Északon is elkezdte a 12 csapatból tíz. 

Mészáros&Mészáros Megyei III. osztály, Északi csoport, 1. forduló

Mindkét csapatnak fontos volt a jó rajt, az Annavölgy az előző szezonban igen gyengén muzsikált, míg tavasszal az Epöl szárnyakat kapott. Most hiába vezetett kétszer is két góllal a hazai annavölgyi gárda, a végén meg kellett elégedniük az egy ponttal, ugyanis Imre mesterhármast szerzett – az utolsót a 93. percben. Így egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.
Annavölgyi BSE–Epöl-Máriahalom 3–3 (3–1)
Annavölgy, vezette: Schüller Zsombor (Füleki Márton).
Annavölgy: Varga – Ferenczi, Kántor, Kőrösi (Bolyán, 76.), Bauer (Dékány, 90.), Turi, Párkányi (Ferenczy L., 67.), Sasvári (Szegvári, 92.), Balogh, Ferenczy I., Kinda (Bankó, 76.). Játékos-edző: Ferenczy László.
Epöl-Máriahalom: Győre – Barina, Genszki, Mészáros, Rovács, Imre T., Üveges (Kálózi, 60.), Lénárt P., Tóth, Matkó, Giricz. Technikai vezető: Szalay Norbert.
Gólszerző: Balogh (1–0) a 8., Párkányi (2–0) a 24., Imre T. (2–1) a 29., Párkányi (3–1) a 42., Imre T. (3–2) a 79., Imre T. (3–3) a 93. percben.

Nem sok kétséget hagyott a Csolnok a három ponttal kapcsolatban – na és azzal sem, hogy idén is szeretnének a dobogóért harcolni. Már az első fordulóban kiütötték a Bajnát. Az első játékrész szoros volt, hiszen 2-1-el fordultak a csapatok, de a szünet után kijött a különbség. Barlangi Balázs öt góllal zárta a mérkőzést, nem tudtak vele mit kezdeni a vendégek védői.

Csolnoki SZSE–Bajnai SE 8–2 (2–1)
Csolnok, vezette: Tatár Levente (Derecskei Bence).
Csolnok: Tóth – Bulfán (Vörös N., 58.), Parti (Szatmári, 78.), Yousif, Farkas A., Kovács, Barlangi B., Binder, Jantos, Nagy (Barlangi T. G., 58.), Vörös D. Z.
Bajna: Bábszki – Marsi (Tóth L., 82.), Kondár (Varga M. J., 75.), Kelemen (Révész, 59.), Hagymási (Pokol, 89.), Fluxa, Varga, Flórián, Pásztor (Kuczmog, 64.), Witzenleiter, Horváth.
Gólszerző: Bulfán (1–0) a 10., Barlangi B. (2–0) a 15., Witzenlwiter (2–1) a 26., Farkas A. (3–1) az 51., Hagymási (3–2) az 55., Barlangi B. (4–2) az 56., Barlangi B. (5–2) a 66., Barlangi B. (6–2) a 75., Barlangi B. (7–2) a 80., Farkas A. (8–2) a 85. percben.

Fontos meccset nyert meg a nyitányon a Tokod. A Dunaszentmiklós az előző szezonban végig harcban volt a bajnoki címért, a Tokod pedig inkább a dobogóért, így egy nagy rangadóval kezdték a szezont. A találkozón mindössze egy gól döntött, a megszűnt Ceferinótól igazolt Cauxeiro szerezte mindent eldöntő találatot, így a Tokod kezdte győzelemmel a szezont.

Dunaszentmiklósi SE–Tokod SE 0–1 (0–1)
Dunaszentmiklós, vezette: Bankó István (Petrik Anett).
Dunaszentmiklós: Bakos – Búzer, Dinga, Schmidt M., Schmidt N., Schmidt D. Z., Stodola (Németh, 44.), Takács, Kerekes (Apagyi, 70.), Gurgulits (Sós, 56.), Csordás. Technikai vezető: Nágel Imre.
Tokod: Tóth L. – Gál, Cauxeiro D., Kiss Sz., Szépvölgyi, Gaál, Somogyi (Vas, 70.), Cauxeiro B. (Tóth M. K., 60.), Horváth II. Richárd, Móra (Robotka B., 73.), Borsi. Játékos-edző: Robotka Bence.
Gólszerző: Cauxeiro B. (25.).

A Tardos hosszú évek után a megyei harmadosztályban találta magát, pedig nemrégiben még egészen máshol szerepelt. A Tokodaltáró ellen kezdték a bajnokságot, és elég nehezen indult. A hazaiak kétszer is vezetést szereztek, ám a Tardos kitartott, és kétszer egalizált, majd a 87. percben meg is nyerték a meccset. Ez nagy lökést adhat a csapatnak a későbbiekben.

TABAK–Tardosi FC 2–3 (1–0)
Tokodaltáró, vezette: Péntek Erik Roland (Kis Gergő Benedek).
TABAK: Békési P. – Felföldi G., Békési Á., Kara L., Juhász P., Kara K., Soláry (Kása, 59.), Viszolai (Fehér, 73.), Boldizsár (Farkas, 59.), Juhász G., Madari (Vágási, 59.).
Tardos: Visnyovszki M. – Kovács H., Visnyovszki A. E., Mészáros, Iványi J. I. (Iványi K., 80.), Fekete, Csapucha, Juhász B., Sebestyén, Bélik (Ginder, 46.), Szileszki.
Gólszerző: Békési Á. (1–0) a 34., Kovács H. (1–1) a 48., Kara L. (2–1) a 66., Kovács (2–2) a 75., Csapucha (2–3) a 87. percben.

Nagy kérdés, hogy mit lehet várni az egybeolvadt csapattól. A Héreg-Vértestolna néven indult gárda a dobogóért harcolhat – ha szerencséje van. Most viszont a Baj ellen kezdett megküzdeni, és a bajiakról is tudjuk, hogy évek óta masszív csapata a harmadosztálynak. Be is bizonyították, Somogyi duplájával kétgólos előnyre tettek szert, ám ezt nem tudták megtartani. Előbb Goldschmidt, majd Bárányos volt eredményes – mindkettő ismerős lehet a Vértestolna színeiből. A találkozó így végül döntetlennel ért véget.

Héreg-Vértestolna–Baj KSE 2–2 (0–1)
Héreg, vezette: Ferling Ákos (Hegedüs Péter).
Héreg-Vértestolna: Barassó – Szöllősi, Pálinkás (Vass, 80.), Szalay, Bárányos, Nemes (Forgó, 73.), Miklós, Kucsera, Goldschmidt T., Szeleczky, Piti.
Baj: Kovács M. – Tobik, Kuzma, Megtért (Bujdos, 57.), Túri, Kovács B., Bugyi, Somogyi, Németh, Kutak, Sebestyén.
Gólszerző: Somogyi (0–1) a 38., Somogyi (0–2) az 54., Goldschmidt T. (1–2) az 59., Bárányos (2–2) a 88. percben.

A Szárligeti SE–Lábatlani ESE mérkőzést november 25-én (13:30 óra) rendezik.

Borítókép: Csolnok-Bajna, W. P.