Nem volt könnyű helyzetben a Komárom-Esztergom megyei első osztályban Vértesszőlősi SE a hétvégi forduló előtt. Kiprich József csapata a negyedik helyen állt a forduló előtt, és a harmadik Zsámbéki SK látogatott hozzájuk. A kezdőcsapat összeállítása igen nagy problémákat vetett fel, hiszen alig volt 11 hadrafogható játékos: így lehetett kezdő Danó Norbert Szilveszter, aki élete első meccsét játszotta a Vértesszőlős színeiben szombaton, valamit Mayer Árpád, aki az öregfiúk csapat tagja, felnőtt bajnokit utoljára 2014-ben játszott. Kiprich József, a csapat vezetőedzője elárulta, hogy szinte könyörögni kellett, hogy összejöjjön a kezdő a címvédőnél, hiszen az előző szezonban a Vértesszőlős lett a megyei első osztály bajnoka.

A találkozót végül a Zsámbék húsz perc alatt eldöntötte, Mann és Szabó találatával, utána már a vendégek sem mozgattak meg nagy erőket, pedig benne volt a kiütés a levegőben. A Zsámbék kapusa, Lakatos nem védett a meccsen semmit. A második félidőben aztán az az Ollósi Ferenc szállt be a mezőnybe kapusként, aki előtte évekig nem játszott sehol.

A Vértesszőlős a jövő héten a Nyergesújfalut fogadja hazai pályán. A jó hír az, hogy több alapember visszatérhet a csapatba.

Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK 0-2 (0-2)
Vértesszőlős, vezette: Tamási P. (Kolonics G., Büki F.)
Vértesszőlős: Giber – Farkas, Bánhidai (Ollósi, 46.), Matláry, Szappanos, Dr. Veréb, Danó Szabó, Miksi (Ubornyák, 88.), Hegedűs, Mayer, Kocsis. Vezetőedző: Kiprich József.
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Marticsek, Sugár, Mann (Tuba, 70.), Király (Nagy, 78.), Kósa Szilágyi, Szabó, László (Kungl, 83.), Veréb (Karai, 64.), Dávid. Technikai vezető: Bodó László.
Gólszerzők: Mann (3.), Szabó (21.)
Jók: Veréb, Matláry, Szappanos, Kocsis, illetve Dávid, Marticsek, László, Sugár.
Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, csúsztak-másztak az egész meccsen. Remélem, többé nem kell így kiállnunk…
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: A több sebből vérző Szőlőst tudtuk legyőzni egy nagyon fontos meccsen. A játék nem tetszett, a pozitívum viszont az volt, hogy megint kapott gól nélkül hoztuk le. Óriási fölényben futballoztunk végig.