A hetedik fordulót játszották a másodosztályban. Íme, az összefoglaló. 

Eurotrade megyei II. osztály, 7. forduló

Az Ászárra és a Szomódra is ráfért a javítás, de főleg a vendégekre, hiszen elég rosszul állnak a tabellán. Ennek apropóján meg is szerezték a vezetést, de az Ászár gyorsan reagált, és egy perccel később egyenlített is. Utána gyors három góllal át is vették a vezetést, a szünetben pedig 4-2 volt. A térfélcsere után már csak az Ászár rúgott gólt, méghozzá hármat, így pedig már-már kiütésszagú lett a végeredmény.

Ászár KSE–Bar-Nul Szomódi SE 7-2 (4-2)
Ászár, vezette: Drexler Dávid (Vankó Dániel Gábor, Pluhár Máté Mihály).
Ászár: Molnár M. J. – Büki (Sáhó, 72.), Ligeti, Baksa, Borszu (Répási, 72.), Kiss (Takács, 65.), Verebics, Bocska, Hnizda (Bősze, 62.), Molnár N. (Tapolcsányi, 46.), Szabó Á. V. Technikai vezető: Rakó László.
Szomód: Fehér – Bujdosó, Fekete, Szili (Török, 46.), Gerencsér (Székely, 58.), Metzger, Magyar, Csizmadia, Lounes, Szabó N., Mayer. Vezetőedző: Tápai Tamás.
Gólszerző: Magyar (0-1) a 16., Kiss (1-1) a 17., Büki (2-1) a 24., Baksa (3-1) a 26., Büki (4-1) a 28., Magyar (4-2, 11-esből) a 37., Ligeti (5-2) az 54., Hnizda (6-2) az 56., Sáhó (7-2) a 73. percben.

A Bajót igen szoros mérkőzésen tudta otthon tartani a három pontot a Kocs ellen. A vendlgek az első félidőben kétszer is megszerezték a vezetést, de a szünetre döntetlennel mentek. A második játékrészben fordult a koca: itt a Bajót szerezte meg kétszer a vezetést, de a Kocs csak egyszer tudott egyenlíteni. A hazaiak győztes gólja a 90. percben esett. Azt mondják, akkor kell meglőni a győztes gólt, amikor az ellenfél már nem tud egyenlíteni – ezt most a Bajót mintaszerűen utánozta. Ezzel az újonc továbbra is szárnyal a másodosztályban.Bajóti Szikra SE–Kocs KSE 4-3 (2-2)
Bajót, vezette: Tomacsek Balázs (Szabó Gergely Máté, Balázs Bence).
Bajót: Juhász D. – Pálinkás, Kaptás, Aradi Zs., Preskó, Urbán (Egri, 68.), Aradi S., Kecskés (Galba, 84.), Török, Kovács R. Sz., Teiter (Sárközi, 46.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Kocs: Natkai – Gombik T., Kovács I., Gombos, Kisék Sz., Takács L., Barsi Zs. (Vajda, 15.), Dombi, Kovács K., Gombik L., Kvittung G. (Bognár, 85.). Technikai vezető: Kvittung Tibor.
Gólszerző: Kovács I. (0-1) a 3., Aradi S. (1-1) az 5., Pálinkás (1-2, öngól) a 41., Urbán (2-2) a 45., Aradi S. (3-2) a 77., Kovács K. (3-3) a 82., Aradi S. (4-3) a 90. percben.

A Bajót szoros meccsen nyert a Kocs ellen. Fotó: Varga Bence

Egyelőre a másodosztályban sem tud pontot szerezni a Bokod, most Banára utaztak egy pofonért. Az első félidő derekához közeledve Márkus lépett ki, és nem hibázott, majd Szabó egy büntetőből növelte az előnyt. Még mindig a harmincadik percben járt a mérkőzés, amikor Róth cselsorozat után lő a kapuba. Öt perccel később szemet gyönyörködtető támadás után Szabó szerezte meg a negyedik gólt. A szünet után a Bana kevésbé vette a komolyan a mérkőzést, így csak két gólt szereztek, amit Kisvári büntetője tört meg. A különbség így is nagy, a Bana magabiztosan tartotta otthon a három pontot, a Bokod pedig egyre nehezebb helyzetben van.

Banai KSK–Bokodi Erőmű LE 6-1 (4-0)
Bana, vezette: Varga Imre (Ferling Ákos).
Bana: Kádár – Márkus (Rózsási, 69.), Brulich, Szabó, Vincze D., Vida, Molnár (Tuboly, 46.), Rózsahegyi, Dobai, Róth M., Járóka. Technikai vezető: Angyal Roland.
Bokod: Kovács – Valter, Pányi, Bognár, Gruber, Mohácsi (Erdős, 46.), Földi, Kisvári, Sáry (Krotki, 72.), Babicz (Cser, 72.), Balogh. Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Gólszerző: Márkus (1-0) a 17., Szabó (2-0, 11-esből) a 21., Róth M. (3-0) a 30., Szabó (4-0) a 35., Szabó (5-0) a 71., Kisvári (5-1, 11-esből) a 88., Róth M. (6-1) a 90. percben.
Kiállítva: Járóka (Bana) a 78. percben.

Az újonc Császár sem szórakozik sokat, ismét egy értékes győzelmen vannak túl. Az igazán szoros mérkőzésen az első félidőben Szabó szerezte meg a vezetést, de a szünet után Németh egyenlíteni tudott. A meccs utolsó tíz percében aztán az volt a kérdés, melyik csapat javára dől el a három pont. Végül Csonka lőtte meg a győztes gólt, így a Császár tudott győzni.

Császári SE–Tatabányai Vasas 2-1 (1-1)
Császár, vezette: Lovas Gábor (Linn Kevin, Füstös Bálint).
Császár: Karászi – Cseh (Nagy, 43.), Mész, Bauer, Rendes, Vincze (Áment, 77.), Szabó G., Csonka, Cságola (Lázár, 74.), Demeter Sz., Szabó P. Technikai vezető: Falman Bálint Péter.
Tatabányai Vasas: Kalics – Somogyi, Szigeti, Turza (Szei­bert, 65.), Csaplár, Lakatos, Németh, Halász, Dolányi (Horváth, 82.), Schaffhauser, Győrfi-Sánta. Technikai vezető:
Auerbach Péter.
Gólszerző: Szabó P. (1-0) a 16., Németh (1-1) a 63., Csonka (2-1) a 82. percben.

Az Ete meglepően simán nyerte a Piliscsév elleni rangadót. A hazaiak egyértelműen esélyesek legalább a dobogóra, és most ennek megfelelően is játszottak. Pedig az első félidő még igen szoros volt, mindössze Puzsoma gólja volt a különbség, ám a szünet után egy másik Ete jött ki, amely sorra lőtte a gólokat. A 70. percre már hat volt a különbség, így 25 perc alatt ötöt lőtt a hazai csapat. A meccs utolsó bő öt minutumát emberhátrányban játszotta a Piliscsév, de ez után már nem esett több gól.

Etei SE–Piliscsévi SE 6-0 (1-0)
Ete, vezette: Büki Gábor (Nagy Gábor, Hegedüs Péter).
Ete: Mantler – Vági, Rigó, Puzsoma, Proceller (Bősze, 75.), Roll, Szabó, Tálos G., Szeles, Járóka (Szíjj, 82.), Tóth H. Vezetőedző: Nagy Géza.
Piliscsév: Hargitai – Rábl, Mészáros (Laskai, 82.), Tirpák, Hutera, Jámbor, Danov, Kucsera, Varga L. A., Koller, Tillman. Technikai vezető: Klányi Norbert.
Gólszerző: Puzsoma (1-0) a 6., Szabó (2-0) a 48., Puzsoma (3-0) az 51., Járóka (4-0) a 62., Proceller (5-0) a 65., Puzsoma (6-0) a 70. percben.
Kiállítva: Varga L. A. (Piliscsév) a 83. percben.

Igazi háromesélyes derbit tudott behúzni a Süttő. A forduló előtt azonos pontszámmal álltak a csapatok, így nem csoda, hogy szoros volt a meccs. Az első félidőben a Süttő volt a jobb, két gólt is tudtak szerezni, viszont a szünet után csak a Gyermely talált be. Ezt viszont csak egyszer tudták megtenni, így pedig a Süttő lépett előrébb a tabellán.Gyermely–Süttői SC 1-2 (0-2)
Gyermely, vezette: Kolozsi Patrik (Mihályi Gergő, Tatár Levente).
Gyermely: M. Nagy – Tömör (Stréhli, 46.), Beck, Varga B., Veszelovszki, Horváth (Gyuricza, 68.), Petróczi (Veres, 32.), Kiss G., Balázs, Kovács A. (Nagy Sz. Gy., 59.).
Süttői sc: Király – Nagy D. Z., Varga M., Tárai, Szakmáry, Ölveczky (Mátyás, 90.), Simon, Varga Á., Tenki, Juhász (Kerékgyártó, 70.), Belovai.
Gólszerző: Ölveczky (0-1) a 22., Varga Á. (0-2) a 29., Gyuricza (1-2) a 81. percben.

A forduló egyik rangadóján a Környe a Pilismaróttal vívott. A hazaiak eddig csak nyertek, és a Pilismarót ellen is ez volt a céljuk. Végül is sikerült. Az első hetven percben öt gólt is lőttek, ebből kettőt emberhátrányban. A meccs végére a Pilismarót is betalált, méghozzá kétszer, de eddigre már nagyon messze volt tőlük a három pont. Ezzel a Környe természetesen továbbra is vezeti a bajnokságot, a Pilismarót a kilencedik helyről várja a folytatást.

Környe SE–Pilismarót SC 5-2 (3-0)
Környe, vezette: Drabon Barnabás (Szűcs Sándor, Mohos Kitti).
Környe: Szemeti – Kozár, Matláry, Zelenai, Bombicz, Pankotai (Kádas, 54.), Kovács R. (Bilisánczki, 63.), Békefi (Tóth N. N., 55.), Hanikám (Kishonti, 73.), Ligacs, Török (Tóth V., 54.). Vezetőedző: Mészáros István.
Pilismarót: Stefanek (Vörös, 88.) – Pintér G., Iván (Domak, 14.), Csipor (Schubauer, 70.), Kovács P. (Kneiszel, 26.), Horváth, Sáros (Szász, 78.), Pintér M. L., Gerencsér, Méhes, Visnyovszki. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Gólszerző: Bombicz (1-0) a 37., Kovács R. (2-0) a 41., Pankotai (3-0) a 45., Bilisánczki (4-0) a 70., Matláry (5-0) a 74., Schubauer (5-1) a 76., Horváth (5-2) a 86. percben.
Kiállítva: Bombicz (Környe) a 60. percben.

A forduló másik rangadóján a Mocsa csapott össze a Felsőgallával. Ez is egy kifejezetten szoros összecsapás volt, ahol végül nem is dőlt el a három pont sorsa. Az első félidő gól nélkül zárult, a szünet után pedig Rácz találatára Szabacsi válaszolt. Ezzel egy-egy ponttal gazdagodott mind a két csapat.

Mocsa KSE–TÉG Felsőgalla 1-1 (0-0)
Mocsa, vezette: Erdélyi Dániel (Vankó Márton, Kiszi Levente).
Mocsa: Kovács – Vass, Pokk, Rácz R., Jordán G., Csizmadia, Karsai (Balog, 84.), Varga, Kántor K. (Gorzsás, 66.), Rácz J. R., Süveg. Technikai vezetők: Csizmadia Tibor, Jordán Jenő.
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Méhész, Hajzer (Együd, 66.), Szabacsi, Zettisch (Szabó, 86.), Kósa, Nagy, Kiss, Hagymási (Mata, 60.). Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Gólszerző: Rácz R. (1-0) az 51., Szabacsi (1-1) a 74. percben.