Ilyen nagyon ritkán lehet látni: a Komárom-Esztergom megyei másodosztályban minden találkozót a hazai csapat nyerte, ráadásul a vendégek mindössze öt gólt szereztek összesen, amíg a hazaiaknál ez a szám harminchárom. Íme, a forduló összefoglalója.

Eurotrade megyei II. osztály, 5. forduló

Az Ászár nem rajtolt túl biztatóan, hiszen csak három pontot szereztek eddig, míg ellenfelük hatot. A tét az volt, hogy felzárkóznak-e a középmezőnybe az ászáriak, és hamar kiderült, hogy igen. Az első félidőben már három volt a különbség, Büki tíz perc alatt duplázott. A vége egy ötös lett, ezzel tehát az Ászár már hat ponttal áll – csak úgy, mint a Tatabányai Vasas.
Ászár KSE–Tatabányai Vasas 5-0 (3-0)
Ászár, vezette: Szabó Géza (Horváth István).
Ászár: Molnár M. J. – Borszuk (Répási, 73.), Büki, Ligeti (Takács, 60.), Kiss (Bősze, 60.), Verebics, Bocska, Hnizda, Tapolcsányi, Molnár N., Szabó Á. V. Technikai vezető: Rakó László.
Tatabányai Vasas: Kalics – Somogyi, Turza, Lakatos, Németh, Halász, Dolányi, Horváth B., Schaffhauser, Szigeti, Szeibert (Győrfi-Sánta, 56.). Technikai vezető: Auerbach Péter.
Gólszerző: Büki (1-0) a 6., Büki (2-0) a 10., Kiss (3-0) a 35., Borszuk (4-0) a 49., Szabó Á. V. (5-0) a 64. percben.

A mindeddig veretlen Bajót most nem tudta a saját játékát hozni, a Bana viszont igen. Márkus jól kezdte a mérkőzést, húsz perc alatt duplázott. Egy büntetőből a szünet után ugyan szépített a Bajót, de játékban sokkal jobb volt a Bana, és ezt két újabb találattal tudtára is adta az újoncnak. A magabiztos különbség nagyobb is lehetett volna, de a három pont így is a hazaiak zsebébe került.

Banai KSK–Bajóti Szikra SE 4-1 (2-0)
Bana, vezette: Vojvoda Miklós (Hegedüs Róbert, Gaszner Tamás).
Bana: Kádár – Márkus (Tuboly, 60.), Brulich, Szabó, Vincze D., Vida, Molnár (Zsolnai J., 76.), Rózsahegyi (Zsolnai M., 80.), Dobai (Rózsási, 79.), Róth G., Járóka (Róth M., 46.). Technikai vezető: Angyal Roland.
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Kocsis (Kecskés, 70.), Pálinkás, Prskó, Rácz, Aradi S., Török, Kovács R. Sz., Galba, Juhász T. (Teiter, 60.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Gólszerző: Márkus (1-0) a 16., Márkus (2-0) a 20., Rácz (2-1, 11-esből) a 47., Szabó (3-1) a 69., Dobai (4-1) a 77. percben.
Kiállítva: Pálinkás (Bajót) a 62. percben.

A másik újonc Császár is beállt a sorba, azaz: elverték a Bokodot. Szegény Bokodnak ez az ötödik veresége, tavaly sem kezdte jobban, de az az első osztály volt. Itt Bauer és Szabó góljaival gyorsan 2-0 volt a hazaiaknak, de a bokodi szépítés után újra ez a két játékos volt eredményes, ezzel pedig simán otthon maradt a három pont.

Császári SE–Bokod Erőmű LE 4-1 (3-1)
Császár, vezette: Varga Imre (Korcsok Dorina Anna).
Császár: Karászi – Cseh (Cságola, 58.), Szabó M., Mész G. (Nagy, 56.), Bauer, Rendes, Bagócsi (Lázár, 58.), Áment, Szabó G., Csonka (Demeter Sz., 76.), Szabó P. (Vas, 71.). Technikai vezető: Falman Bálint Péter.
Bokod: Kovács (Gyöngyösi, 65.) – Földi, Pányi, Bognár, Gruber, Herceg (Csendes, 41.), Kisvári (Mohácsi, 71.), Karcagi, Sáry (Cser, 81.), Marton (Ürményi, 81.), Babicz. Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Gólszerző: Bauer (1-0) a 4., Szabó P. (2-0) a 20., Földi (2-1) a 43., Szabó P. (3-1, 11-esből) a 45., Bauer (4-1) a 49. percben.

A találkozó esélyese egyértelműen a hazai Ete volt, de ennek bizonyosodására kicsit várni kellett. Az első félidő végén tudták csak megszerezni a hazaiak a vezetést, de a szünet után már könnyebb dolguk volt, így végül négy lett a különbség. A Kocs továbbra is három ponttal áll, míg az Ete a harmadik 11 egységgel.

Etei SE–Kocs KSE 4-0 (1-0)
Ete, vezette: Hertdégen Zsolt (Szijártó Márton, Dénes Levente).
Ete: Mantler – Vági (Szíjj, 73.), Rigó, Puzsoma, Baráth, Gyüszi (Tálos G., 59.), Roll, Szabó, Szeles, Járóka (Bősze, 80.), Tóth H. Vezetőedző: Nagy Géza.
Kocs: Natkai – Kovács I., Kisék Sz., Bercsi, Barsi R., Takács L., Gombik T., Szőnyi, Gombik L. (Bódis T., 86.), Nagy, Kvittung G. (Bognár, 59.). Játékos-edző: Bódis Tamás.
Gólszerző: Gyüszi (1-0) a 39., Baráth (2-0) az 55., Puzsoma (3-0) a 68., Puzsoma (4-0) a 79. percben.

Teljesen ellentétes utakkal érkeztek a csapatok ehhez a találkozóhoz: A Környe mind a négy mérkőzését megnyerte, a Szomód viszont csak egy döntetlent tudott felmutatni a forduló előtt, így nem volt kérdés, melyik csapat az esélyes. A Szomód ugyan gyorsan megszerezte a vezetést a negyedik percben, de a szünetben már a hazaiaknál volt a fór. Ahogy az elsőben, úgy a másodikban is betalált Bombicz és Pankotai, azaz a két duplával a vége egy négyes lett.

Környe SE–Bar-Nul Szomódi SE 4-1 (2-1)
Környe, vezette: Katona Bence Mihály (Szeibert Philip, Linn Kevin).
Környe: Varsányi – Kozár, Hanikám (Boda, 57.), Matláry, Zelenai, Bombicz, Kádas, Pankotai (Bilisánczki, 76.), Békefi (Tóth N. N., 76.), Szalczinger (Kovács, 63.), Török (Tóth V., 72.). Vezetőedző: Mészáros István.
Szomód: Fehér – Fekete, Szili, Gerencsér (Székely, 81.), Kovács, Magyar, Lounes, Bujdosó, Villám (Barna, 57.), Lengyel (Sáhó, 46.), Mayer. Vezetőedző: Tápai Tamás.
Gólszerző: Magyar (0-1) a 4., Bombicz (1-1) a 12., Pankotai (2-1) a 40., Bombicz (3-1) az 57., Pankotai (4-1) a 71. percben.

A Süttő nagy bravúrt mutatott be az előző fordulóban, kiegyensúlyozott teljesítményre azonban továbbra sem képeseket, most a Mocsától szenvedtek vereséget. Ugyan az első mocsai gólra még volt válaszuk, szokásosan Tenkitől, de a szünet után aztán kétszer is ünnepelhetett a Mocsa. A tabellán még így is a Süttő áll jobb pozícióban, de már csak egy pont a különbség.

Mocsa KSE–Süttői SC 3-1 (1-1)
Mocsa, vezette: Mihályi Gergő (Gabala Zsombor, Schüller Zsombor).
Mocsa: Kovács – Vass, Pokk, Rácz R. (Balogh, 84.), Jordán, Csizmadia, Karsai (Gorzsás, 61.), Prógli (Farkas, 57.), Varga, Rácz J. R., Süveg (Kántor K., 77.).
Süttő: Király – Nagy, Tárai, Szakmáry, Ölveczky, Simon (Mezei, 65.), Kerékgyártó, Tenki, Juhász (Tóth, 46.), Belovai, Gáll. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerző: Csizmadia (1-0) a 17., Tenki (1-1) a 18., Szakmáry (2-1, öngól) a 62., Gorzsás (3-1) a 67. percben.
Kiállítva: Szakmáry (Süttő) a 85. percben.

A Piliscsév három, a Gyermely pedig hat ponttal áll még szombaton, így igazi háromesélyes találka volt ez. Illetve lett volna, de a Piliscsév hamar a szurkolók tudtára adta, hogy itt bizony nem viszi el senki a három pontot. A félidőben már három gól volt a különbség, így az is belefért, hogy a szünet után már csak egyszer találjanak be a hazaiak. Meggyőző fölényű győzelmükkel beérték ellenfelüket a tabellán.

Piliscsévi SE–Gyermely 4-0 (3-0)
Piliscsév, vezette: Tatár Levente (Tomacsek Balázs, Péntek Erik Roland).
Piliscsév: Hargitai – Mészáros, Tirpák, Béres (Morecz R., 57.), Hutera, Jámbor, Kucsera (Laskai, 63.), Varga L. A. (Varga B. L., 82.), Morecz B., Koller, Tillman (Simon, 78.). Technikai vezető: Klányi Norbert.
Gyermely: M. Nagy – Tömör, Beck, Varga B., Veszelovszki, Veres, Horváth (Kovács A., 77.), Kiss G. (Sándor, 36.), Gyuricza, Nagy (Soós, 69.), Felsőházi.
Gólszerző: Béres (1-0) a 24., Koller (2-0) a 33., Tillman (3-0) a 41., Mészáros (4-0) a 62. percben.

Nem túlzás, ha a forduló rangadója címet erre a találkozóra aggatjuk. A két csapat kilenc-kilenc ponttal állt a fordulót megelőzően, és talán nem mondunk nagy baromságot, ha kijelentjük: ez a két gárda bizony harcban lesz a dobogóért. Most a Felsőgalla -talán a helyi búcsú miatt is- volt jobb formában, és sorra lőtték a gólokat. Az első félidőben kettőt, aztán a szünet után még hármat, a Pilismarótnak a mérkőzés végén csak a szépítésre futotta. Így jelenleg a Felsőgalla a második, a Pilismarót pedig a negyedik a táblázaton.

TÉG Felsőgalla–Pilismarót SC 5-1 (2-0)
Tatabánya, vezette: Szűcs Sándor (Drabon Barnabás, Marosi Milán).
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Méhész, Hajzer (Magyari M., 46.), Szabacsi, Zettisch, Kósa, Nagy (Szabó, 69.), Kiss, Hagymási (Mata, 75.). Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Pilismarót: Pintér K. (Speier, 69.) – Pintér G., Stefanek, Iván, Eichenwalder (Csipor, 69.), Kovács P., Horváth, Schubauer (Kneiszel, 69.), Sáros (Paxián, 69.), Pintér M. L., Gerencsér (Dobai, 69.). Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Gólszerző: Szabacsi (1-0) a 26., Magyari V. (2-0) a 27., Hagymási (3-0) az 54., Méhész (4-0) az 56., Hagymási (5-0) a 73. percben. Végül Horváth góljával lett (5-1) a 93. percben.