A 14. fordulót rendezték a megyei első osztályban. Ez volt az utolsó idén, ám még az elmaradt mérkőzéseket be fogják pótolni a hét végén. A Tatabánya pénteken az Esztergomot fogadja, az Oroszlány pedig vasárnap az Ácsot. 

Az Esztergom – ha nem is egetrengető játékkal – de behúzta a kötelező Ács elleni győzelmet. Az első félidőben mindössze egy gól esett, aztán Bokros meglőtte a másodikat is, ám a két gól közé esett egy ácsi is. A csereként beállt fiatal Klátyik aztán mesterhármasával el is intézte a három pontot.

FC Esztergom-Ácsi Kinizsi SC 5-1 (1-0)
Esztergom, vezette: Jurák F. (Hartdégen Zs., Vankó D. G.)
Esztergom: Iványi – Budavári, Chrompota, Faragó, Dékány (Patos, 59.), Bokros, Krammer, Bugjó, Várszegi B., Horváth (Klátyik, 39.), Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Ács: Bedő – Blahó, Kovács I., Taár, Kohár M., Cseh, Baumgartner, Vörös J., Szabó (Ponty, 46.), Vendégh, Anicka (Tóth, 73.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Bokros (45., 54.), Klátyik (68., 69., 83.), illetve Kohár M. (53.)
Jók: Klátyik, Bokros, illetve Bedő, Cseh, Blahó, Vörös J.

A Kecskéd fontos pontot tartott otthon, de lehetett volna akár három is a fáradt Sárisáp ellen. Az első félidő nem hozott gólt, a másodikban pedig öt perc alatt mindkét fél betalált. Végül egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.Wati Kecskéd KSK-Sárisápi BSE 1-1 (0-0)
Kecskéd, vezette: Tóth R. (Fiderman M., Frank V. L.)
Kecskéd: Ténai – Czékmány (Kovács, 65.), Bakos, Kocsán, Juhász, Bucsi, Horváth Z., Pető, Kucsera, Kiss (Farkas, 69.), Tomayer R. Vezetőedző: Linczmaier László.
Sárisáp: Sándor G. – György, Hamza (Jurásek K., 87.), Góman, Terplán, Guzsik, Sándor P. (Stréhli, 4.), Karcagi, Farkas, Horváth Gy., Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Horváth Z. (73.), illetve Horváth Gy. (68.)
Jók: Mindenki, illetve Horváth Gy., Kopányi.

A Koppánymonostor szoros meccsen vitte haza mindhárom pontot Vértesszőlősről. Az első fordulóban sima lila-fehér győzelem született, most csak egy gól döntött. Ezt az egyre jobb formában lévő Alasztics szerezte a hatvanadik percben. A találkozót egyébként végig kontroll alatt tartotta a vendég csapat, így megérdemelten vitték haza a három pontot.

Vértesszőlősi SE-Koppánymonostori SE 0-1 (0-0)
Vértesszőlős, vezette: Csejtei Cs. (Kolonics G., Büki F.)
Vértesszőlős: Lord – Dr. Veréb, Takács, Mig, Duka, Plotár (Zöld, 62.), Polyák, Szerencse, Szőke, Tóth (Kolompár, 46.), Kocsis. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Koppánymonostor: Giber – Egyed, Pekler, Hegedüs (Patócs, 90.), Bilkó (Szőnyi, 85.), Sallai, Alasztics (Köllner, 81.), Sinkó, Szalai (Purgel, 88.), Dávid, Tímár (Zvér, 69.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Alasztics (60.)
Jók: Dr. Veréb, Lord, Polyák, Mig, Szerencse, Duka, illetve mindenki.

A megtizedelt Bábolna nagy sikerrel zárta az évet. A szomszédvári rangadó mindig fontos, most sem volt ez másképp, ráadásul egyik csapat sincs túl jó formában, így a téli szünet előtt egy kis önbizalom mindkét félnek jót tett volna. A találkozót sérülten vállaló Popovics gyors két góljával megalapozta a mérkőzést, aztán a 30. percben egy másik sérülés miatt le is kellett jönnie. A második félidőben aztán megfogyatkozott a Nagyigmánd, Billig kapus a tizenhatoson kívül szabálytalankodott, ami miatt piros lappal jutalmazta a játékvezető. Nem sokáig örülhetett az emberelőnynek a hazai gárda, de azért egy öngóllal megszerezték a harmadik találatukat is. Pár perccel később Lamit is leküldte a játékvezető szövegelésért. Tíz tíz ellen már nem volt több gól, így maradt a 3-0-s hazai siker.Bábolnai SE-Nagyigmándi KSK 3-0 (2-0)
Bábolna, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.)
Bábolna: Szepesi – Horváth D., Kalamár, Horváth L. (Kovács G., 89.), Pécsvárady, Lami, Takács, Marcinkó (Szalai, 86.), Popovics (Kolonics, 30.), Valkó G., Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Nagyigmánd: Billig – Horváth Z., Busai (Szikszai, 53.), Nagy Z. (Horváth I., 81.), Viola, Müller, Fehér, Boros (Krizsán, 58.), Pintér, Bakura, Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Popovics (11., 17.), Fehér (58., öngól)
Kiállítva: Lami (61., Bábolna), illetve Billig (51., Nagyigmánd)
Jók: Popovics, Valkó G., Csillag, illetve Horváth Z., Krizsán.

Az első fordulóban az újonc Tatabánya megszenvedett a Tatával, és ez ezen a meccsen sem volt másképp, bár a végeredmény nagyobb sikert mutat. A teljesen új belsővédőpárossal felálló kék-fehérek (sem Nagy, sem Kovács nem volt) az első félidő utolsó tíz percében két gólt is szereztek, majd a szünet után szépíteni tudott a Tata. Ezután azonban a hazaiak még tartogattak kettőt, Fodor második találata után Kocsis is betalált, ezzel pedig le is zárták a meccset.

Tatabányai SC-Tatai AC 4-1 (2-0)
Tatabánya, vezette: Szeibert P. (Janovics I., Komáromi N.)
Tatabánya: Balla – Kovács D., Árvai (Kozák, 73.), Pawelecz (Víg, 67.), Soltész, Németh, Kocsis (Wágner, 73.), Solymos (Farkas M., 39.), Farkas V., Fodor (Sárközi, 73.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Tata: Giricz – Csapó, Kun, Bogár (Benkő, 78.), Zuggó (Mészáros, 62.), Tóth, Csordás D., Nagy (Koronczi, 78.), Csordás G. (Fekete, 73.), Rába, Kovács (Hauzer, 46.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Fodor (34., 54.), Németh (41.), Kocsis (66.), illetve Rába (50.)
Jók: Fodor, illetve Kun, Rába, Csapó, Csordás G.

A forduló meglepetése! Az Oroszlány veretlen várta a Vértessomlót. A vendégekről tudjuk, hogy inkább a nagycsapatok ellen tudnak jó eredményeket elérni, hiszen az Esztergomot, a Zsámbékot és a Sárisápt is elkapták, viszont például kikaptak a Tatától. A sormintában az Oroszlány jött. Az első félidő gól nélkül zajlott le, viszont a szünet után egyből megszerezte a vezetést az Oroszlány. A Vértessomló azonban nem adta fel, sikerült egyenlíteniük. A hazaiak mezőnyfölénye meddő volt, nem sikerült utat találni Ujszászi kapujába. Apropó Ujszászi: a meccs végén Kiprich büntetőjét kifogta. Ahogy az lenni szokott, a futball megbosszulja magát, és a hosszabbításban Koller Máté negyven méteres bombája hullott be a kapuba, amivel a Vértessomló haza is vitte a három pontot, az Oroszlány pedig visszacsúszott a második helyre.

OBSK Oroszlány-Vértessomlói KSK 1-2 (0-0)
Oroszlány, vezette: Lovas A. G. (Papes D., Büki G.)
Oroszlány: Kovács – Kiprich, Szűcs, Soós, Bukovecz, Korcsok, Tóth Á., Kiss (Földi, 46.), Simonka, Kelemen (Mester, 76.), Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Murányi (Eigner Zs., 88.), Zink, Batin (Dobbelaere, 89.), Kovács K., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Kiprich (48.), illetve Szomolya (62.), Koller (92.)
Jók: Soós, Simonka, Tóth Á., Bukovecz, Minárcsik, illetve mindenki.

Ha úgy tetszik, a forduló rangadóját Zsámbékon játszották, hiszen mindkét csapat esélyes a dobogóra. Az első félidőben sokáig nem esett gól, de Mann Patrik épp a legjobbkor szerezte meg a vezetést. Ez nagy lendületet adott, hiszen a szünet után rögtön jött a második, majd a csereként beálló Karai meglőtte a harmadikat is. Ezzel a győzelemmel a Zsámbék meg is előzte a tabellán a foghíjasan kiálló Nyergesújfalut, de irtó szoros az eleje.Zsámbéki SK-Nyergesújfalu SE 3-0 (1-0)
Zsámbék, vezette: Katona B. M. (Juhász D., Gabala Zs.)
Zsámbék: Lakatos – Peinlich (Fekete Cs., 46.), Marticsek, Juhász, Sugár, Mann (Szabó, 78.), Király (Karai, 26.), Dávid (Haupt, 46.), Kósa Szilágyi (Fekete I., 72.), László, Veréb. Vezetőedző: Bodó László.
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh, Fekete, Tóth, Janusz (Halmos, 51.), Cseh (Jámbor, 75.), Deme (Horváth R., 82.), Takács, Eberst, Szoboszlai (Fellegi, 62.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Mann (45., 48.), Karai (78.)
Jók: Marticsek, László, Mann, illetve Török, Balogh.

Borítókép: N. T.

Ha nem szeretnél lemaradni, add meg e-mail címed, és frissen küldjük a ke-foci.hu cikkjeit az e-mail fiókodra.

[mc4wp_form id=”1981″]