Csonka fordulót rendeznek ezen a hétvégén a megyei első osztályban. Ennek az az oka, hogy a Magyar Kupa mérkőzéseket szokatlan módon a hétvégén rendezik, nem pedig szerdán, ahogy szokták. Éppen ezért a megyei csapataink közül három is érdekelt, az ő találkozójukat pedig elhalasztották. A Sárisáp Zsámbékra utazott volna a hétvégén, ám ehelyett csütörtökön fog. Éppen ezért vannak jelen beharangozónkban, mi több, ez a találkozó lesz a forduló rangadója – más kérdés, hogy egy pár nappal a vasárnapi meccsnap után…
Szintén nem játszik a Tatabánya, hiszen az Esztergom helyett a Hajdúböszörményt fogadja majd. Az Oroszlány is inkább az Ózddal vív, mintsem az Áccsal. A Magyar Kupában szereplő csapataink beharangozóját a 16. oldalon olvashatják majd. Ennek ellenére sem lesz rossz ez a hétvége, a megyei első osztályt vizsgálva. A Vértessomló és a Nagyigmánd tavaly nagy alsóházi csatákat vívott, és ebben a szezonban sincs ez másképp. A Vértessomló hat, a Nagyigmánd három pontot szerzett eddig ebben a kiírásban, így mindkét csapatnak az a terve, hogy javítson. A Tata-Kecskéd összecsapás is érdekes lehet. Tavaly még a Wéberek harca címet adtuk ennek a mérkőzésnek, hiszen a hazaiakat Roland, a vendégeket Balázs irányította, azóta azonban sok minden megváltozott. A hazaiakat Kele Zoltán, a vendégeket Linczmaier László készíti fel. A Kecskéd jobban kezdte a szezont, és már hét pont áll a nevük mellett, az előző fordulóban döntetlent értek el. A Tata az első pontjait az előző vasárnap szerezte meg, méghozzá az Ács 10-0-ás kiütésével. Most ez egy érdekes csata lehet, és egy tatai győzelemmel már csak egy pont lenne a két gárda között, nem véletlenül háromesélyes a párharc.
A Bábolna a Vértesszőlőst fogadja majd. A Vértesszőlős az előző héten Esztergomból hozott el egy pontot, és erre Bábolnán is esélye van. Főleg annak fényében, hogy a Bábolna az előző fordulóban is döntetlennel végzett – akkor a Kecskéd ellen. A hazaiak eddig három ponttal gyűjtöttek többet, mint a szezon közben edzőt váltó vendégek, ez a hétvégén akár nullára is redukálódhat. A korábban említett okok miatt a forduló rangadója, azaz a Zsámbék-Sárisáp összecsapás csak csütörtökön kerül megrendezésre. A Sárisáp eddig öt mérkőzésből négyet megnyert, míg az Oroszlány ellen döntetlent ért el. A Zsámbék gyengébben kezdte a szezont, az utolsó két mérkőzést viszont magabiztosan nyerte, így felfelé szálló ágban vannak. A két csapat között így is hat pont a különbség. Az előző szezonban a Zsámbék mindkétszer legyőzte a Sárisápot, így Bodó Lászlónak elég jó mérlege van Karcagi Pál ellen. A Tatabánya-Esztergom összecsapás nagy rangadója lehetne a fordulónak, de ezt majd csak novemberben láthatjuk, ahogy az Oroszlány-Ács összecsapást is.
Az U19-es forduló párosítása: Nagyigmándi KSK-Wati Kecskéd KSK, OBSK Oroszlány-Vértessomlói KSK, Sárisápi BSE-Ácsi Kinizsi SC, Zsámbéki SK-Tatai AC, Vértesszőlősi SE-Bábolnai SE, Nyergesújfalu SE-Koppánymonostori SE. Ez utóbbi lesz az ifjúsági bajnokság legnagyobb rangadója, hiszen öt forduló után mindkét csapat 15 ponttal áll, azaz minden meccsüket nyerték.



Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 6. forduló
Szeptember 23, vasárnap, 16 óra
Vértessomlói KSK-Nagyigmándi KSK
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: Szeretnénk ezt a mérkőzést megnyerni, remélem, hogy a játékosok is így gondolják. Úgy érzem, hogy hozható mérkőzés, de az kell, hogy mindenki száz százalékot nyújtson. Fontos lenne, hogy begyűjtsük a három pontot.
Nyergesújfalu SE-Koppánymonostori SE
Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: Remélem, hogy a múltheti hozzáállásunkat és játékunkat folytatni tudjuk, és végre megszerezzük idei első hazai győzelmünket.
Tatai AC-Wati Kecskéd KSK
Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: Szeretnénk folytatni azt, amit elkezdtünk. Egy gát átszakadt a csapatban. A góllövés volt a legnagyobb problémánk, most ez szerencsére megszűnt. Azt gondolom, hogy reális esélyünk van a győzelemre, jó formában vannak a srácok. Hasonló képességű csapatok csatája várható.
Bábolnai SE-Vértesszőlősi SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: A létszámunk ismét csökkent. Ettől függetlenül jó lenne itthon tartani a három pontot, de nem lesz könnyű.
Szeptember 27, csütörtök, 16 óra
Zsámbéki SK-Sárisápi BSE
Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Így nincs rajtunk teher, amit a Sárisáp viszont nem mondhat el magáról. Nagyon remélem, hogy hétközi forduló révén minden játékosom el tud jönni a munkahelyéről, és meg tudjuk nehezíteni a vendégcsapat dolgát.
A Tatabányai SC-FC Esztergom találkozót november 24-én, az OBSK Oroszlány-Ácsi Kinizsi SC találkozót november 25-én rendezik.