Az ötödik fordulót rendezték a megyei első osztályban. Íme, az összefoglaló. 

A Tatabánya győzni ment Vértessomlóra, és ennek megfelelően bő fél óra alatt kétgólos előnyre is tett szert. Ekkor azonban szépíteni tudott a Vértessomló. Az egész meccs olyan volt, mint ha a Tatabánya nem találta volna a játékát, és végig benne volt a Vértessomló veszélye. A szünet után a Vértessomló újra szépített. Az utolsó fél óra szoros volt, akár meleg is lehetett volna a tatabányaiaknak, ám végül elvitték a három pontot – nem az év legjobb játékával.

Vértessomlói KSK–Tatabányai SC 2-3 (1-3)
Vértessomló, vezette: Jurák F. (Sipos T., Jászberényi M.)
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi, Batin, Kovács K., Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Tatabánya: Balla – Árvai (Németh, 92.), Nagy, Soltész, Kovács I., Klausz (Kocsis, 46.), Györgykovács, Solymos, Farkas V., Fodor M. (Kovács, 60.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Antalovits (36.), Szomolya (54.), illetve Nagy (10.), Solymos (32.), Farkas (47.)
Jók: senki, illetve Farkas V., Soltész

Az Esztergom a múltheti furcsa vereség után ismét nem tudott nyerni. Ezúttal hazai pályán fogadták az újjáalakuló, s eddig mindössze három pontot gyűjtő Vértesszőlőst. A találkozón aztán nem esett egyetlen egy gól sem – ezt vélhetően a vendégek bánják kevésbé.

FC Esztergom–Vértesszőlősi SE 0-0
Esztergom, vezette: Havasházi Sz. (Frank V. L., Sirokmán A.)
Esztergom: Galambka – Budavári (Patos, 83.), Chrompota, Faragó, Klátyik, Kiss, Bokros, Krammer (Várszegi B., 81.), Majtényi, Bugjó, Várszegi D. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Vértesszőlős: Lord – Zöld (Králl, 76.), Szappanos, Takács, Bencsik, Csontos, Plotár (Szabó, 73.), Polyák, Szerencse, Ratimorszky, Kocsis. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Jók: Galambka, Chrompota, Krammer, illetve mindenki.

A pont nélküliek csatája. Az Ács és a Tata is a tabella végén volt, hiszen négy forduló alatt egyikőjük sem tudott pontot szerezni. A Tata egy gólt lőtt ennyi idő alatt, most azonban kiszakadt a zsák: sorra jöttek a tatai gólok, Boráros kapus tíz alkalommal nyúlt maga mögé. Bogár, Tóth és Rába is duplázott. Ezzel az Ács maradt a tabella végén, nulla ponttal, míg a Tata megelőzte a Nagyigmándot.

Ácsi Kinizsi SC–Tatai AC 0-10 (0-6)
Ács, vezette: Tóth R. (Janovics I., Papes D.)
Ács: Boráros – Kovács I., Taár, Kohár, Cseh, Kovács K., Baumgartner, Vörös J., Gerencsér, Anicka (Ponty, 46.), Fürjes (Szabó, 64.). Szakosztályvezető: Márkus Béla.
Tata: Sulyok – Csapó, Rába, Kun, Zuggó, Tóth, Mészáros (Tebele, 70.), Csordás D. (Kovács, 74.), Bogár (Benkő, 66.), Fekete (Dácher, 59.), Hauzer (Járóka, 61.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Csapó (8.), Bogár (20., 48.), Tóth (22., 58.), Rába (37., 57.), Járóka (87.), Zuggó (88.), Benkő (89.)
Kiállítva: Cseh (85., Ács)
Jók: senki, illetve mindenkiA forduló rangadója! Négy kör után mindkét csapat ugyanúgy állt, azaz négy-négy győzelemmel. El kellett tehát dönteni, hogy melyik gárda maradjon száz százalékos. Nos, végül egyik sem maradt az. A találkozó elején az Oroszlány volt a jobb, a végén pedig a Sárisáp kerekedett felül. Jó meccs volt, kiegyenlített és élvezetes, viszont gól nem esett. Ezzel a Sárisáp maradt a listavezető, hiszen jobb a csapat gólkülönbsége.

Sárisápi BSE–OBSK Oroszlány 0-0
Tokod, vezette: Kolonics G. (Büki F., Büki G.)
Tokod: Sándor G. – Berki, Fluxa (Stréhli, 86.), Horváth Gy., Góman (Sándor, 54.), Terplán, Hamza (Farkas, 66.), Karcagi (Fürst, 71.), Válent, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Oroszlány: Boros – Kiprich, Soós, Bukovecz (Simonka, 39.), Korcsok, Kuzma, Tóth (Mester, 93.), Kiss (Minárcsik, 54.), Szűcs, Földi, Kelemen. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Kiállítva: Soós (93., Oroszlány)
Jók: Sándor G., Terplán, Fluxa, György, illetve Boros, Szűcs, Kuzma, Bukovecz, Kiprich.

A Koppánymonostor remekül kezdte a szezont, az előző szezon ezüstérmese, a Zsámbék pedig rosszul. Az előző fordulóban aztán a monostor kikapott, míg a Zsámbék nyert, így fordított helyzetből várták a csapatok a találkozót. Az első félidő aztán a Zsámbéké volt, László meg is szerezte a vezetést. Alig, hogy elkezdődött a második félidő, Fekete is gólt szerzett. Innen a Koppánymonostor magára talált, neki is ment a Zsámbéknak, de ez gólt nem eredményezett. Ezzel a Zsámbék nagyon fontos három pontot szerzett. 

Koppánymonostori SE-Zsámbéki SK 0-2 (0-1)
Koppánymonostsor, vezette: Lovas A. G. (Csejtei Cs., Fiderman M.)
Koppánymonostor: Giber – Pekler, Szőnyi (Patócs, 63.), Hegedüs, Bilkó, Venczel (Egyed, 76.), Alasztics (Szalai, 63.), Sinkó, Zvér, Dombi (Dávid, 46.), Tímár (Köllner, 73.). Vezetőedző: Vigh László.
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Marticsek, Sugár, Mann (Szabó, 81.), Király (Nagy, 76.), Dávid, Haupt (Karai, 71.), Fekete Cs. (Fekete I., 91.), László, Veréb. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: László (14.), Fekete (46.)
Jók: Pekler, illetve az egész csapat.

A Nyergesújfalu összekapta magát a múltheti sima vereség után, míg ugyanez a Nagyigmándnak nem sikerült. Az első félidő még szoros volt, akkor „csak” kétszer ment el Manga, de a szünet után még kétszer megtette ugyanezt, ráadásul Nagy is Halmos is betalált – utóbbi már emberelőnyből. A Nyergesújfalu nagy verést mért tehát a Nagyigmándra – ezzel a hazaiak vissza is csúsztak a kiesőhelyre.

Nagyigmándi KSK–Nyergesújfalu SE 0-6 (0-2)
Nagyigmánd, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.)
Nagyigmánd: Billig – Gudmon, Horváth, Bakura (Horváth I., 60.), Viola, Lakatos (Ötvös, 65.), Müller, Pintér, Kuti Horváth, Boros (Krizsán, 53.), Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Nyergesújfalu: Erős – Török, Szoboszlai, Janusz (Halmos, 46.), Jámbor, Gimesi, Manga, Nagy (Fellegi, 73.), Takács (Horváth, 73.), Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Manga (11., 42., 53., 70.), Nagy (60.), Halmos (80.)
Kiállítva: Gudmon (70.)
Jók: Horváth Z., illetve Manga, Halmos, Takács.

Két azonos tudású csapat vívott egy harcos meccset. Az első félidőben a Kecskéd, a másodikban a Bábolna talált be – utóbbi gól igen szépre sikeredett, de ugyanúgy egyet ért. Ezzel a döntetlennel egyik csapat sincs sokkal beljebb, de legalább pontot szereztek.Wati Kecskéd KSK–Bábolnai SE 1-1 (1-0)
Kecskéd, vezette: Széplábi G. (Szántó R. D., Ferling Á.)
Kecskéd: Ténai – Kocsán, Juhász T., Maronga P. (Bucsi, 46.), Pető, Kovács (Mérten, 61.), Kucsera (Kiss, 71.), Tomayer, Farkas (Czékmány, 46.), Neukunft, Kese. Vezetőedző: Linczmaier László.
Bábolna: Halasi – Horváth D., Valkó M., Kalamár, Mészáros (Kolonics, 28.), Lami (Répási, 91.), Szendi (Popovics, 71.), Marcinkó (Szalai, 89.), Magyar, Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Pető (36.), illetve Szendi (59.)
Jók: Juhász, Neukunft, Pető, illetve Halasi, Szendi, Magyar, Kolonics.