A 12. forduló rendezték a megyei másodosztályban. Íme, az összefoglaló: 

Eurotrade megyei II. osztály, 12. forduló

Alsóházi rangadót rendeztek Dunaszentmiklóson, ahol a  Szomód fogadta a Kocs csapatát. A tavaly még a Tata vezetőedzőjeként ténykedő Wéber Roland szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd még az első félidőben Dombi találatával duplázta meg előnyét a Kocs. A szünet után aztán jött a harmadik is, itt pedig eldőlni látszott a találkozó, de a Szomód nem így gondolta. Kettőt is rúgtak, de a harmadikra már nem maradt idő, így végül a Kocs vihette haza a három pontot.

Bar-Nul Szomódi SE–Kocs KSE 2-3 (0-2)
Dunaszentmiklós, vezette: Janovics István (Vankó Márton).
Szomód: Fehér – Szentiványi (Gerencsér, 20., Székely, 46.), Fekete (Török, 78.), Szili, Fail, Sáhó, Lounes, Bujdosó (Schmidtmayer, 62.), Szabó, Lengyel (Prokay, 35.), Mayer. Technikai vezető: Purgel Károly.
Kocs: Natkai – Kovács I., Gombos (Bódis, 85.), Kisék Sz. (Gombik Tamás, 5.), Barsi R. (Szabacsi, 69.), Dombi, Wéber, Takács L., Szőnyi, Kovács K., Gombik L. Vezetőedző: Takács István.
Gólszerző: Wéber (0-1) a 10., Dombi (0-2) a 44., Kovács K. (0-3) a 64., Lounes (1-3) a 69., Török (2-3) a 89. percben.



A Bana nagyon fontos meccset nyert, hiszen mostanában a Gyermely jó formában van. Az első félidő a vendégeké volt, bár gólt nem sikerült szerezniük. A szünet után aztán megjött az első hazai gól, majd a kitámadó hazaiak a meccs végén megkapták a másodikat is. A végén Veszelovszkit kiállította ugyan a játékvezető, de ez már nem volt hatással a mérkőzésre. A Bana úgy áll az ötödik helyen, hogy most volt az első idegenbeli sikerük.

Gyermely–Banai KSK 0-2 (0-0)
Héreg, vezette: Kolozsi Patrik (Lovas Gábor, Schüller Zsombor).
Gyermely: M. Nagy – Tömör (Petróczi, 46.), Veres, Varga, Sándor, Horváth (Veszelovszki, 77.), Felsőházi (Nagy Zs., 46.), Kiss G., Kovács A. (Gyuricza, 67.), Balázs, Nagy Sz. Gy. (Németh, 46.).
Bana: Kádár – Márkus, Brulich, Zsolnai M., Vincze D., Vida, Molnár, Rózsahegyi, Dobai, Róth G., Vincze Á. (Járóka, 69.). Technikai vezető: Angyal Roland.
Gólszerző: Dobai (0-1) a 65., Márkus (0-2) a 84. percben.
Kiállítva: Veszelovszki (Gyermely) a 90. percben.

A Környe szokásosan magabiztosan nyert, ezúttal hazai pályán. Békefi és Zelenai góljaival húsz perc sem kellett a két gólos vezetéshez. A szünet után jött a harmadik, majd egy szépítő gól után a negyedik is, a meccs végén pedig az ötödik. A listavezető ráadásul növelte előnyét, mivel a Bajót csak egy pontot szerzett.

Környe SE–Ászár KSE 5-1 (2-0)
Környe, vezette: Horváth István (Jámbor Bence).
Környe: Varsányi – Tóth V. (Boda, 65.), Matláry (Nádudvari, 84.), Zelenai, Bombicz (Altrichter, 84.), Szalczinger, Pankotai (Bilisánczki, 75.), Kovács (Kishonti, 75.), Békefi, Ligacs, Török. Vezetőedző: Mészáros István.
Ászár: Molnár M. J. – Takács (Bősze, 58.), Ligeti D., Baksa, Kiss, Verebics, Bocska, Hnizda, Kun, Tapolcsányi (Nagy, 25.), Molnár N. Technikai vezető: Ligeti Dániel.
Gólszerző: Békefi (1-0) a 13., Zelenai (2-0) a 18., Békefi (3-0) a 60., Ligeti D. (3-1) a 62., Bombicz (4-1, tizenegyesből) a 80., Szalczinger (5-1) a 90. percben.

A dobogóért harcoló Ete egy fontos meccset tudott megnyerni a masszív Mocsa ellen. Az egyetlen gólt Proceller lőtte még a hatodik percben. A Mocsa egyenlíthetett volna, de végül nem sikerült, így az Ete került közelebb a céljaihoz.

Mocsa KSE–Etei SE 0-1 (0-1)
Mocsa, vezette: Németh Richárd (Dr. Hegyi Gabriella, Füstös Bálint).
Mocsa: Kovács – Vass, Kecskeméti (Fehér, 87.), Rácz R., Jordán G., Farkas T. (Balog, 58.), Csizmadia R., Karsai, Prógli, Varga, Rácz J. R. Technikai vezető: Jordán Jenő.
Ete: Mantler – Szíjj, Rigó, Proceller, Gyüszi, Roll, Tálos G., Tóth L. R., Járóka, Tóth H., Farkas Z. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Proceller (0-1) a 6. percben.

Ezzel az egy ponttal senki nincs sokkal előrébb. Az első félidő a vendégeké volt, két gólt is szereztek, ám a második után egyből szépíteni tudott a Piliscsév. Ez nagyon kellett, hiszen a szünet után sikerült az egyenlítés is, így végül egy-egy ponttal kellett beérniük a csapatoknak. Ezzel maradt a három pontos különbség közöttük.

Piliscsévi SE–Tatabányai Vasas 2-2 (1-2)
Piliscsév, vezette: Szabó Gergely Máté (Baranyai László, Füleki Márton).
Piliscsév: Hargitai – Tillman, Rábl, Laskai, Danov (Mesterházi II. Csaba, 83.), Török, Tirpák, Koller, Hutera (Béres, 46.), Jámbor, Mészáros. Technikai vezető: Klányi Norbert.
Tatabányai Vasas: Kalics – Somogyi, Szigeti, Sajben, Balogh, Győrfi-Sánta (Gréczi, 75.), Lakatos, Csaplár, Széplábi (Auerbach P., 87.), Juhász, Horváth Bence.
Gólszerző: Juhász (0-1) a 24., Hutera (0-2, öngól) a 41., Török (1-2) a 42., Mészáros (2-2) a 88. percben.


A Bajót remek formában van, a Pilismaróttal pedig az előző szezonban is jó meccseket játszottak. Most is ez lett, azonban a gólokban ez annyira nem mutatkozott be. Az elsőben a vendégek, a másodikban a hazaiak találtak be, így a Pilismarót fontos pontot lopott a másodiktól.

Pilismarót SC–Bajóti Szikra SE 1-1 (0-1)
Pilismarót, vezette: Drabon Barnabás (Nagy Gábor, Szijártó Márton).
Pilismarót: Pintér K. – Pintér G., Kneiszel, Eichenwalder (Szász, 67.), Kovács P., Schubauer (Kovács D., 42.), Domak (Wieszt, 72.), Méhes, Pintér M. L., Gerencsér (Stefanek, 86.), Visnyovszki. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Kocsis, Aradi Zs., Rácz, Aradi S., Kecskés (Kuthy, 72.), Török (Urbán, 9.), Kovács R. Sz., Pálinkás, Galba. Technikai vezető: Dudás Júlia.
Gólszerző: Galba (0-1) a 28., Gerencsér (1-1) a 64. percben.
Kiállítva: Kneiszel (39.), illetve Kaptás (92.).

A Süttő is fontos meccset nyert a kiesés elől menekülő Bokod ellen. Itt is a mérkőzés elején esett az egyetlen gól, ami eldöntötte a találkozót, ezt Simon a 17. percben szerezte. Ezzel a győzelemmel a Süttő a hetedik, a Bokod pedig öt ponttal lemaradva a bennmaradó helytől.

Süttői SC–Bokod Erőmű LE 1-0 (1-0)
Süttő, vezette: Szabó Máté (Korcsok Dorina Anna).
Süttő: Király – Nagy, Tárai, Mezei, Ölveczky, Simon, Varga Á., Gebei, Tenki, Zágonyi (Molnár, 62.), Juhász (Kerékgyártó, 72.). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Bokod: Farkas G. – Valter, Bognár, Horváth (Pányi, 62.), Földi, Kisvári, Sáry, Valakovics, Babicz, Balogh (Herceg, 68.), Antal (Cser, 62.).
Gólszerző: Simon (1-0) a 17. percben.

A Császár irtó fontos három pontot tudott hazavinni a megyeszékelyről. A Felsőgalla mostanság nincs túl jó formában, de a szünet után Szabacsi megszerezte a vezetést. Nem sokkal később Bauer egyenlített, majd a bombaformában lévő Szabó találatával meg is fordította a meccset a Császár.

TÉG Felsőgalla–Császári SE 1-2 (0-0)
Tatabánya, vezette: Hegedüs Róbert (Ferling Ákos).
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Együd (Magyari M., 54.), Méhész, Szabacsi, Eipl (Mata, 66.), Zettisch, Nagy, Kósa (Hetzmann, 62.), Kiss, Hagymási. Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Császár: Karászi – Cseh, Szabó M. (Vincze, 70.), Mész (Bagócsi, 81.), Bauer (Demeter M., 89.), Rendes, Áment, Szabó G., Csonka, Demeter Sz., Szabó P.
Gólszerző: Szabacsi (1-0, tizenegyesből) a 49., Bauer (1-1) a 61., Szabó P. (1-2) a 82. percben.

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
Mocsa KSE–Kocs KSE 2-1 (2-0)
Mocsa, vezette: Vojvoda Miklós (Dávid Rita, Marosi Milán).
Mocsa: Kovács – Fehér, Vass, Rácz R., Czifra, Farkas (Balog, 66.), Csizmadia R. (Kecskeméti, 89.), Prógli, Varga, Rácz J. R., Balogh.
Kocs: Natkai – Kovács I., Takács Zs., Kisék Sz. (Szabacsi, 74.), Barsi R., Dombi, Wéber, Takács L. (Bódis T., 85.), Szőnyi, Kovács K. (Vajda, 78.), Gombik L. Játékos-edző: Bódis Tamás.
Gólszerző: Balogh (1-0) a 16., Rácz R. (2-0) a 28., Wéber (2-1, tizenegyesből) az 54. percben.
Kiállítva: Balogh (Mocsa) az 59. percben.