Mindkét harmad­osztályú bajnokság 12 csapattal fog elindulni.  Legfőbb változás, hogy a Ceferino visszalépett, Héreg és Vértestolna pedig közös csapattal fog indulni. Délen a Rédét ütheti ki az Almásfüzitő, hogyha a tavalyi erőviszonyokból indulunk ki. A Szákszend otthon kezd a Kisigmánd ellen, míg a Csém a Bakonyszombathely ellen szerezné meg az első győzelmet. A nagy változáson áteső Dad a Kisbért fogadja majd hazai pályán az első körben. A Dunaalmás az előző szezon egyik legjobbját, a Naszályt vendégeli meg.
Északon a második helyre befutó Dunaszentmiklós a Tokod gárdáját kapta meg először. Jó meccs lehet Annavölgyön is, ahová az Epöl-Máriahalom csapata utazik el. Nagy kérdés, hogy milyen formában lesz majd a két csapat ebben a szezonban. A Csolnok-Bajna összecsapás jó lehet, ahogy a TABAK-Tardos is. A Tardos az egyetlen újonc a két megyei harmadosztályú csoportban, hiszen kiesett a másodosztályból. A Héreg-Vértestolna hazai pályán, azaz Héregen kezdi meg a bajnokságot a Baj ellen.

M&M, Megyei III. osztály, Dél, 1. forduló
Augusztus 19, vasárnap, 17:30
Réde KSE-Almásfüzitői SC, Szákszendi SE-Kisigmándi KSK, Csémi SE-Bakonyszombathely KSE, Dad KSE-Kisbéri SSE, D.M.A.C. Dunaalmás-Weldtech-Naszály SE. A Bakonysárkányi SE-Gesztesi SE találkozót november 4-én rendezik.
M&M, Megyei III. osztály, Észak, 1. forduló
Augusztus 19, vasárnap, 17:30
Dunaszentmiklósi SE-Tokod SE, Annavölgyi BSE-Epöl-Máriahalom, Csolnoki SZSE-Bajnai SE, TABAK-Tardosi FC, Héreg-Vértestolna-Baj KSE. A Szárligeti SE-Lábatlani ESE találkozót november 11-én rendezik.