérkőzés lesz. Ősszel is találkoztak, a hetvenedik percig egál volt, utána azonban eldőlt a Nagyigmánd javára. Jó meccs lesz Sárisápon is, ahová a Tata látogat. Mindkét csapat régóta együtt van, jól ismerik egymást. A tabellán a Tata áll jobban, formában szinte egálban vannak, hiszen jöttek a győzelmek. Ősszel nem bírtak egymással a felek, 1-1-es döntetlennel zártak. most dűlőre vihetik.
Fontos meccs lesz a Bábolna-Koppánymonostor összecsapás is. Mindkét csapatban több van, ám nagy formában egyik gárda sincs. A két csapatnak összesen egy tavaszi győzelme van, amit a Koppánymonostor aratott a múlt héten a Bokod ellen, így nem mondhatni, hogy kirobbanó formában lennének a felek. A Bábolna két ponttal áll jobban, ráadásul kettővel kevesebbet is játszottak. Most mindkét csapat megindulna felfelé, de ezt csak a győztes fél teheti meg.
Minden találkozó 15:30-kor kezdődik, az ifjúsági mérkőzéseket 13:30-kor kezdik.


Április 7, szombat, 15:30
Komárom VSE–Wati Kecskéd KSK

Vértesszőlősi SE–FC Esztergom

Április 8, vasárnap, 15:30
Vértessomlói KSK–Nyergesújfalu SE

Ácsi Kinizsi SC–Zsámbéki SK

Bokod Transintertop–Nagyigmándi KSK

Sárisápi BSE–Tatai AC

Bábolnai SE–Koppánymonostori SE