A 12. fordulót rendezték a megyei bajnokságban. 

Nagyon fontos rangadót játszott a két csapat, hiszen lassan jön a téli szünet. A forduló előtt két pont volt csak a Sárisáp előnye, így adott esetben még az Esztergom előzhetett is volna. Az első játékrész szoros volt, valamint a második is, Karcagi Pál csapata végül egy góllal volt jobb az ellenfélnél. Ezzel a Sárisápnak öt pontos előnye van az Esztergom előtt.

Sárisápi BSE-FC Esztergom 2-1 (1-0)
Tokod, vezette: Csejtei Cs. (Szűcs S., Vankó D. G.)
Sárisáp: Sándor G. – Fürst (Farkas, 56.), György, Berki (Góman, 30.), Hamza (Jurásek K., 84.), Horváth Gy., Terplán, Sándor P. (Stréhli, 69.), Karcagi (Guzsik, 73.), Válent, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Esztergom: Galambka – Ribár (Chrompota, 65.), Várszegi B., Szlovák, Dékány (Krammer, 69.), Kiss, Bugjó (Budavári, 59.), Bokros (Majtényi, 46.), Várszegi D., Horváth, Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerzők: Terplán (50.), Horváth Gy. (61.), illetve Gyebnár (58.)
Kiállítva: Várszegi B. (86., Esztergom)
Jók: Sándor G., Kopányi, Válent, illetve Bugjó, Várszegi D.

Kötelező győzelmet aratott hazai pályán a Koppánymonostor az Ács ellen. Az első félidőben még csak kettő volt, aztán hamar jött a szünet után a harmadik. Vörös még szépített, de az utolsó tíz percben még kettőt rárúgott a hazai csapat.Koppánymonostori SE-Ácsi Kinizsi SC 5-1 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Jurák F. (Szeibert P., Jászberényi M.)
Koppánymonostor: Giber (Vicena, 83.)- Egyed (Bilkó, 63.), Pekler, Hegedüs (Purgel, 78.), Sallai, Alasztics, Szalai (Szőnyi, 74.), Zvér, Dávid, Dombi (Köllner, 63.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Ács: Bedő – Kovács I., Kohár M. (Gerencsér, 71.), Cseh, Baumgartner, Vörös J., Blahó, Ponty, Zsigmond, Anicka, Vendégh (Tóth A., 86.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Alasztics (3., 51.), Tímár (41.), Zvér (81.), Köllner (89.), illetve Vörös J. (78.)
Kiállítva: Kovács I. (67., Ács)
Jók: Alasztics, Giber, Pekler, illetve Vörös J., Kovács I., Zsigmond, Cseh, Blahó.

 

Fontos volt mindkét csapatnak, hogy hogyan mennek neki az utolsó két fordulóra, végül egy-egy ponttal gazdagodtak. A vezetést a Kecskéd szerezte meg, de nem sokáig volt náluk a fór: a nyolcadik percben már 1-1 volt az állás. A félidő előtt újra a vendégekhez került az előny, ráadásul emberelőnybe is kerültek. A térfélcsere után a tíz emberrel játszó Nagyigmánd aztán két gólt rúgott, ám percekkel később egyenlített a Kecskéd. Az utolsó negyed órára kiegyenlítődött a pályán lévők száma, ugyanis a csereként beálló Horváthot is kiállította a játékvezető, de több gól már nem esett a találkozón.

Nagyigmándi KSK-Wati Kecskéd KSK 3-3 (1-2)
Nagyigmánd, vezette: Fiderman M. (Tóth R., Varga I.)
Nagyigmánd: Billig – Horváth Z., Busai (Ötvös, 80.), Viola (Nagy Z., 40.), Horváth D., Fehér, Boros, Pintér (Krizsán, 46.), Kuti Horváth (Müller, 33.), Bakura, Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Kecskéd KSK: Ténai – Kocsán, Juhász, Bucsi, Pető, Kovács, Neukunft, Kiss (Greskó, 65.), Tomayer R., Farkas P., Czékmány (Horváth Z., 46.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Viola (8.), Simon (51.), Busai (57.), illetve Pető (2., 31.), Juhász (60.)
Kiállítva: Boros (30.), illetve Horváth Z. (74.)
Jók: Billig, Müller, Busai, Horváth Z., illetve senki.

A kissé fáradt Tatabánya a szomszédos Vértesszőlősre utazott. A hazaiaknál több olyan játékos is szerepet kapott a kezdőcsapatban, akiről a Tatabánya lemondott, így ők kettőzött erővel mentek neki a párharcnak. A mezőnyben fel is nőttek a feladathoz, azonban a gólokat a Tatabánya szerezte. Árvai az első és a második félidőben is betalált, ezzel pedig haza is vitték a nagyon fontos három pontot.

Vértesszőlősi SE-Tatabányai SC 0-2 (0-1)
Vértesszőlős, vezette: Kolonics G. (Büki F., Szabó G.)
Vértesszőlős: Lord – Takács (Plotár, 80.), Mig (Szappanos, 66.), Bencsik, Kolompár (Tóth B., 54.), Csontos, Polyák, Szerencse, Králl, Duka (Zöld, 60.), Kocsis. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Tatabánya: Balla – Árvai (Horváth Á. A., 81.), Pawelecz, Nagy R. (Németh, 73.), Wágner (Víg, 60.), Kovács I., Klausz, Kocsis, Solymos, Farkas V., Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerző: Árvai (31., 66.)
Jók: mindenki, illetve Kovács I., Árvai.

A Vértessomló és a Bábolna is azonos cipőben járt a forduló előtt: rossz formában voltak. A vezetést a Bábolna szerezte meg az első félidő közepén, majd Popovics a második játékrész derekán duplázta meg az előnyt. Az utolsó tíz perc aztán a vendégeké volt: egy kihagyott büntető után Petőcz és Kovács is betalált, így hősies végjátékkal pontot mentettek.Vértessomlói KSK-Bábolnai SE 2-2 (0-1)
Vértessomló, vezette: Mihályi G. (Katona B. M., Gabala Zs.)
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Kovács I. (Szepesi, 56.), Batin (Gáspár, 55.), Kovács K. (Eigner Zs., 69.), Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Bábolna: Szepesi – Valkó G., Kaluha, Szendi, Pécsvárady, Marcinkó, Horváth L. (Takács, 69.), Lami (Répási, 85.), Magyar, Popovics (Ferenczi, 90.), Valkó M. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Petőcz (80.), Kovács S. (89.), illetve Horváth L. (34.), Popovics (75.)
Kiállítva: Pécsvárady (81., Bábolna).
Jók: senki, illetve Szepesi, Magyar, Valkó G., Popovics.

A Nyergesújfalu esélyt sem adott a Tatának a pontszerzésre. Az első félidőben már 3-1 volt az állás, de a szünet után újabb két gólt szerzett a dobogóért harcoló Nyergesújfalu, így a Tata maradt az utolsó előtti pozícióban.

Nyergesújfalu SE-Tatai AC 5-1 (3-1)
Nyergesújfalu, vezette: Hartdégen Zs. (Papes D., Szántó R. D.)
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh, Tóth (Szoboszlai, 61.), Janusz (Eberst, 68.), Gimesi (Rozmán, 87.), Manga, Nagy A., Deme (Horváth R., 81.), Takács, Katona. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Tata: Giricz (Csákány, 84.) – Kun, Bogár, Nagy, Tóth, Mészáros (Járóka, 71.), Csordás D. (Széles, 46.), Kovács, Csordás G., Rába, Hauzer (Fekete, 76.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Tóth D. (21.), Janusz (29.), Manga (38., 77.), Nagy (61.), illetve Csordás G. (33.)
Jók: Török, Deme, Gimesi, illetve Csordás G., Kun.

A forduló rangadóját végül a több sebből vérző Oroszlány nyerte. Mint ismert, szerdán 120 percet voltak pályán, és bár hiába fáradtak el a Zsámbék ellen, nyerni tudtak. Főleg azért, mert remekül kezdtek, Soós a második percben megszerezte a vezetést, majd Kiprich a 20. percben duplázta meg az előnyt. A második félidő a Zsámbéké volt, de csak egy büntetőig jutottak, amivel szépítettek. Ezzel a fontos győzelemmel az Oroszlány menetel tovább.

Zsámbéki SK-OBSK Oroszlány 1-2 (0-2)
Zsámbék, vezette: Lovas A. G. (Kiss L., Komáromi N.)
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Peinlich (Haupt, 68.), Marticsek, Sugár, Mann (Szabó, 68.), Király (Fekete Cs., 62.), Dávid, László, Veréb, Karai (Tuba, 75.). Vezetőedző: Bodó László.
Oroszlány: Kovács – Kiprich, Szűcs, Soós, Bukovecz, Kuzma (Korcsok, 80.), Tóth, Kiss (Minárcsik, 60.), Földi, Simonka, Kelemen (Mester, 68.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Juhász (74.), illetve Soós (2.), Kiprich (20.)
Jók: László, Karai, illetve Simonka, Soós, Kiprich, Kuzma.

Borítókép: N. T.