Mint arról már korábban beszámoltunk, kisorsolták a megyei csapataink Magyar Kupás ellenfeleit. 

A Sárisáp remekül kezdte a megyei bajnokságot, hiszen Karcagi Pál együttese három győzelemmel áll ugyanennyi forduló után. A Vecsés évek óta ingázik a Pest megyei I. osztály és az NB III. között, legutóbb épp utóbbiból esett ki előbbibe. Ott most egy győzelemmel és két vereséggel a középmezőnyben tanyázik, de a csapat célja a feljutás. A klub kötelékében több ismerős is dolgozik: Salem Reydan a Vasasból lehet ismerős, Lajes Gábor Dorogról is Tatabányáról, Haraszkó Sándor Csepelről, míg Molnár Zoltán talán nem kell senkinek sem bemutatni. Bajnok lett az MTK-val és a Dunaferrel, a válogatottban is pályára lépett, a hosszú szőke fürtjei pedig 44 évesen is lobognak.

A Komárom ellenfelét talán nem is kell bemutatni senkinek. A Puskás Akadémia ugyan elég gyengén kezdte az NB I.-es bajnokságot Benczés Miklóssal, hiszen a cikk írásának pillanatában utolsóak, és mindössze két pontot szereztek. Nagy kérdés, mennyire veszik komolyan a kupát, tavaly például a döntőig meneteltek, ahol büntetőkkel kaptak ki az Újpesttől.

Oroszlányba majd az Ózd fog érkezni. A két csapat sokban hasonlít egymásra, és nem csak a múltjuk miatt: az Ózd négyből négyet nyert a bajnokságban, az Oroszlány három meccs után száz százalékos. A játékoskeretükben találunk ismert labdarúgókat, Bogáti Péter az NB I-et is megjárta, vezetőedzőjük pedig Gálhidi György.

A Hajdúböszörménynek és a Tatabányának is hasonló a célja: feljutni az NB III.-ba. Ehhez a hajdúságiak rögtön egy 12-1-es győzelemmel kerültek közelebb a bajnokság első fordulójában. Vezetőedzőjük az az Igor Bogdanovic, aki hosszú évekig rugdosta a gólokat Magyarországon. Az előző esztendőben megnyerték a bajnokságot, de az osztályozón végül elvéreztek a Kecskemét ellen.



Az egyetlen csapat, amely idegenben fog szerepelni, az NB II.-es Dorogi FC. A dorogiak Szekszárdra utaznak majd. A harmadosztályban szereplő csapat a Közép-csoportban szerepel, egyelőre vegyes mérleggel: öt mérkőzésből két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegük. Füredi Patrik kifejezetten ismerős lehet a Dorog-szurkolóknak, hiszen évekig piros-fekete szerelést öltött magára.