Nem fogták vissza magukat a csapatok a hétvégén az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályának 21. fordulójában. A Komárom rögtön egy kiütéssel küldte haza a Kecskédet. Az első félidőben már hat volt a különbség, de ezúttal a szünet után sem állt le a listavezető, és újabb négy gólt vágott a Kecskédnek. Solymos Zoltán négy góllal zárt, de Kenesei is duplázott.

Komárom VSE–Wati Kecskéd KSK 10-0 (6-0)
Komárom, vezette: Kolonics G. (Hartdégen Zs., Szijártó M.)
Komárom: Rigó – Módi (Mayer, 70.), Kovács I., Szabó R. (Végh T., 56.), Musitz (Schiller, 46.), Kiss K., Solymos, Vincze (Göncz, 75.), Katona (Molnár, 80.), Kenesei, Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Kecskéd: Ténai – Németh, Bucsi (Czékmány, 56.), Polyák (Tomayer Ro., 61.), Horváth Z., Pető (Kiss, 60.), Mérten, Farkas, Tomayer Ri., Greskó, Maronga P. (Tomayer Á., 75.). Vezetőedző: Wéber Balázs.
Gólszerzők: Kenesei (8., 35.), Végh B. (16.), Vincze (20.), Solymos (26., 54., 72., 88.), Kiss (42.), Kovács (80.)
Jók: mindenki, illetve senki.

Mindkét csapat remek formában van az elmúlt hetekbe, sorra jöttek a pontok, így a forduló rangadója volt ez a találkozó. A tabellán nem is volt túl nagy különbség köztük, mindössze hat pont, ám az Esztergom kevesebbet játszott. A Vértesszőlős jó szokása szerint lőtt egy gólt az első félidőben, Kiprich volt eredményes. Az Esztergom hiába próbálkozott, nem sikerült az egyenlítés, aztán Bognár a 83. percben eldöntötte a három pont sorsát. Ezzel tovább robog a Vértesszőlős, és ragaszkodik a negyedik hely megszerzéséhez.

Vértesszőlősi SE–FC Esztergom 2-0 (1-0)
Vértesszőlős, vezette: Havasházi Sz. (Csejtei Cs., Sirokmán A.)
Vértesszőlős: Giber – Dr. Veréb, Kiprich, Matláry, Szappanos (Hegedűs, 89.), Plotár, Szerencse, Miksi, Bognár (Ubornyák, 65.), Kocsis, Gulyás (Hanikám, 60.). Vezetőedző: Kiprich József.
Esztergom: Erős – Budavári, Chrompota, Faragó, Szlovák, Klátyik (Bokros, 43.), Dékány, Kiss, Bugjó, Látrányi, Gyebnár. Vezetőedző: Veress Balázs.
Gólszerzők: Kiprich (38.), Bognár (83.)
Jók: mindenki, illetve senki.

Egyik csapat sincs túl jó formában, és mostanában nemigen érezhették meg a győzelem ízét. Ez egy remek alkalom volt arra, hogy javítsanak, de nemigazán jött össze. Manga ugyan már a tizedik percben előnyhöz juttatta a Nyergesújfalut, ám a Vértessomló a második félidő elején egalizálni tudott Koller találatával. A Nyerges ugyan többet támadott, de mindkét csapat egy-egy helyzetét tudta csak kihasználni, ezzel pedig döntetlen lett. Egyik félnek sem jó…

Vértessomlói KSK–Nyergesujfalu SE 1-1 (0-1)
Vértessomló, vezette: Juhász D. (Komáromi N., Katona B. M.)
Vértessomló: Sztán – Kovács I. (Eigner, 69.), Koller, Antalovits (Járóka, 73.), Batin, Kovács K., Einger B., Erdei, Kovács S., Antal (Szepesi, 46.), Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Nyergesújfalu: Kerekes – Tóth D. (Jámbor, 46.), Manga, Nagy (Szabó, 52.), Kottra, Eberst, Takács, Klányi, Katona, Szoboszlai (Balogh, 68.), Fekete. Vezetőedző: Petres Tamás.
Gólszerzők: Koller (50.), illetve Manga (10.)
Jók: Sztán, Kovács S., Kovács I., illetve Kerekes, Kelemen, Eberst, Klányi, Szabó, Balogh.

Alaposan megszenvedett a Zsámbék Ácson. Az ácsiak már a múlt héten is egy szoros meccsen kaptak ki a Kecskédtől, ám most hazai pályán próbálkoztak. A masszív védelem jól állt a lábán, sokáig nem tudták feltörni a zsámbékiek. A 67. percben azonban Lakatost kiállította a játékvezető, majd tíz perccel később Szabó áttörte a gátat. Innentől már jobban ment a Zsámbéknak, Mann is hozta a szokásos gólját, így három ponttal tért haza a Zsámbék. Mivel az Oroszlány szabadnapos volt, így a Zsámbék visszatért a második helyre.

Ácsi Kinizsi SC–Zsámbéki SK 0-2 (0-0)
Ács, vezette: Tóth R. (Széplábi G., Büki F.)
Ács: Boráros – Füredi, Ódor, Kovács, Szalai, Sallai, Mészáros, Mesterházi, Lakatos, Lami (Fehér, 62.), Zvér. Vezetőedző: Karvaj Imre.
Zsámbék: Sándor – Juhász, Marticsek, Sugár, Mann (Nagy, 85.), Király (Karai, 69.), Kósa Szilágyi, Szabó, László, Veréb (Rábl, 89.), Dávid (Budai, 89.). Technikai vezető: Bodó László.
Gólszerzők: Szabó (78.), Mann (84.)
Jók: Ódor, Sallai, Mesterházi, illetve László D.
Kiállítva: Lakatos (67., Ács)

Itt sem mondható el, hogy jó formában lennének a csapatok, hiszen vereség volt vereség hátán az elmúlt időszak mérlege mindkét félnél. Éppen ezért lehetett ezen a mérkőzésen kikecmeregni a slamasztikából. A Bokod tizenkét emberét tudta hadra fogni, amiből sok jó nem sült ki. Az első félidő utolsó tíz percében a Nagyigmánd kettőt vágott, majd a szünet után jött a harmadik. A  térfélcsere után a csereként beszálló Hévizi duplája köze egy Nagy-gól is beakadt, így a vége egy hatos lett. A Nagyigmánd ezzel hosszú idő után újra meccset tudott nyerni.

Bokod Transintertop–Nagyigmánd KSK 0-6 (0-2)
Bokod, vezette: Mihályi G. (Szeibert P., Gabala Zs.)
Bokod: Grósz – Herceg, Farkas, Csizi G., Horváth Sz., Balogh R., Csizi I., Sáry, Kese, Babicz (Pányi, 65.), Antal. Játékos-edző: Babicz Pál.
Nagyigmánd: Udvardi – Gudmon, Altrichter (Viola, 73.), Szűcs, Müller, Nagy Z., Fehér, Boros, Czeglédi, Simon, Járóka (Hévizi, 61.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Járóka (35.), Altrichter (37.), Szűcs (49.), Hévizi (71., 78.), Nagy (75.)
Jók: senki, illetve mindenki.

Nem bírt egymással a két csapat a rangadón. A Sárisáp már a hatodik percben előnybe került a Tata ellen, de Korcsok egalizálni tudott. A második félidőben sem kellett sokat várni arra, hogy betaláljon a Sárisáp, de a Tatának erre is volt válasza. Ezzel tehát hiába vezetett kétszer a Sárisáp, a Tata mindkét alkalommal egyenlíteni tudott, így maradt a pontosztozkodás, csakúgy, mint ősszel…

Sárisápi BSE–Tatai AC 2-2 (1-1)
Sárisáp, vezette: Fiderman M. (Szántó R. D., Varga I.)
Sárisáp: Molnár – Fürst (Szakmáry, 65.), Szenes, Jurásek Zs., Fluxa (Dibusz, 65.), Góman (Jantos, 86.), Zsolnay (Sándor, 54.), Farkas Á., Lohner (Pálinkás, 47.), Válent, Kopányi. Vezetőedző: Karacagi Pál.
Tata: Sándor – Csapó, Bombicz, Kun, Korcsok, Babér (Valakovics, 83.), Berki, Nagy, Csordás G., Rába, Molnár. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Jurásek Zs. (6.), Fluxa (50.), illetve Korcsok (30.), Rába (77.)
Jók: Fürst, Góman, Szenes, illetve Bombicz, Csapó, Rába, Korcsok.

Két rossz formában lévő, de feljebb kacsintgató csapat csatázott vasárnap Bábolnán. A Bábolna viszonylag korán vezetéshez jutott, Fábiánt a nyolcadik percben ünnepelték. Ezt követően szövegért leküldték Nagyot, amivel megfogyatkozott a Koppánymonostor. Emberhátrányban is próbálkoztak a vendégek az egyenlítéssel, sokat futottak, de nem tudtak túljárni a Bábolna eszén. Róth aztán a 77. percben eldöntötte a találkozót, és góljával hosszú idő után újra három ponthoz jutott a Bábolna.

Bábolna–Koppánymonostori SE 2-0 (1-0)
Bábolna, vezette: Miráki G. (Kiss L., Bábszki G.)
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Bukovics (Kovács, 67.), Bujáki (Csillag, 75.), Róth, Szendi, Tímár D. (Müller, 61.), Magyar, Fábián (Kalamár, 84.). Vezetőedző: Csongrádi Péter.
Koppánymonostor: Zentai – Margl, Szőnyi (Egyed, 69.), Bilkó, Venczel, Kugler (84.), Pekler, Patócs (Rácz, 78.), Nagy T., Sinkó (Tatai, 46.), Köllner (Grónai, 46.), Dávid. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Fábián (8.), Róth (77.)
Kiállítva: Nagy (37., Bábolna)
Jók: Fábián, Magyar P., Róth I., illetve senki.

Ne maradj le a kefoci híreiről! Csatlakozz hozzánk facebookon!