Az előző szezonban abszolút újoncként szerepelt a lila-fehér Koppánymonostor az első osztályban. Akkor sem vallottak szégyent, sőt, most viszont minden várakozást felülmúltak. Az előző szezonhoz képest több rutinos játékossal egészült ki az amúgy fiatalos játékoskeret, Vigh László keze munkája és felfogása pedig jól látszódik a csapaton: masszív, stabil lábakon álló védekezésből kiinduló játék. Ennek eredményeképpen 16 gólt kaptak, ami harmadik legkevesebb a bajnokságban, a 26 szerzett gólnál viszont több jobb mérleg is van. Ezzel együtt 26 ponttal állnak, csakúgy, mint a Sárisáp és a Zsámbék.


A bajnokságot remekül kezdték, hiszen három győzelmet arattak sorozatban, ezt viszont öt nyeretlenül megvívott találkozó követte. A csapat legeredményesebb játékosa a rutinos Zvér Dezső, aki 9 gólt szerzett eddig. Mindössze négy vereséget számlál a csapat, így tavasszal akár a dobogóért is harcolhatnak. A csapat őszéről Vigh Lászlóval beszélgettünk.
– Az előző szezonban, újoncként a bennmaradás volt a cél, erre az évre pedig nem volt kifejezett célkitűzés. Stabil csapat akartunk lenni, játszani a focit, szervezett, fegyelmezett játékkal előrukkolni – kezdte a csapat vezetőedzője, Vigh László. Mindig a következő meccsre koncentráltunk. Azt gondolom, hogy ez az ötödik hely másodévesként igen szép, de nem fogunk megelégedni ennyivel. Sok pozitív pillanatunk volt, jól kezdtük a bajnokságot, több meccsen látványos focit is játszottunk. Negatívumként két nagyon rossz félidőt említenék. A Nyergesújfalu elleni első, és az oroszlányi második. Itt 45 perc alatt kaptunk 3-3 gólt, és a játékunk is rossz volt akkor. Viszont szeretném kiemelni, hogy nagyon sok fiatal játékosunk van, és nagyon örülök, hogy egyre inkább felnőtt futballistává érnek, és a teljesítményük is beleillik a megyei első osztályba – zárta szavait a Koppánymonostor trénere.

A felkészülésről és az igazolásokról

A felkészülés a műfüves pályákon lesz. Nagy öröm számunkra, hogy már ilyennel is rendelkezünk. Nyolc meccsünk már le van kötve, olyan csapatok ellen játszunk, akikkel a bajnokságban nem futballozunk, így új impulzusokat kapnak a játékosok. Vannak alacsonyabb osztályú ellenfelek, Győr-Moson-Sopron megyei, és Szlovákiából is érkeznek. A keretben változás valószínűleg lesz, de nem túl nagy. Egy-két pozícióban szeretnénk megerősíteni a keretet. A rúgott gólokban kell fejlődnünk, ehhez kell játékosokat igazolnunk. Távozónk csak akkor lesz, ha az új erősítések miatt valaki úgy gondolja, hogy nem kap megfelelő játéklehetőséget – nyilatkozta Vigh László.

Borítókép: N. T.