Az utolsó őszi fordulót rendezték a megye másodosztályban, és mivel ez az egyetlen 16 csapattal induló osztály, így elmondhatjuk, hogy minden gárda játszott már mindenki ellen. A Környe végül leadta az előnyét, így három csapat van két ponton belül a dobogón.

Eurotrade megyei II. osztály, 15. forduló

A forduló (ha nem az év) rangadója volt ez a forduló előtt. A Bajót stabilan a második helyen állt sokáig, a Környe pedig a listavezető. A találkozón aztán igencsak bekezdett a Bajót, az első félidőben két gólt is szerzetek. A szünet után ugyan rögtön szépített a Környe, de Bajót otthon tartotta a három pontot. Ezzel két pontra csökkent a két csapat közti különbség.

Bajóti Szikra SE–Környe SE 2-1 (2-0)
Bajót, vezette: Hartdégen Zsolt (Papes Dávid, Sirokmán Alex).
Bajót: Juhász D. – Biró (Kuthy, 81.), Kaptás, Kocsis, Preskó (Urbán, 51.), Rácz, Aradi S., Kecskés, Kovács R. Sz., Pálinkás, Galba (Csökmei, 91.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Környe: Varsányi – Matláry, Zelenai (Kozár, 35.), Bombicz, Szalczinger, Pankotai (Kovács R., 72.), Szabó (Tóth N. N., 73.), Török, Göböly, Patyi, Turi (Menyhárt, 46.). Technikai vezető: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Aradi S. (1-0) a 19., Rácz (2-0) a 44., Szabó (2-1) a 46. percben.

A Bana hozta a kötelezőt a sereghajtó Szomód ellen. Az első félidőben ugyan a Szomód szerezte meg a vezetést egy potyaszagú góllal, de  előbb Molnár duplázott, majd ismét ő volt a főszereplő, de a kapus hiába védte nagy bravúrral a lövését, egy szomódi védőről a gólvonal mögé pattant. A 43. percben aztán Róth lövi meg a csapata negyedik gólját. A szünet után aztán szépített a Szomód egy büntetőből, majd egy negyven méteres góllal egy gólra jött fel a vendég csapat. A Bana ekkor felébredt, s előbb Böde, majd később Dobai is ünnepelhetett, így a Bana otthon tartotta a három pontot.



Nagyon fontos volt a Felsőgallának a három pont begyűjtése, hogy pozitívan menjenek a pihenőre. Az első félidőben Hagymási szerezte meg a vezetést, majd a szünet után a Kocs egyenlíteni tudott. Nem sokáig volt egál, hiszen előbb Méhész talált be, majd jött egy kettős kiállítás a hazaiktól, és egy gól a vendégektől. Ezzel végérvényesen eldőlt a három pont sorsa.

Kocs KSE–TÉG Felsőgalla 1-3 (0-1)
Kocs, vezette: Vojvoda Miklós (Szűcs Sándor, Dávid Rita).
Kocs: Natkai – Kovács I. (Bódis T., 84.), Takács Zs., Kisék Sz. (Bognár, 35.), Barsi R., Wéber, Takács L., Gombos, Szőnyi, Kovács K., Gombik L. Játékos-edző: Bódis Tamás.
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Eipl, Méhész, Nagy, Hajzer, Szabacsi, Kósa, Kiss, Hagymási (Mata, 71.).
Gólszerző: Hagymási (0-1) a 12., Takács Zs. (1-1) az 54., Méhész (1-2) a 60., Szabacsi (1-3) a 74. percben.
Kiállítva: Gombik L. és Takács L. (egyaránt Kocs) a 74. percben.

A Süttő folytatta jó sorozatát, és egy igazi háromesélyes meccset húztak be Piliscséven. A találkozón mindössze egy gól döntött, amit Belovai vágott a második félidő derekán. Ezzel a Süttő a hetedik helyen tölti a téli szünetet.

Piliscsévi SE–Süttői SC 0-1 (0-0)
Piliscsév, vezette: Lovas Gábor (Tatár Levente, Baranyai László).
Piliscsév: Hargitai – Rábl, Török, Tirpák, Béres (Mészáros, 46.), Koller, Hutera (Laskai, 70.), Jámbor, Danov, Morecz B., Tillman. Technikai vezető: Klányi Norbert.
Süttő: Király – Simon, Mezei, Belovai, Juhász, Tárai, Varga Á., Ölveczky, Gebei, Varga M., Nagy.
Gólszerző: Belovai (0-1) a 69. percben.

A Pilismarót szintén fontos győzelemmel ment a szünetre. A találkozón sokáig nem esett gól, ám végül a csereként beálló Kneiszel talált be, ezzel pedig a Pilismarót hazavitte mindhárom pontot Tatabányáról.



Tatabányai Vasas–Pilismarót SC 0-1 (0-0)
Tatabánya, vezette: Büki Gábor (Frank Viktor László, Drabon Barnabás).
Tatabányai Vasas: Zábráczki – Somogyi, Szigeti, Vaskó, Győrfi-Sánta, Lakatos, Németh (Balogh, 80.), Halász, Juhász, Auerbach P., Szeibert (Horváth Béla, 61.). Technikai vezető: Györgykovács Zoltán.
Pilismarót: Speier – Pintér G., Iván, Sáros (Eichenwalder, 57.), Kovács P. (Kneiszel, 65.), Visnyovszki (Stefanek, 76.), Schubauer (Szász, 81.), Méhes, Pintér M. L., Szarka, Kovács D. Technikai vezetők: Kun Imre, Vitéz Péter Sándor.
Gólszerző: Kneiszel (0-1) a 86. percben.

A Környe őszi pontjai

Banai KSK–Bar-Nul Szomódi SE 6-3 (4-1)
Bana, vezette: Janovics István (Dénes Levente, Marosi Milán).
Bana: Kádár – Márkus (Rózsási, 75.), Brulich, Zsolnai M., Vincze D., Vida, Molnár, Dobai, Róth G., Róth M. (Vincze Á., 58.), Járóka (Böde, 58.).
Szomód: Fehér – Székely, Török, Szili, Schmidtmayer, Bányai, Prokay, Bujdosó, Villám, Lengyel, Tápai. Technikai vezető: Purgel Károly.
Gólszerző: Villám (0-1) a 4., Molnár (1-1, tizenegyesből) a 16., Molnár (2-1) a 37., Prokay (3-1, öngól) a 40., Róth M. (4-1) a 43., Schmidtmayer (4-2, tizenegyesből) a 64., Török (4-3) a 69., Böde (5-3) a 75., Dobai (6-3) a 80. percben.

A Mocsa hozta a kötelezőt Bokodon. Karsai két perc megszerezte a vezetést a vendégek számára, majd tíz perccel később Csizmadia is eredményes volt. Kisvári egy büntetőből ugyan szépített a félidő lefújása előtt, de azt követően Csizmadia ismét visszaállította a kétgólos különbséget. A sorrendben ismét Bokod-találat jött, de ezúttal a Mocsa kettőt is lőtt, ezzel pedig ki is alakult a végeredmény.

Bokod Erőmű LE–Mocsa KSE 2-5 (1-2)
Bokod, vezette: Szabó Géza (Nagy Gábor, Horváth István).
Bokod: Kovács B. L. – Valter (Sáry, 79.), Molnár, Bognár, Horváth Sz., Gruber, Kisvári, Valakovics, Marton, Herceg, Babicz (Balogh L., 77.). Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Mocsa: Kovács M. – Pokk J. (Kántor K., 64.), Rácz R., Jordán G., Farkas, Csizmadia R., Karsai (Vass, 60.), Prógli (Balogh A., 64.), Varga, Czifra, Rácz J. R.
Gólszerző: Karsai (0-1) a 2., Csizmadia R. (0-2) a 12., Kisvári (1-2, tizenegyesből) a 44., Csizmadia R. (1-3) a 54., Marton (2-3) a 62., Jordán G. (2-4) a 70., Balogh A. (2-5) a 80. percben.

A Császár egy fontos és nehéz három pontot húzott be. A gólszerzők senkinek nem okoztak meglepetést, előbb Szabó, majd Bauer volt eredményes, így az újonc Császár a negyedik helyen tölti a téli szünetet.

Császári SE–Gyermely 2-0 (1-0)
Császár, vezette: Ferling Ákos (Szijártó Márton, Vankó Márton).
Császár: Karászi – Demeter Sz. (Bagócsi, 71.), Szabó M., Mész (Nagy, 89.), Bauer, Rendes (Áment, 87.), Szabó P., Demeter M. (Vincze, 53.), Szabó G., Csonka, Cságola (Lázár, 79.).
Gyermely: M. Nagy – Varga, Veszelovszki, Horváth, Felsőházi, Kiss G., Balázs, Kovács L., Kovács A., Soós, Stréhli (Hullár, 59.).
Gólszerző: Szabó P. (1-0) a 39., Bauer (2-0) a 81. percben.

Az Ete is hozta a kötelezőt, méghozzá nagy arányú győzelemmel. Ezzel a diadallal pedig be is érték a listavezető Környét. A találkozón hamar eldőlt a három pont sorsa, hiszen az első félidőben már négy volt az Ete előnye az Ászárral szemben. A térfélcsere után ugyanennyit lőtt az Ete, de az Ászár is megszerezte a becsületgólját.



Etei SE–Ászár KSE 8-1 (4-0)
Ete, vezette: Hegedüs Róbert (Varga Imre, Hegedüs Péter).
Ete: Mantler – Tóth H., Proceller (Szíjj, 72.), Puzsoma, Szeles, Gyüszi (Tálos G., 78.), Roll, Szabó P., Járóka (Baráth, 72.), Rigó, Farkas. Vezetőedző: Nagy Géza.
Ászár: Molnár M. J. – Takács (Bősze, 57.), Büki, Nagy B., Verebics, Bocska, Hnizda, Kun, Tapolcsányi, Molnár N., Szabó Á. V.
Gólszerző: Proceller (1-0) a 23., Farkas (2-0) a 27., Gyüszi (3-0) a 38., Proceller (4-0) a 43., Szeles (5-0) a 54., Büki (5-1, tizenegyesből) a 65., Farkas (6-1) a 76., Szeles (7-1) a 87., Puzsoma (8-1) a 90. percben.

Az Ete pontjai