Végre valahára kezdetét veszi a legjobban várt megyei bajnokság, azaz az első osztály. A hétvégén minden találkozót vasárnap rendeznek majd. Újdonság, hogy az U19-es mérkőzéseket már nem a felnőtt találkozók előtt rendezik közvetlen, hanem előtte lévő nap, így a tehetséges játékosok akár mindkét csapatban szerepet kaphatnak. Vasárnap egy újjáalakult Ács fogadja majd az Esztergomot. Ácson szinte minden alapember távozott, így nem lepődnénk meg, ha a kezdőcsapat átlagéletkora nem haladná meg a 18 évet. Esztergomban évek óta a fiatalokban hisznek, de ezek eredménnyel szoktak párosulni. A találkozó toronymagas esélyese az Esztergom lesz, tavaly is mindkét meccset ők hozták. A Sárisáp-Kecskéd összecsapás viszont igen szoros lehet. Tavaly is az volt, azóta viszont a Sárisáp tovább erősödött. Berki Gábor és Sándor Gábor számára nem ismeretlen a Kecskéd, hiszen mindketten sokat lehúztak Kecskéden, de most már a Sárisáp sikeréért fognak küzdeni – csakúgy, mint a Dorogról érkező fiatalok. Kecskéden is volt változás a játékoskeretben, így igazán élvezetes párharc lesz ez. Szintén hatalmas átalakulások voltak Vértesszőlősön, kíváncsian várjuk, hány új igazolás kap helyet majd a kezdőcsapatban. A Koppánymonostor alaposan erősített, a meglévő fiatalok mellé több, rutinos játékost igazoltak. Többek között Giber Rolandot, aki az elmúlt években a Vértesszőlős legjobbja volt. A Nagyigmánd hazai pályán vív szomszédvári rangadót a Bábolna ellen, a vendégeknél is voltak változások, többek között a kispadon is. A több alapemberét elveszítő Tata a feljutó Tatabányát látja majd vendégül. A bajnokság legnagyobb esélyese a Tatabánya, így biztosan a győzelem a cél a kék-fehéreknek ezen a meccsen. A Vértessomló az edzőváltáson átesett Oroszlányt fogadja majd. A találkozó esélyesei a vendégek, de az első forduló tele lehet meglepetésekkel. A forduló rangadóját Nyergesújfaluban rendezik: ide az előző szezon ezüstérmese érkezik. A Nyergesújfalu kerete együtt maradt, viszont a kispadon változás történt. Zsámbékon is ugyanaz lehet a kezdőcsapat, mint az előző bajnokságban, ezen a találkozón tehát kevés lesz az új arc.Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 1. forduló
Augusztus 19, vasárnap, 17:30
Ácsi Kinizsi SC-FC Esztergom
Nagy László, az Ács vezetőedzője: A vezetéssel azt a célt tűztük ki, hogy a megfiatalított, és új alapokra helyezett koncepciónkat szeretnénk megvalósítani. A fiataloknak kell olyan szintre jutniuk, amivel később az eredmények is jönnek. Nem mondunk le most sem az eredményről, de meg kell értenie minden ácsinak, hogy a jelenlegi helyzetben nem tehetjük a terhet a fiatal gyerekekre.
Sárisápi BSE-Wati Kecskéd KSK
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: Természetesen nagyon várjuk a bajnoki rajtot. A felkészülésünk jól sikerült, a legutóbbi kupameccsünkön viszont akadozott a játékunk. Láttam a Kecskéd oroszlányi vendégjátékát a kupamérkőzésen, tetszett a játékuk, lendületesek, kombinatívak voltak, de szeretnénk „otthon” győzelemmel rajtolni. Sajnos idén Üveggyár lesz az ideiglenes otthonunk, de megpróbáljuk igazán „otthonosra” belakni, és sok eredményes meccsel kedveskedni azon szurkolóinknak, akik oda is elkísérik a csapatot.
Koppánymonostori SE-Vértesszőlősi SE
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: Egy jó felkészülésen vagyunk túl. Jó körülmények uralkodtak. Bizakodva várjuk a találkozót. Tudjuk, hogy a Vértesszőlős kerete kicserélődött, de így is egy nehéz mérkőzésre számítunk.
Nagyigmándi KSK-Bábolnai SE
Mohácsi Antal, a Nagyigmánd vezetőedzője: Már az első fordulóban egy rangadóval kezdünk. Sajnos két játékosunk játékengedélye nem érkezett meg, valamint három sérültünk van, rájuk nem számíthatunk, de reméljük, így is méltó ellenfelei leszünk a Bábolnának. Tavaly meglepetésre mi nyertünk idegenben ősszel egy jó meccsen, tavasszal pedig simának mondható vereséget szenvedtünk az utolsó fordulóban. Reméljük, most mi hagyjuk el boldogabban a mérkőzés végén a pályát.
Tatai AC-Tatabánya SC
Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: Teljesen megújult csapattal – közel a fele kicserélődött – nagyon sok fiatallal vágunk neki a csatának. Mindenféleképpen egy stabil játékot várunk. Más célok lettek kitűzve, a sok változás miatt a stabil szereplés a cél. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy egy jó alapot rakjunk le a hétvégi mérkőzésen. Tudjuk, hogy a Tatabánya a bajnoki címért megy, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára.
Vértessomlói KSK-OBSK Oroszlány
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: Azt hallottam, hogy erősödött az Oroszlány. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de reméljük, hogy tudunk egy kis borsot törni az orruk alá. Én arra számítok, hogy odaérnek a dobogóra, de mi is szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot.
Nyergesújfalu SE-Zsámbéki SK
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: Három év után térek vissza a felnőtt labdarúgásba, nekem is új lesz a felnőtt foci. Csak a tavalyi bajnoki helyezésekből tudok kiindulni. Tudjuk, hogy a Zsámbék tavaly nagyon jól szerepelt, megpróbáljuk nehézzé tenni a dolgukat, és reméljük, hogy jól fog elsülni ez a meccs számunkra. Biztató jeleket láttam az edzésen, sokkal jobb eredményt várok el, mint a tavalyi 10. helyezés.