A 10. fordulót rendezték a megyei másodosztályból. 

Eurotrade megyei II. osztály, 10. forduló

Az újonc Bajót a vártnál szorosabb mérkőzést játszott a Szomód ellen. A szomódiak a sereghajtó pozícióból várták a dobogón álló bajótiakat, ám csak egy gól döntött. Ezt Kecskés szerezte, így végül a vendégek elvitték mindhárom pontot.

Bar-Nul Szomódi SE–Bajóti Szikra SE 0-1 (0-1)
Baj, vezette: Baranyai László (Schüller Zsombor, Kiszely Kevin László).
Szomód: Fehér – Szentiványi, Szili, Gerencsér (Fekete, 55.), Fail (Mayer, 73.), Metzger, Magyar, Lounes, Villám (Szabó, 85.), Vörös (Székely, 86.), Lengyel. Technikai vezető: Purgel Károly.
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Kocsis, Aradi Zs., Rácz, Aradi S., Kecskés, Török, Kovács R. Sz., Galba (Csökmei, 89.), Teiter (Urbán, 68.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Gólszerző: Kecskés (0-1) a 20. percben.

Ahogy éreztük is, a Környe megszenvedett a Bana ellen, de a három pontot így is otthon tudták tartani. A listavezető Környe mindkét félidőben egy-egy gólt tudott szerezni, Kishonti két perccel a becserélése után talált be, így a Környe maradt a listavezető.



Környe SE–Banai KSK 2-0 (1-0)
Környe, vezette: Varga Imre (Vankó Márton).
Környe: Varsányi – Kozár, Göböly, Matláry (Nádudvari, 87.), Zelenai, Bombicz, Kádas (Tóth V., 23.), Kovács (Bilisánczki, 81.), Szalczinger, Hanikám (Tóth N. N., 46.), Ligacs (Kishonti, 81.). Vezetőedző: Mészáros István.
Bana: Pirik – Márkus (Tuboly, 60.), Brulich, Szabó (Rózsási, 86.), Vincze D., Vida, Molnár (Róth M., 46.), Rózsahegyi (Böde, 60.), Dobai, Róth G., Vincze Á. (Járóka, 46.).
Gólszerző: Zelenai (1-0) a 36., Kishonti (2-0) a 83. percben.

A Gyermely újabb értékes pontot szerzett, ezúttal Mocsáról vittek haza egyet. A két csapat között csak két pont volt a különbség, így igazán háromesélyes párharcra volt kilátás, és az is lett. Fél óra után megszerezte a vezetést a Gyermely, de Csizmadia pár perccel később egalizálni tudott. Itt véget is értek a gólok, több már nem esett. A Gyermely az utolsó negyed órában emberelőnybe került, de nem tudta megszerezni a győzelmet.

Mocsa KSE–Gyermely 1-1 (1-1)
Mocsa, vezette: Szűcs Sándor (Kiszi Levente, Szijártó Márton).
Mocsa: Kovács M. – Vass, Pokk J., Rácz R., Jordán G., Csizmadia R., Varga L., Czifra, Rácz J. R., Pokk D. (Korán, 51., Kántor K., 67.), Balogh (Prógli, 60.). Technikai vezetők: Csizmadia Tibor, Jordán Jenő.
Gyermely: Kővári – Tömör, Beck, Varga B., Nagy Sz. Gy. (Soós, 85.), Veres, Gyuricza, Veszelovszki (Németh, 66.), Petróczi, Sándor, Kovács A.
Gólszerző: Nagy Sz. Gy. (0-1) a 30., Csizmadia R. (1-1) a 34. percben.
Kiállítva: Pokk J. (Mocsa) a 75. percben.

A Bokod az első győzelme után nem szerezte meg a másodikat, a Piliscsév otthon tudta tartani a három pontot. Erősen kezdték a meccset, hiszen már a második percben náluk volt a fór, a szünetben pedig már kettő volt a különbség. A szünet után jött a harmadik, Babicz csak szépíteni tudott később.

Piliscsévi SE–Bokod Erőmű LE 3-1 (2-0)
Piliscsév, vezette: Nagy Gábor (Farkas Bálint, Derecskei Bence).
Piliscsév: Hargitai – Rábl, Laskai, Török, Béres, Koller, Hutera, Jámbor, Kucsera, Mészáros, Varga L. A. (Mesterházi II. Csaba, 52.). Technikai vezető: Klányi Norbert.
Bokod: Farkas G. – Valter (Pányi, 28.), Molnár, Gruber, Horváth Sz. (Krotki, 76.), Erdős (Balogh, 46.), Földi, Kisvári, Valakovics (Mohácsi, 70.), Herceg, Babicz.
Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Gólszerző: Mészáros (1-0) a 2., Béres (2-0) a 38., Koller (3-0) az 54., Babicz (3-1) a 63. percben.

Szűkös győzelmet tudott aratni az Ete a Pilismarót otthonába. Az első félidőben nem esett gól, aztán a szünet után felpörögtek az események. Előbb Járóka büntetőből volt eredményes, majd a pár perce pályára lépő Ivánt, és a másik oldalról Szabót is kiszórta a játékvezető. Tíz a tíz ellen a Pilismarót egyenlíteni tudott a 77. percben, de itt még nem volt vége. Előbb a 80. percben az etei Procellert, majd hat perccel később a pilismaróti Visnyovszkit küldte le a játékvezető. Egy büntetőből aztán újra előnybe került az Ete, ezzel pedig haza is vitte a három pontot.



Pilismarót SC–Etei SE 1-2 (0-0)
Pilismarót, vezette: Büki Gábor (Füleki Márton, Linn Kevin).
Pilismarót SC: Pintér K. – Pintér G., Stefanek, Kneiszel (Horváth, 69.), Sáros, Eichenwalder (Kovács D., 69.), Kovács P., Méhes, Gerencsér, Domak (Iván, 69.), Visnyovszki. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Etei SE: Mantler – Rigó, Puzsoma, Proceller, Roll, Szabó, Tálos G. (Gyüszi, 60.), Tóth L. R., Járóka, Tóth H., Farkas. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Járóka (0-1, tizenegyesből) a 64., Horváth (1-1) a 77., Gyüszi (1-2, tizenegyesből) a 87. percben.
Kiállítva: Iván (72.), Visnyovszki (86.), illetve Szabó (72.), Proceller (80.).

Szoros mérkőzésen tudta megszerezni a győzelmet az újonc Császár a veszélyes Süttő otthonában. A Császár jól kezdte a mérkőzést, Szabó duplázni tudott az első játékrészben. A találkozó utolsó tíz percében aztán Tárai szépített, így az utolsó pár perc szoros maradt, de az egyenlítésre már nem maradt idő, így a Császár újabb fontos győzelmet aratott.

Süttői SC–Császári SE 1-2 (0-2)
Süttő, vezette: Hartdégen Zsolt (Mohos Kitti, Dr. Hegyi Gabriella).
Süttő: Király – Nagy, Varga M., Tárai, Zágonyi (Kerékgyártó, 80.), Ölveczky, Varga Á., Tenki, Mezei, Juhász (Molnár, 75.), Belovai. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Császár: Karászi – Cseh, Szabó M. (Demeter Sz., 83.), Mész, Bauer (Demeter M., 80.), Rendes (Áment, 24.), Vincze (Bagócsi, 78.), Lázár, Szabó G., Csonka, Szabó P. Techniai vezető: Falman Bálint Péter.
Gólszerző: Szabó P. (0-1) a 9., Szabó P. (0-2) a 38., Tárai (1-2) a 82. percben.

A kiesési rangadón végül a Tatabányai Vasas diadalmaskodott. A múlt héten kikaptak a Bokodtól, most javítani tudtak. Az első félidő egy gólt hozott, majd a szünet után Halász megszerezte a másodikat is. Dombi még szépített, de tíz perccel később Kalics eldöntötte a három pont sorsát.

Tatabányai Vasas–Kocs KSE 3-1 (1-0)
Tatabánya, vezette: Tatár Levente (Füstös Bálint, Rózsa Zsolt Krisztián).
Tatabányai Vasas: Tamtam – Somogyi, Szigeti, Hegedűs, Turza (Horváth Bence, 46.), Lakatos, Csaplár (Auerbach P., 84.), Halász, Kalics (Balogh, 80.), Horváth Béla (Szeibert, 60.), Belán. Technikai vezető: Györgykovács Zoltán.
Kocs: Natkai – Kovács I., Kisék Sz. (Bognár, 74.), Dombi, Takács L., Gombik Tibor, Szőnyi, Kovács K., Gombik L., Nagy (Eszlári, 71.), Kvittung G. (Vajda, 55.). Vezetőedző: Bódis Tamás.
Gólszerző: Halász (1-0) a 31., Halász (2-0) az 53., Dombi (2-1) a 67., Kalics (3-1) a 78. percben.

Micsoda meccs! A Felsőgalla meglepő vereséget szenvedett az előző héten, és most is kikaptak az Ászártól. Büki zseniális formában kezdte a meccset, bő húsz perc alatt mesterhármast ért el, ám még az első félidőben egyenlíteni tudott a Felsőgalla. A 3-3-as első félidő után gyorsan gól következett a szünet után is, így újra az Ászárnál volt a fór. Ezt követően aztán már nem esett több találat, így az Ászár vitte haza a három pont.

TÉG Felsőgalla–Ászár KSE 3-4 (3-3)
Tatabánya, vezette: Drexler Dávid (Udvardi Krisztián, Pluhár Máté Mihály).
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Együd (Hetzmann, 76.), Méhész, Szabacsi, Eipl, Zettisch (Hagymási, 59.), Nagy, Kósa, Kiss. Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Ászár: Molnár M. J. – Büki (Végh, 63.), Ligeti, Kiss, Verebics, Bocska, Hnizda, Kun, Tapolcsányi, Molnár N. (Takács, 10., Németh, 87.), Szabó (Bősze, 83.). Technikai vezető: Rakó László.
Gólszerző: Büki (0-1) az 1., Büki (0-2) a 9., Büki (0-3) a 22., Méhész (1-3) a 35., Kiss (2-3) a 41., Magyari V. (3-3) a 45., Takács (3-4) az 50. percben.