Az előző bajnokságban ezüstérmet szerzett a Zsámbéki SK, ami az elmúlt évek legjobb szereplését jelentette számukra. A csapat kerete nagyjából együtt maradt a nyári szünetben, így Bodó László fiai joggal reménykedhettek abban, hogy a szezon végén ismét érem kerül a nyakukba.
A bajnokságot aztán igen rosszul kezdték: előbb egy gól nélküli döntetlen a Nyergesújfalu ellen, majd két vereség jött. Előbb a Vértessomló elleni meglepő vereséggel sokkolták a szurkolókat és a ligát, majd a Tatabánya ellen is kikaptak. A negyedik fordulótól viszont szárnyakat kaptak, csak két vereséget számláltak mindössze, ám fájó lehet, hogy épp a közvetlen riválisok ellen. Legyőzték a Nagyigmándot, a Koppánymonostort, és visszavágtak a Nyergesújfalunak, de az Oroszlánnyal és a Sárisáppal nem bírtak, valamint az Esztergom ellen is értékes pontokat dobtak el maguktól. Ezzel a teljesítménnyel aztán a negyedik helyen áll a zöld-fehér csapat a bajnokságban, ám ugyanannyi ponttal áll az előttük tanyázó Sárisáp, és a mögöttük lévő Koppánymonostor is, így akár a tavaszi első fordulóban változhat a képlet. A klubnál egyébként nem csak a szezon miatt lehet izgulni, de az új létesítmény miatt is. Az öltöző kívülről már szép, nemrégiben a fűtés is elkészült, ám a hivatalos átadóra még várni kell. A csapat legeredményesebb játékosa eddig Mann Patrik, aki hét gólt szerzett a bajnokságban. A klubnál előtérbe kerültek a fiatalok is, így több 18 év alatti játékos is bizalmat kapott Bodó mestertől. A Zsámbéki SK szerepléséről őt kérdeztük.– Szerintem teljesen elfogadható, amit produkáltunk. Különösebb célkitűzés nem volt, de szerettük volna meghatározó csapattá válni az előző évi ezüstérem után – kezdte a csapat vezetőedzője, Bodó László. Nem így indult, de végül összeszedte magát a csapat. A téli felkészülés ugyanolyan lesz, mint tavaly. Január 10-én kezdtünk, öt edzőmeccs van lekötve Pest megyei csapatok ellen. A keretben egyelőre nem lesz változás, érkező sem várható – zárta szavait a Zsámbék vezetőedzője.

Pozitív és negatív dolgok

A jobb pillanatokból szerencsére több volt, voltak meggyőző sikereink. Talán a Koppánymonostor elleni győzelmünket emelném ki. Nagyon jól szervezett, erős csapatot győztünk le, mi pedig jó mentalitással játszottunk. Amit kértem a csapattól, azt mind teljesítették ezen az összecsapáson. A legnagyobb csalódás talán az Esztergom ellen elhullajtott két pont, egy agyonnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Említhetném még a Tatabánya elleni két mérkőzést, amiből egyik ugye kupameccs volt, de bántott, hogy nem voltunk velük pariban. Remélem, tavasszal megszorongatjuk őket is, szeretnénk fellépni a dobogóra, de így sem lehet panaszkodni erre az őszre – árulta el Bodó László.