A megyei első osztályú bajnokság 9. fordulóját rendezték. Ha videós formában szeretnéd megtudni, mi volt a hétvégén, kattints IDE

Ahogy azt várni lehetett, a Vértessomló magabiztosan vitte el a három pontot a gondokkal küzdő Ács otthonából. Az első félidőben már ki is alakult a négygólos különbség, de a szünet után még kétszer volt eredményes a Vértessomló. Az Ács szokás szerint meglőtte a becsületgólját, de a pontszerzéstől irtó messze voltak.

Ácsi Kinizsi SC-Vértessomlói KSK 1-6 (0-4)
Ács, vezette: Havasházi Sz. (Sirokmán A., Papes D.)
Ács: Bedő – Anicka (Tóth, 76.), Taár, Cseh, Blahó, Kohár J. (Kohár M., 46.), Vörös J., Gerencsér, Vörös R., Kovács I., Vendégh. Vezetőedző: Nagy László.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Zink (Dobbelaere, 59.), Gáspár Á. (Jakobi, 59.), Batin, Kovács K. (Gál, 59.), Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Kohár M. (76.), illetve Gáspár Á. (7.), Szomolya (9., 19.), Batin (43., 58.), Erdei (71.)
Jók: senki, illetve Fábián, Szomolya, Erdei.


A forduló rangadóján mindössze egy gól döntött. A Sárisáp a harmadik, a Tatabánya a második helyről várta a folytatást. Az első félidő nem hozott gólt, ám a szünet után a Tatabánya Gaszner révén betalált. Mint később kiderült, ez a gól jelentette a győzelmet a tatabányaiaknak, így maradtak a tabella második helyén, míg a Sárisáp visszacsúszott az ötödik pozícióba.

Sárisápi BSE-Tatabányai SC 0-1 (0-0)
Tokod, vezette: Kolonics G. (Büki F., Jászberényi M.)
Sárisáp: Sándor G. – György, Berki, Góman (Fürst, 71.), Hamza (Horváth Gy., 55.), Sándor P., Karcagi, Farkas, Lohner (Stréhli, 10.), Válent (Diószegi, 79.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz., Árvai, Pawelecz (Németh, 65.), Soltész, Kovács I., Klausz (Kocsis, 65.), Solymos, Farkas, Gaszner (Wágner, 77.), Fodor. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerző: Gaszner (50.)
Jók: illetve Kovács I., Soltész.

A Koppánymonostor magabiztosan tartotta otthon a három pontot. Mindkét gárdára ráfért volna a három pont, hiszen voltak már jobb formában is, ám ez most a hazaiaknak sikerült. Mindkét félidőben kétszer voltak eredményesek, így magabiztosan tudtak diadalmaskodni. A Nagyigmánd egyre nagyobb bajban van…

Koppánymonostori SE-Nagyigmándi KSK 4-0 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Csejtei Cs. (Lovas A. G., Frank V. L.)
Koppánymonostor: Giber – Hegedüs (Kugler, 80.), Bilkó (Köllner, 76.), Venczel, Alasztics (Patócs, 68.), Sallai, Sinkó, Szalai, Zvér (Dombi, 83.), Dávid, Egyed (Tímár, 62.). Vezetőedző: Vigh László.
Nagyigmánd: Szikszai – Horváth Z., Busai (Hévizi, 46.), Müller, Viola (Krizsán, 55.), Horváth D. (Horváth I., 72.), Fehér, Boros, Pintér, Kuti Horváth, Bakura. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Bilkó (9.), Zvér (34.), Szalai (73.), Tímár (82.)
Jók: mindenki, illetve Szikszai, Bakura, Horváth Z.

Ez első félidő még szoros volt, aztán az Oroszlány a szünet után begyújtotta a rakétákat. Kiprich góljára Kalamár még válaszolt, de egy egyéni hiba miatt mégis az Oroszlány ment a szünetre előnnyel. A térfélcserét követően a csereként beállt Kiss duplázott, előtte pedig még Kiprich is meglőtte a második gólját, így pedig az Oroszlány meggyőző különbséggel győzött, és maradt a tabella élén.

Bábolnai SE-OBSK Oroszlány 1-5 (1-2)
Bábolna: Széplábi G. (Révész Csilla, Komáromi N.)
Bábolna: Halasi – Valkó M. (Kolonics, 67.), Kalamár, Mészáros (Horváth L., 62.), Pécsvárady (Ferenczi, 78.), Lami (Szalai, 81.), Szendi, Répási, Marcinkó, Magyar, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Oroszlány: Kovács – Kiprich, Soós, Bukovecz, Korcsok (Kiss, 59.), Kuzma, Tóth, Szűcs (Babai, 76.), Földi, Simonka, Kelemen (Mester, 68.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Kalamár (33.), illetve Kiprich (19., 53.), Korcsok (44.), Kiss (76., 87.)
Jók: senki, illetve Bukovecz


A Vértesszőlős ugyan szépen építkezik, de ez a Zsámbék ellen nem volt elég. Az első játékrész szoros volt, hiszen akkor csak egy volt a különbség, ám a találkozó utolsó negyed órájában a vendégek még kétszer ünnepelhettek, így el is vitték a három pontot. Ezzel a Zsámbék szépen lassan kúszik fel a tabellán, a rossz kezdés után már a negyedik helyen állnak.

Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK 0-3 (0-1)
Vértesszőlős, vezette: Katona B. M. (Szeibert P., Gabala Zs.)
Vértesszőlős: Lord – Zöld (Bognár, 46.), Takács (Kocsis, 46.), Mig (Ratimorszky, 80.), Bencsik, Kolompár, Csontos, Plotár (Tóth, 60.), Polyák, Szerencse, Szőke. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Zsámbék: Lakatos – Juhász (Kállay, 46.), Peinlich, Marticsek, Mann, Király (Kósa Szilágyi, 70.), Dávid, Fekete, László, Veréb, Karai (Sugár, 60.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Juhász (17.), Peinlich (77.), Kósa Szilágyi (85.)
Jók: Polyák, Mig, Kocsis, illetve Lakatos, Marticsek, Peinlich, László.

A forduló meglepetése a Kecskéd győzelme. Az előző hétvégén egy hetesbe futottak bele Zsámbékon, most viszont kettőzött erővel mentek neki a Nyergesújfalunak, és meg is lett az eredménye. Az első félidőben mindkét csapat vezetett, mégis döntetlennel mentek pihenni. A 2-2-es állás után a második játékrész már csak egy gólt hozott, méghozzá a meccs végén: Kese találata döntötte el a három pont sorsát, méghozzá a hazaiak javára.

Wati Kecskéd KSK-Nyergesújfalu SE 3-2 (2-2)
Kecskéd, vezette: Fiderman M. (Bábszki G., Janovics I.)
Kecskéd: Maronga R. (Ténai, 46.) – Czékmány (Bakos, 91.), Kocsán, Juhász, Bucsi (Maronga R., 88.), Pető, Kucsera (Mérten, 67.), Neukunft, Kiss (Farkas, 72.), Tomayer R., Kese. Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Erős – Balogh (Halmos, 78.), Deme, Tóth, Janusz (Gimesi, 84.), Manga, Nagy, Engelbrecht, Takács (Török, 46.), Katona, Szoboszlai (Eberst, 63.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Pető (12.), Bucsi (21.), Kese (83.), illetve Tóth D. (8., 44.)
Jók: Pető, Juhász, Neukunft, Kese, illetve Tóth D.

Az Esztergom sokáig nem bírt a Tatával, aztán az utolsó fél órában ötöt is sikerült rúgniuk. A tabella alapján a hazaiak jóval esélyesebbek voltak, de tudjuk, hogy ez nem ilyen egyértelmű, és hatvan percig teljesen egyenlő erősségűek voltak a felek. Ekkor aztán leblokkoltak a hazaiak, és gyorsan kaptak két gólt, majd egy pirosat is. Emberhátrányban már nem tudtak mit kezdeni az esztergomi támadásokkal, és újabb hármat nyeltek be, így a sokáig szoros összecsapáson öt gól lett a különbség.

FC Esztergom-Tatai AC 5-0 (0-0)
Esztergom, vezette: Kiss L. (Miráki G., Szántó R. D.)
Esztergom: Galambka – Ribár (Budavári, 72.), Szlovák, Faragó M. (Krammer, 59.), Dékány, Kiss, Bokros (Bugjó, 72.), Majtényi (Chrompota, 59.), Várszegi B., Horváth, Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Tata: Giricz – Csapó, Kun, Zuggó (Tebele, 74.), Csordás G., Tóth (Dácher, 89.), Mészáros (Benkő, 87.), Csordás D., Rába (Koronczi, 84.), Hauzer, Bogár (Járóka, 80.)
Gólszerzők: Gyebnár (62., 86.), Horváth (66., 77.), Kiss (70.)
Kiállítva: Hauzer (72.)
Jók: Galambka, Kiss, Gyebnár, Horváth, illetve Rába, Mészáros.