Remek fordulónak ígérkezik a második a megyei első osztályban. Szokás szerint minden találkozó vasárnap 17:30-kor kezdődik. A Zsámbék a Vértessomlót fogadja majd a hétvégén. A Zsámbék döntetlennel rajtolt, a Vértessomló pedig vereséggel. Az előző bajnokság alapján a mérkőzés toronymagas esélyese a Zsámbék, de a bajnokság elején sok minden megtörténhet. Az biztos, hogy nagyon kell mindkét csapatnak az első győzelem. A forduló rangadóját Tatabányán rendezik. A TSC ismét az Oroszlányt fogadja. A vendégek nem fognak eltévedni az odaúton, hiszen már szerdán vizitáltak Tatabányán a Kupában. Akkor egy remek meccsen 3-2-re győztek a kék-fehérek, de csak egy hosszabbításban szerzett fejes volt a döntő. Most az Oroszlány visszavághat a Tatabányának. A bajnokságban mindkét fél egyaránt győzelemmel kezdett.
A Nagyigmánd és a Tata egyaránt vereséggel kezdett, így most itt az idő javítani. Mindkét csapatnál voltak változások, így még össze is kell szokniuk. A Bábolna és a Koppánymonostor viszont diadallal érezte meg az új szezon ízét – amit tovább élveznének. Persze itt is voltak változások mindkét oldalon, a Bábolnánál még új vezetőedző is bemutatkozott. Az erőviszonyok alapján két azonos képességű csapatról beszélünk, és nincs kizárva, hogy a bajnokság végén egy-két hely lesz közöttük, így nagyon fontos lesz ez a rangadó számukra. A Vértesszőlős rengeteg alapemberét is elveszítette – és ugyan igazolt helyettük remek képességű, fiatal játékosokat, még nem állt össze csapattá Kiprich József gárdája. A Sárisáp pont a másik cipőben van: több alapember érkezett, fiatalok s idősek egyaránt, aminek eredményeképp győzelemmel kezdték a szezont a Kecskéd ellen, és a kupában is elverték az Esztergomot. Most a Vértesszőlős ellen nem lesz egyszerű dolguk Karcagi Páléknak. A Kecskéd és az Ács vereséggel mutatkozott be a szezonban. Mindkét csapatnál új, de nem ismeretlen vezetőedző debütált. Nagy átalakulások voltak, így itt is nem csak az ellenféllel, de saját magukkal is meg kell küzdeniük a csapatoknak.
Óriási rangadónak ígérkezik a Nyergesújfalu és az Esztergom összecsapása is. Ha nem csalnak az erőviszonyok, mindkét gárda az első nyolcban lehet. Az Esztergom nyerni tudott a nyitányon, méghozzá elég nagy arányban, míg a Nyergesújfalu egy döntetlennel rajtolt az előző szezon ezüstérmese, a Zsámbék ellen. Mindkét kispadon új vezetőedző csücsül, így fiatalos hévvel csapnak majd bele a találkozóba. Az előző szezonban 6-1-re tudott győzni az Esztergom egy remek meccsen, tehát van mit visszaadni a nyergesieknek. A találkozók 17:30-kor kezdődnek, az U19 pedig szombaton lesz. Az U19 párosítása: Sárisáp–Nyergesújfalu, Nagyigmánd–Tata, Koppánymonostor–Vértesszőlős, Bábolna–Vértessomló, Zsámbék–Ács, Kecskéd–Oroszlány.Zsámbéki SK–Vértessomlói KSK
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Biztos, hogy van aki arra gondol, hogy sima Zsámbék-győzelem, én sokkal szorosabb meccsre számítok. Nagyon nehéz lesz számunkra.
Tatabányai SC–OBSK Oroszlány
P. Nagy László, a Tatabánya vezetőedzője: – Nem könnyű így játszani, hogy pár nappal ezelőtt már játszottunk. Tudjuk, hogy komoly szerepet játszik ez a két csapat a bajnokságban. Kiélezett meccs volt a szerdai, a mostani is az lesz, de győzelemre számítunk. Sok volt tatabányai játékos van az ellenfélnél. A célunk a feljutás, így minden meccset meg akarunk nyerni. Remélem, hogy megint jó sokan lesznek.
Nagyigmándi KSK–Tatai AC
Mohácsi Antal, a Nagyigmánd vezetőedzője: – A múlt heti mérkőzésen kétféle arcunkat mutattuk. Védekezésben gyermeteg hibákat követtünk el, támadásban viszont sok szép dolgokat csináltunk. Ha a kettő közötti mélységet le tudjuk szűkíteni, akkor van esélyünk megszerezni a három pontot.
Bábolnai SE–Koppánymonostori SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Jó lenne győzelemmel bemutatkozni hazai pályán. A létszámproblémáink továbbra is fennállnak, a vasárnapi kezdőből ketten már biztosan hiányoznak. Azt láttam, hogy a vendégek kerete átalakult, több erős játékost igazoltak.
Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE
Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Nekünk egy meccs sem lesz könnyű. Most alakul a fiatal csapatunk, nem vagyunk összeszokva, úgyhogy nem tudom, mi lesz. Nyerni szeretnénk, a Sárisáp megerősödött, tőlünk több alapember távozott.
Wati Kecskéd KSK–Ácsi Kinizsi SC
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Nagy átalakuláson ment át a csapat: hét játékos távozott, öt pedig érkezett. Májra és Greskóra még nem számíthatunk, míg Juhász és Ténai az előző meccsen sérült meg. A csapat jelentős része 18–20 éves, de jól dolgoznak. Vasárnap igyekszünk kiszolgálni a közönséget és megszerezni a három pontot.
Nyergesújfalu SE–FC Esztergom
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Nagyon nehéz, és számunkra rettentő fontos mérkőzés következik. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem lesz egyszerű, mert egy rendkívül jó képességű játékosokból álló csapat lesz az ellenfelünk, aki tiszteletet parancsoló eredményt ért el az előző fordulóban. Nagyon bízom a csapatunkban, és a játékosokban, hogy a hétvégén kiharcoljuk a számunkra nagyon fontos első idei győzelmünket.