Fontos forduló volt északon, a címvédő Bajót nagyot lépett a bajnoki cím felé. 

Északi csoport, 21. forduló

Döntetlenre végződött a dobogóra pályázó csapatok csatája. Pedig a Szárliget fél óra után már kettővel ment, ám nem tudták megőrizni az előnyüket. A második félidőben Gál szépített, majd egy öngóllal egyenlíteni tudott a Csolnok, ezzel pedig egyikőjük sem került közelebb az éremhez.

Szárligeti SE–Csolnoki SZSE 2-2 (2-0)
Szárliget, vezette: Janovics I. (Tatár L., Holczhacker A. Gy.).
Szárliget: Farkas Z. M. – Farkas D., Ungvári, Maróti, Szabó M. (Mikulinszki, 75.), Szabó R., Nagy, Kapui (Tóth I., 82.), Balogh, Bolla K., Bolla D. (Németh, 60.). Vezetőedző: Mezei Ferenc.
Csolnok: Tóth B. – Yousif, Bulfán (Farkas Gy., 83.), Parti, Szatmári, Farkas A., Kovács, Farkas G., Nagy, Cserepes, Vörös D. Z. (Gál, 67.).
Gólszerző: Nagy (öngól, 25.), Szabó M. (30.), illetve Gál (68.), Balogh (öngól, 88.).

Az alsóházi csapatok csatája végül sima vendégsikerrel végződött. A Ceferino az első félidőben még csak egy gólt tudott lőni, ám a másodikban már négyszer ünnepelhettek, míg a hazai pályán játszó Annavölgy csak egyszer, így sima lett a vége.

Annavölgyi BSE–Ceferino Roma Csapat 1-5 (0-1)
Annavölgy, vezette: Schüller Zs. (Lovas G., Kiszely K. L.).
Annavölgy: Kerekes – Kolompár, Németh I. B., Kőrösi, Veres, Katona D., Katona M., Németh I., Szegvári, Ferenczy I., Tóth. Technikai vezető: Hidasiné Nánási Nikolett. Ceferino: Molnár – Egri, Varga, Cauxeiro B., Alexa, Horváth D., Sipos, Bujka J., Dósai, Farkas, Eichenwalder. Vezetőedző: Cauxeiro Carlos Miguel.
Gólszerző: Ferenczy I. (90.), illetve Horváth D. (25., 88.), Cauxeiro B. (57., 71.), Eichenwalder (86.).

Az Epöl ismét egy bravúrt mutatott be, ezúttal a Baj ellen. A forgatókönyv ismét a régi volt: kétgólos hátrányba kerültek, majd a meccs utolsó perceiben Imre nyomott egy duplát, és már kész is a pontszerzés. Most is ez történt, így az Epöl szépen szerzi a pontokat, míg a Baj már elengedte a dobogóért vívott harcot.

Epöl-Máriahalom–Baj KSE 2-2 (0-1)
Epöl, vezette: Vas K. (Holczhacker A. Gy.).
Epöl-Máriahalom: Győre – Fluxa (Töreki, 73.), Genszki (Barina, 59.), Mészáros G., Imre T., Somogyi T. (Tóth, 46.), Balogh, Lénárt P., Rovács, Sasvári (Üveges, 59.), Matkó. Baj: Nagy – Godina, Hocza, Beigelbeck (Bugyi, 33.), Bujdos, Túri, Somogyi N. Á. (Megtért, 71.), Németh, Kovács B. (Lázár, 46.), Kutak (Mészáros B., 65.), Sebestyén. Vezetőedző: Zombori Zoltán.
Gólszerző: Imre T. (88., 90.), illetve Somogyi N. Á. (8., 67.).
Kiállítva: Túri (Baj, 90.).

A listavezető Bajót duplán nyert a hétvégén. Először is hozták a kötelezőt a Héreg elleni meccsen, hét gólt lőve. Galba mesterhármasa mellé még hárman betaláltak, és még egy öngól is volt. Másodjára pedig a nagy rivális Dunaszentmiklós meglepő vereséget szenvedett. Erről lentebb olvashatnak…

Héreg FC–Bajóti Szikra SE 0-7 (0-3)
Héreg, vezette: Farkas B. (Tatár L., Mihályi G.).
Héreg: Bodnár – Beck, Háder, Kucsera, Piti, Tráj, Erdélyi, Balogh, Pisla, Szalay. Technikai vezető: Vörös Balázs.
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Prskó, Varga L. (Nyéki, 58.), Rácz (Kecskés, 83.), Aradi, Török, Gách (Seres, 46.), Galba (Csökmei, 70.), Kovács, Juhász I. Tamás.
Gólszerző: Galba (6., 25., 46.), Varga L. (18.), Kucsera (öngól, 56.), Seres (70.), Aradi (80.).

A Tokod nem csak beszállt a buliba, de alaposan üldözőbe vette a dobogós helyen álló Lábatlant. Kettőjük találkozóját mindössze egy gól döntötte el, amit az első félidő végén Tóth szerzett. Ezzel a három ponttal már csak két pont az előnye a Lábatlannak a Tokoddal szemben.

Lábatlani ESE–Tokod SE 0-1 (0-1)
Lábatlan, vezette: Péntek E. R. (Bankó I., Linn K.).
Lábatlan: Török – Dudás, Juhász (Németh, 46.), Kalász, Ladányi, Budaházi, Ollé (Latorcai F., 46., Balogh, 54.), Kovács, Lengyel, Gyalogos (Szalai, 77.), Pozsonyi. Technikai vezető: Balla László József.
Tokod: Tóth L. – Cauxeiro, Kiss Sz., Hőgyes (Gál, 53.), Robotka, Szépvölgyi, Tóth M. K. (Teperics K. Zs., 77.), Szőke, Horváth II. Richárd, Borsi, Nagy (Horváth I. Richárd, 62.). Vezetőedző: Kiss László.
Gólszerző: Tóth M. K. (42.).

A forduló meglepetése! A TABAK megtestesíti a középcsapat fogalmát ebben a bajnokságban, a Dunaszentmiklós pedig kifejezetten a bajnoki címre hajt. Ennek megfelelően már a hatodik percben megvolt a vendégek előnye, majd mint aki jól végezte dolgát, hátradőltek a dunaszentmiklósiak. Meg is lett a böjtje, a találkozó utolsó tíz percében a hazaiak kétszer is betaláltak, ezzel meg is fordították a mecset, amivel nagyon értékes három pontot vettek el a Dunaszentmiklóstól.

Tovább hajt a bajnoki címre a Naszály és a Császár

TABAK–Dunaszentmiklósi SE 2-1 (0-1)
Tokodaltáró, vezette: Füleki M. (Szabó G. M., Kovács Zs.).
TABAK: Farkas – Szabó F. (Nemes, 78.), Fehér, Felföldi G., Békési Á. (Takács G., 70.), Kara L., Viszolai, Felföldi Á. K., Kara K., Hegedűs (Vágási, 59.), Kása (Labancz, 15.). Játékos-edző: Szabó Ferenc.
Dunaszentmiklós: Bakos – Búzer, Dinga (Takács K., 65.), Schlepp, Schmidt M., Schmidt N., Schmidt D. Z., Stodola, Kerekes (Apagyi, 54.), Gurgulits (Sós, 72.), Sasvári. Technikai vezetők: Bihacker Zsolt, Nágel Imre.
Gólszerző: Vágási (85.), Felföldi G. (90.), illetve Schmidt M. (6.).

A Vértestolna hozta a kötelezőt, még ha nem is ilyen szoros meccsen gondolták ezt. A Bajót negyed óra alatt kétgólos előnyre tett szert, de a szünetben már 4-3 volt a hazaiaknak. A térfélcsere után mind a két csapat betalált, majd Goldschmidt meglőtte a negyedik gólját is, így végül a tízgólos találkozón a hazaiak örülhettek.

Vértestolnai TE–Bajnai SE 6-4 (4-3)
Vértestolna, vezette: Hegedüs R. (Kovács M.).
Vértestolna: Barassó – Pálinkás, Laczi (Fülöp, 79.), Enyedi, Goldschmidt T., Radomir, Bárányos, Goldschmidt Z. (Ladányi, 85.), Velencei, Szarvas, Miklos (Pruzsina, 57.). Technikai vezető: Busch Imre.
Bajna: Előd – Győri, Varga L. B. (Tóth L., 77.), Pallagi, Kelemen (Kuczmog, 46.), Flórián, Witzenleiter, Pásztor, Hagymási, Rácz, Horváth.
Gólszerző: Goldschmidt T. (20., 29., 36., 76.), Velencei (31.), Miklos (54.), illetve Rácz (5.), Hagymási (14.), Pallagi (33.), Horváth (61.).

Van egy ötszázasod? Támogasd a weboldalunkat, nekünk hatalmas segítség. Mutatjuk a részleteket!