Egy héttel korábban már kiderült, hogy az első osztályú csapatok számára kiírt téli műfüves bajnokságot ismét a Tatabánya nyerte, miután a Kecskédet elverték a döntőben. Az is eldőlt, hogy a harmadik helyen végül a Nagyigmánd zárt, hiszen egy góllal jobbak voltak a Vértessomlónál. Most vasárnap aztán a másod-, és harmad­osztályú csapatok részvételével zajló torna is a végéhez ért.
A döntőbe a két, erre a bajnokságra nevezett, megyei másodosztályú csapat jutott be, méghozzá a Pilismarót és a Környe. Mivel mind a két csapat hibátlanul csoportelsőként jutott tovább a saját csoportjukból, így nem meglepő, hogy ezen gárdák jutottak a döntőbe. A találkozót Tatabányán rendezték. Már a harmadik percben megszerezte a vezetést a megyei első osztályba vágyó Környe Békefi találatával, majd még az első félidő lefújása előtt Menyhárt duplázta meg a környei előnyt.


A meccs végén aztán a csereként beálló Bilisánczki László is beállt, ezzel pedig kialakult a 3-0-s végeredmény, így a Környe nyerte a bajnokságot.
A harmadik helyért folyó harc is egyoldalúvá vált, hiszen a Csolnok nem kegyelmezett a Szákszendnek. Ez a két gárda a csoport második helyén végzett, az elődöntőkben pedig egyaránt elvéreztek a másodosztályú ellenfeleik ellen. A Koppánymonostorban lejátszott bronzmeccsen a 25. percben már két gólra rúgott a Csolnok előnye, majd a szünet után ugyan szépített a Szákszend, de a csolnokiakban volt még három gól, így 5-1 lett a végeredmény. Zsolnay és Jantos is duplázott a mérkőzésen. Ezzel végül is az is kiderült, hogy a nevezett csapatok közül a Csolnok a legjobb a harmadosztályú gárdák közül. Nem véletlen az sem, hogy a végső győztes Környe a másodosztály, míg a bronzos Csolnok a harmadosztály északi csoportjának tabelláját vezeti.Döntő:
Pilismarót SC-Környei SE 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Békefi (3.), Menyhárt (43.), Bilisánczki (87.)
A harmadik helyért:
Csolnoki SZSE-Szákszendi SE 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Zsolnay (13., 88.), Jantos (25., 83.), Barlangi (64.)

Kiemelkedő teljesítmények
Több remek teljesítmény volt a téli műfüves tornán. Az első osztályú csapatok számára kiírt kupa legeredményesebb játékosa Fülöp Patrik volt, aki a Komárom U19 játékosa volt. A csoportkör alatt négy gólt szerzett, de csapata így is csak a negyedik lett. Ezzel a klub a helyosztókon szerepelt, ahol a csapata 15 gólt szerzett a Sárisáp ellen, melyből Fülöp ötöt, így pedig kilenc találattal zárta a tornát. Mögötte Wágner Dávid végzett. A tatabányai támadó a csoportkörben három, az elődöntőben kettő, a döntőben pedig szintén kettő gólt szerzett, így végül hét találattal fejezte be a tornát.
Az alsóbb osztályú csapatoknak kiírt tornán Békefi Bence, a végső győztes Környe játékosa volt a legeredményesebb, összesen 12 találatot szerzett. Mögötte a csolnoki Barlangi Balázs és a szákszendi Hideg Zsolt Dániel egyaránt 7-7 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, a bronzmeccsen egymás ellen mindketten eredményesek voltak.