A 13. fordulót rendezték a megyei első osztályban, ami hivatalosan az utolsó őszi kör volt, így már minden csapat játszott az összes ellenféllel, kivéve az elmaradt mérkőzések.

Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 13. forduló

A Sárisáp hozta a kötelezőt, azaz kiütötték az Ácsot. Az első félidő még szoros volt, hiszen csak két gól volt a különbség, ám a térfélcsere után futószalagon jöttek a sárisápi gólok. A cserekapus, Sándor Gábor a mezőnybe állt be, és ha már ott volt, gólt szerzett és gólpasszt is adott.

Ácsi Kinizsi SC–Sárisápi BSE 1-12 (1-3)
Ács, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.).
Ács: Gerencsér – Anicka, Taár (Tóth, 61.), Kohár M., Cseh, Ponty, Baumgartner, Vörös J., Blahó, Satu, Vendégh. Vezetőedző: Nagy László.
Sárisáp: Bokor – György (Fürst, 58.), Stréhli, Hamza (Jurásek K., 77.), Horváth Gy. (Sándor G., 71.), Góman, Terplán, Sándor P., Karcagi, Farkas, Kopányi (Guzsik, 46.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Vörös J. (29.), illetve Terplán (1., 30., 60., 80. – tizenegyesből, 87.), Kopányi (30.), Sándor P. (49. – tizenegyesből, 52.), Cseh (55., öngól), Hamza (57.), Horváth Gy. (68.), Sándor G. (89.).
Jók: senki, illetve Terplán, Sándor P., Góman.

A forduló rangadóját irtó nagy hajrával és egy kis szerencsével húzta be az Oroszlány. A vezetést ugyan megszerezték az első félidő végén, de Janusz a lefújás előtt egyenlített. Ez jót tett a vendégeknek, hiszen rögtön a szünet után Manga már a vezetést jelentő gólt szerzete meg. A meccs utolsó perceiben aztán igen parázzsá vált a rangadó: előbb Kiprich egyenlített egy fejessel, majd két kiállítás is sújtotta a Nyergesújfalut, Kiprich pedig a megítélt büntetőt bevágta, így az utolsó percben megfordította és megnyerte a mérkőzést az Oroszlány. Ezzel Sebestyén Ferenc csapata maradt a listavezető, a Nyergesújfalu pedig három alapembere nélkül áll majd ki a Zsámbék elleni rangadóra a következő héten, hiszen Manga is megsérült.



OBSK Oroszlány–Nyergesújfalu SE 3-2 (1-1)
Oroszlány, vezette: Kolonics G. (Büki F., Sirokmán A.).
Oroszlány: Kovács B. – Kiprich, Németh (Mester, 65.), Bukovecz, Tóth Á., Kiss, Szűcs, Földi, Simonka, Kelemen (Korcsok, 28.), Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh, Fekete, Tóth D., Janusz (Halmos, 85.), Manga (Szoboszlai, 76.), Nagy A., Deme, Takács, Katona. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Kiprich (38., 84., 93. – tizenegyesből), illetve Janusz (44.), Manga (52.)
Kiállítva: Nagy A. (92.), Katona (93.) – mindkettő Nyergesújfalu.
Jók: Kiprich, Tóth Á., Simonka, Minárcsik, illetve mindenki.

Kisebb meglepetésre a Tata elverte hazai pályán a Vértessomlót, pedig nem úgy nézett ki a dolog. Az első félidő a vendégeké volt, ahogy azt a papírforma is mutatta, ám a szünet előtt egyenlíteni tudott a Tata. Egy kis szerencse is kellett, de a szünet után minden a hazaiakról, főleg Rába Jenőről szólt, aki mesterhármast szerzett. Ezzel pedig a Tata nagyon értékes három pontot gyűjtött az őszi szezon végén.

Tatai AC-Vértessomlói KSK 4-1 (1-1)
Tata, vezette: Havasházi Sz. (Papes D., Szijártó M.).
Tata: Giricz – Csapó, Kun, Bogár (Fekete, 58.), Zuggó, Kovács K. S., Nagy, Csordás G. (Dácher, 86.), Rába (Benkő, 86.), Hauzer (Tóth, 33.), Széles. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B. (Zink, 46.), Erdei, Koller, Szepesi (Eigner Zs., 73.), Batin, Kovács K., Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Zuggó (40.), Rába (51., 71., 84.), illetve Szepesi (10.).
Jók: mindenki, illetve Erdei.

A Bábolna nem tudott nagy erőkifejtést mutatni a Tatabánya ellen. Az első félidőben három, a másodikban négy gólt szerzett a Bányász, ráadásul a most debütáló Kozák is eredményes tudott lenni. Rajta kívül első meccsét játszotta Sárközi is a kék-fehéreknél.

Bábolnai SE–Tatabányai SC 0-7 (0-3)
Bábolna, vezette: Lovas A. G. (Szántó R. D., Baranyai L.).
Bábolna: Szepesi – Horváth L., Popovics (Kolonics, 52.), Csillag, Horváth D. (Takács, 52.), Szendi (Ferenczi, 82.), Kaluha (Répási, 46.), Marcinkó, Magyar, Valkó G., Valkó M. Vezetőedző: Józsa Péter.
Tatabánya: Balla – Kovács D. (Farkas M., 67.), Pawelecz, Wágner (Víg, 67.), Kovács I. (Sárközi, 75.), Klausz, Németh, Kocsis, Solymos (Horváth Á. A., 75.), Farkas V. (Kozák, 75.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Kocsis (5.), Farkas V. (28.), Németh (38.), Solymos (66., 70., 74.), Kozák (85.).
Jók: senki, illetve Solymos, Kovács I.

A Vértesszőlős ezúttal rossz játékkal rukkolt elő, de így is nyerni tudott. A mérkőzés eleje igen aktív volt, hiszen húsz perc után már 3-1 volt, ezt követően kissé lecsillapodott a hangulat. A következő gól már a hosszabbításban esett, így végül 4-1-re tudott győzni a Vértesszőlős. Ezzel értékes három ponttal vannak előrébb, a Nagyigmánd pedig a Tata győzelmével visszacsúszott az utolsó előtti helyre.



Vértesszőlősi SE–Nagyigmándi KSK 4-1 (3-1)
Vértesszőlős, vezette: Katona B. M. (Komáromi N., Janovics I.).
Vértesszőlős: Lord – Dr. Veréb, Takács, Mig (Duka, 37.), Bencsik, Kolompár (Tóth, 69.), Csontos (Farkas, 76.), Polyák, Szerencse, Králl, Zöld (Plotár, 59.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Nagyigmánd: Billig – Horváth Z., Busai (Ötvös, 58.), Viola, Müller, Horváth D. (Nagy Z., 59.), Fehér, Pintér (Kuti, 80.), Bakura (Horváth I., 75.), Simon, Krizsán. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Zöld (7.), Takács (9.), Csontos (20.), Plotár (92.), illetve Pintér (15.).
Jók: Polyák, Lord, Csontos, Dr. Veréb, Králl, illetve senki.

A Kecskéd összekapta magát, és egy pontot otthon tartott a jó erőkből álló Koppánymonostor ellen. A vezetést ugyan a vendégek szerezték meg, de még az első játékrészben egalizált a Kecskéd, és többet már nem is változott az állás, miután a szünet után egyik fél sem talált be.

Wati Kecskéd KSK–Koppánymonostori SE 1-1 (1-1)
Kecskéd, vezette: Mihályi G. (Szeibert P., Gabala Zs.).
Kecskéd: Maronga R. – Kocsán, Juhász, Bucsi, Pető, Kovács, Neukunft, Kiss, Tomayer, Farkas, Czékmány. Vezetőedző: Linczmaier László.
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Patócs, 73.), Pekler, Hegedüs, Bilkó (Szőnyi, 83.), Sallai (Zvér, 46.), Alasztics, Sinkó, Szalai, Dávid, Dombi (Tímár, 46.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Kiss (37.), illetve Pekler (21.).
Jók: Juhász, Tomayer, Bucsi, Kiss, illetve Pekler, Giber, Szalai.

A Zsámbék végig kézben tartotta a meccset, több száz százalékos helyzetet is kihagyott, ennek megfelelően a futball megbüntette őket: a 92. percben az Esztergom egyenlíteni tudott, így Bodó László fiai két pontot kiengedtek a kezükből, az Esztergom pedig értékes pontot szedett össze.



FC Esztergom–Zsámbéki SK 1-1 (0-0)
Esztergom, vezette: Széplábi G. (Szűcs S., Jászberényi M.).
Esztergom: Galambka – Budavári (Ribár, 56.), Chrompota (Krammer, 51.), Faragó B., Szlovák, Dékány (Bokros, 75.), Kiss, Majtényi, Bugjó (Klátyik, 64.), Horváth G., Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Zsámbék: Sándor – Juhász, Peinlich, Marticsek, Sugár (Fekete I., 86.), Király (Szabó, 79.), Dávid, Kósa Szilágyi, László, Veréb (Haupt, 70.), Karai (Mann, 46.). Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Gyebnár (92.), illetve Haupt (73.).
Jók: Galambka, Faragó B., Szlovák, illetve Marticsek, Király.

Ha nem szeretnél lemaradni, add meg e-mail címed, és frissen küldjük a ke-foci.hu cikkjeit az e-mail fiókodra.

[mc4wp_form id=”1981″]