Ma délután az első fordulóval kezdetét veszi a Megyei Kupa. A Vértesszőlős és a Tata, mint a 2016-17-es szezon megyei első osztályának első két helyezettje, valamint a Zsámbék és a Császár, mint az előző kupasorozat két döntőse csak a második fordulóban csatlakoznak.


Több pikáns, és több egyértelműnek tűnő mérkőzés is vár ránk. A másodosztályban a kiesés ellen harcoló Tardos az egy osztállyal feljebb szereplő Vértessomlót látja vendégül, itt egyértelműnek tűnnek az erőviszonyok. A harmadosztályú Csolnok a megyei első osztályban szenvedő Ácsot fogadná, ám az ácsiak nem tudnak kiállni, így a Csolnok játék nélkül megy tovább. Piliscsévre az Esztergom látogat, de itt is a vendégek az esélyesek. A Szákszend harmadosztályúként fogadja a megye egyből szinte biztosan kieső Bokodot. A kupaforduló legnagyobb rangadója az Oroszlány–Komárom összecsapás lesz, azaz a megyei bajnokság első osztályának második helyezettje fogadja a listavezetőt. Hatalmas csata várható a két végső esélyes között, de csak az egyikőjük léphet majd tovább. A másodosztályban feljutó helyen álló Ete jó meccset vívhat az első osztály középmezőnyében szereplő Bábolna ellen. Jó erőfelmérő lesz ez az összecsapás a feljutással kacérkodó eteieknek. A Gyermely az esélytelenek nyugalmával fogadja a Kecskédet. Az Ászár szintén másodosztályúként lép majd pályára a vasárnap 13 gólt kapó Nyergesújfalu ellen. Bár a nyergesiek nagy pofont kaptak a hétvégén, egyértelműen ők tűnnek esélyesnek. A Környe a Sárisáp dolgát igyekszik megnehezíteni, ám itt is van egy osztály különbség utóbbi javára. A Dunaszentmiklós a harmadosztályban a bajnoki címért küzd a Bajóttal, most szerdán viszont a két osztállyal feljebb játszó Nagyigmánd ellen kell felvennie a kesztyűt. Nem lesz egyszerű találkozó egyik félnek sem. A Kisbér is a bajnoki címért küzd a harmadosztályban, a Tatabánya viszont magasan vezeti a másodosztályt, így nem nagyon lehet kérdés a továbbjutó személye. A Dad–Koppánymonostor találkozó elmarad. Fontos hangsúlyozni az esélyesek kinyilatkoztatásával kapcsolatban, hogy egyrészt szerdán nehéz összeszedni a csapatot a dolgozó játékosok miatt, másrészt pedig több olyan csapat is lehet, aki inkább a bajnokságra helyezi a hangsúlyt. Harmadrészt pedig minden évben vannak meglepetések, tavaly a harmadosztályú Császár a döntőig jutott el.

Megyei Kupa, 1. forduló
Szerda, 17 óra.
Tardosi FC–Vértessomlói KSK, Piliscsévi SE–FC Esztergom, Szákszendi SE–Bokod Transintertop, OBSK Oroszlány–Komárom VSE, Etei SE–Bábolnai SE, Gyermely–Wati Kecskéd KSK, Ászár KSE–Nyergesújfalu SE, Környe SE–Sárisápi BSE, Dunaszentmiklós SE–Nagyigmándi KSK, Kisbéri SSE–TFCE Tatabánya. A Dad KSE–Koppánymonostori SE, és a Csolnoki SZSE–Ácsi Kinizsi SC találkozó elmarad.