Mikulás Kupa Idén 31. alkalommal rendezték meg a Mikulás Kupa nevű tornát a Földi Imre Sportcsarnokban, Tatabányán. Az Árpád Gimnázium és a Bárdos Gimnázium diákjai évek óta ezt a találkozót várja az évben a legjobban – talán jobban, mint a nyári szünetet… 



Előbb a hölgyek vették birtokba a „színpadot”, méghozzá előbb tánccal, aztán futballal. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel végződött, a találkozó legjobbjának azt az Engelbrecht Fannit választották, aki hétről-hétre termeli a gólokat a Nyergesújfalu U17-es csapatában. A lányok után aztán a fiúké lett a főszerep, először a 7. és 8. osztályosoké. Itt már esett gól, ráadásul kettő is, ám az Árpádosok nagy bánatára mindkettőt a Bárdos szerezte. Itt a legjobb Pataki Péter lett. A hangulat felfűtéséről aztán ismét a hölgyek gondoskodtak, hiszen mindkét brigád előadta a nagytáncát.

A táncot követte a legjobban várt mérkőzés, ahol az idősebbek is pályára léptek. Mindkét oldalon voltak olyanok, akiket jól ismerhetünk már megyénk pályáiról. Elég csak Hajas Attilára gondolni, aki ugyan sérülése miatt nem lépett pályára. A tatabányai színeket Györgykovács Balázs képviselte, de a kecskédi Tomayer Richárd és a vértesszőlősi Csontos Balázs is pályán volt. A kecskédi alapember sajnos sérülést szenvedett, minden bizonnyal bokaszalagszakadás lesz a diagnózis. A találkozót a Bárdos 2-0-ra nyerte, a mérkőzés legjobbja Szabó Márk lett. Az eredményhirdetés után aztán a lányok még egyszer pályára léptek, de nem labdával, hanem pom-ponokkal.

A 31. Mikulás Kupát tehát a Bárdos Gimnázium nyerte, méghozzá kapott gól nélkül.