A 3. fordulót rendezték a Magyar Kupa megyei selejtezőjében. Az itt továbbjutó csapatok nagyon közel kerültek az országos főtáblához, hiszen a négy csapatból három ott lehet. A 18 órától kezdődő találkozókon két szoros és két sima mérkőzést játszottak le. Tatabányán rendezték a kör rangadóját. A megyei első osztály első számú bajnokesélyese, a Tatabánya fogadta az előző szezon ezüstérmesét, a Zsámbékot. A Tatabánya eddig a Nyergesújfalut, míg a Zsámbék az Ászárt és a Tatát búcsúztatta. A találkozó végül simább lett, mint azt gondoltuk volna. Persze az első félidő még egyáltalán nem volt ennyire egyértelmű. Árvai egyetlen találata jelentette a különbséget, így a szünetben még minden kérdés nyitott volt. A térfélcsere után aztán a kék-fehér csapat jobban bírta szuflával, és végül újabb három találatot pakolt be Lakatos hálójába. A Zsámbék Bodó László irányítása óta még nem kapott egy mérkőzésen négy gólt, most ennek a sorozatnak is vége szakadt. A mérkőzés legeredményesebb játékosa az NB II.-t is megjárt Árvai Dániel volt. Az előző szezon másodosztálybeli gólkirálya mesterhármast jegyzett a találkozón.



Hamar kijött a két osztálynyi különbség
Az egyetlen harmadosztályú csapat a legjobb nyolc között a Dunaszentmiklós volt. A miklósiak az első osztályban szereplő Ács testén keresztül jutottak el idáig, az Esztergom pedig a Gyermely-Szomor elleni büntetőpárbaj megnyerése után a Környét verte ki. A mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, és a pályán látszott a két osztálynyi különbség. Klátyik tíz perc alatt duplázott, majd Bokros is betalált még az első félidőben. A szünet után aztán Schmidt Martin szépített, de sokáig nem tartott az öröm: jött Gyebnár, és tíz perc alatt vágott kettőt, majd a találkozó végén Dékány is betalált, így kialakult a 6–1-es végeredmény. A másik két találkozó már szorosabb volt. A Bábolnára és az Oroszlányra is igaz, hogy több változás volt nyáron, többek között a vezetőedző személyében is. Bábolnán Józsa Péter érkezett Csongrádi Péter helyett, míg Oroszlányon Hagymási Zoltánt váltotta Sebestyén Ferenc. A több új játékost is a kezdőbe nevező csapatok közül az Oroszlány szerezte meg a vezetést a 10. percben, Minárcsik volt eredményes. Valkó Miklós még az első félidőben egalizált, így a félidőre döntetlennel vonultak a csapatok. A meccs végéhez közeledve aztán ismét Minárcsik volt eredményes, így a büntetőpárbaj helyett az Oroszlány lépett tovább. A bajnokságban még kétszer fognak találkozni, így a Bábolna készülhet a visszavágásra, a kupában viszont az Oroszlány ment tovább.

Betalált a friss igazolás is a Sárisápnál
Ennél is szorosabb volt a Vértessomló és a Sárisáp összecsapása. A friss igazolás Terplán találatával a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a második félidő elején Koller Máté egyenlített. Több gól nem esett a találkozón, így jöhettek a büntetők. Ebben a műfajban végül a Sárisáp volt a jobb, három új igazolásuk is eredményes volt a tizenegyeseknél, így végül a Sárisáp jutott a legjobb négy közé.
A negyedik fordulóban egyébként az Oroszlány Tatabányára látogat, a Sárisáp pedig az Esztergomot fogadja. A két nyertes csapat már biztos helyet kap a főtáblán, a két vesztes pedig majd összecsap a harmadik fennmaradó helyén. A találkozókat egyébként augusztus 22-én, vagyis jövő héten szerdán rendezik 18 órától.



Magyar Kupa, megyei selejtező, 3. forduló
Tatabánya SC–Zsámbéki SK 4–0 (1–0)
Tatabánya, vezette: Kolonics G. (Büki F., Büki G.)
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz., Árvai, Nagy, Soltész, Kovács I., Hajas, Kocsis (Wágner, 73.), Farkas V. (Farkas M., 80.), Fodor (Györgykovács, 67.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Zsámbék: Lakatos – Peinlich (Veréb, 51.), Marticsek, Juhász, Sugár (Haupt, 70.), Mann, Király, Dávid, Kósa Szilágyi, Szabó A., László (Karai, 70.). Technikai vezető: Bodó László.
Gólszerzők: Árvai (21., 64., 86.), Soltész (80.)

Dunaszentmiklósi SE–FC Esztergom 1–6 (0–3)
Dunaszentmiklós, vezette: Baranyai L. (Drabon B., Papes D.)
Dunaszentmiklós: Bakos – Schlepp, Schmidt M., Dinga, Schmidt D. Z., Stodola, Takács, Kerekes (Apagyi, 62.), Gurgulits (Sós, 67.), Németh (Takács, 46.). Technikai vezető: Nágel Imre.
Esztergom: Iványi – Budavári, Várszegi, Szlovák, Klátyik, Kiss (Faragó, 66.), Bokros (Molnár, 74.), Ribár, Bugjó (Várszegi, 59.), Gyebnár. Vezetőedző: Veress Balázs.
Gólszerzők: Schmidt M. (52.), illetve Klátyik (7., 9.), Bokros (27.), Gyebnár (65., 75.), Dékány (85.)



Bábolnai SE–OBSK Oroszlány 1–2 (1–1)
Bábolna, vezette: Széplábi G. (Lovas A. G., Komáromi N.)
Bábolna: Szepesi – Horváth D., Lami, Kalamár, Valkó G., Kolonics, Marcinkó (Takács K., 81.), Valkó M., Fábián D., Mészáros G. (Kerekes, 58.), Csillag (Szendi, 53.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Oroszlány: Boros – Soós, Bukovecz, Kuzma, Minárcsik, Szűcs, Földi (Tóth, 60.), Korcsok, Simonka, Kelemen (Kiss, 58.), Mester. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Valkó M. (40.), illetve Minárcsik (10., 87.)

Vértessomlói KSK–Sárisápi BSE 1–1 (0–1) büntetőkkel: 3–5
Vértessomló, vezette: Fiderman M. (Szántó R. D., Szűcs S.)
V.somló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi (Eigner Zs., 46.), Batin, Kovács K., Egri (Antal, 89.), Petőcz. Edző: Dupai János.
Sárisáp: Sándor – Berki, Stréhli (Jurásek Zs., 57.), Terplán, György, Hamza (Góman, 46.), Sándor, Karcagi (Horváth Gy., 65.), Farkas, Válent, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Koller (52.), illetve Terplán (10.)

 

Borítókép: Sz. D.