A Tatabánya SC az őszi bajnok

Az őszi szezon értékelőjének 1. részében az 1 vereséggel álló Tatabánya félszezonját vizsgáljuk meg.

A Tatabányai Sport Club tölti a téli szünetet az első helyen az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályában, ahogy arra számítani is lehetett. Más kérdés, hogy szinte egész ősszel az Oroszlány állt az élen, de P. Nagy László csapata előzni tudott.

Kimondott cél a kék-fehéreknél az NB III.-ba való feljutás, így egyáltalán nem csoda, hogy vezetik a bajnokságot. A 14 mérkőzésből 13-at megnyertek, viszont az Oroszlány ellen vereséget szenvedtek. Jelenleg két pont előnnyel állnak az Oroszlány előtt az élen. Rúgott és kapott gólok tekintetében is a legjobbak. Legeredményesebb játékosuk Árvai Dániel, aki 18 gólt szerzett, de mindössze eggyel kevesebbel áll Solymos Zoltán, aki augusztus végén érkezett (vissza) a csapathoz.
A klub szerepléséről P. Nagy Lászlót, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.  – Majdnem teljes mértékben sikerült az őszre kitűzött célokat teljesíteni, egyedül az Oroszlány elleni vereség fájó. Szerencsére ők is botlottak az ősz végén, így mi telelünk az élen, és nem is szeretnénk kiadni a vezetést a kezünkből a bajnokság végéig. A legrosszabb emlék egyértelműen az Oroszlány elleni vereség volt. Jó pillanatokból szerencsére sokkal több volt, szép gólokat lőttünk, nyertünk 13 meccset – kezdte P. Nagy László. 

Szerettünk volna kicsit kilépni a megszokott körből, ezért más megyék legjobbjaival játszunk, hiszen nem titkolt célunk a bajnokság, majd az osztályozó megnyerése. Eddig a Hajdúböszörmény elleni kupameccs volt az egyedüli ilyen találkozónk, amit meg is nyertünk. Hasonló meccseket szeretnénk játszani, hogy felmérjük, hol tartunk más csapatokhoz képest. Szeretnénk igazolni a télen, egyelőre csak tervek vannak, konkrét nevek még nincsenek. Távozók nem lesznek, de így is kevesen vagyunk.

P. Nagy László a téli felkészülésről

Legtöbb rúgott gól

76 góllal áll a csapat

Legkevesebb kapott gól

Mindössze hatszor kapituláltak

Kovács Istvánék: irány az NB III.

Ha így folytatja a csapat, visszajuthat az NB III.-ba. 

Gólgazdag csatárok elől

Árvai Dániel és Solymos Zoltán is kitett magáért ősszel, ketten együtt 35 gólt szereztek

Árvai Dániel góljai

Solymos Zoltán góljai

Fotók: Sz. D.