Újra itt a megyei foci, hétvégén a másodosztály küzdelmeivel folytatódott a fociszezon. 

Eurotrade Megyei II. osztály, felnőtt, 16. forduló



A Bajót magabiztosan hozta a három pontot a tavaszi nyitányon. Ahogy írtuk is, az újonc csapat remekül szerepel, ráadásul ezzel a győzelemmel felléptek a dobogó második fokára.

Bajóti Szikra SE–Gyermely 4-0 (1-0)
Bajót, vezette: Varga Imre (Drabon Barnabás, Rózsa Zsolt Krisztián).
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Kocsis (Preskó, 85.), Aradi Zs., Pálinkás, Rácz, Aradi S., Kecskés, Török, Galba (Csökmei, 88.), Juhász T. (Kuthy, 71.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Gyermely: M. Nagy – Nagy Zs., Varga B., Fluxa (Sándor, 41.), Petróczi, Veszelovszki, Stréhli N. (Kovács A., 46.), Soós, Balázs, Gombás, Felsőházi.
Gólszerző: Rácz (1-0) a 28., Kaptás (2-0) az 53., Aradi S. (3-0) a 76., Aradi S. (4-0) a 90. percben.

A forduló meglepetést a Bana okozta, mivel magabiztosan győzte le az eddig veretlen, a fordulónak a második helyen nekivágó Etét. A vezetést ugyan a vendégek szerezték meg a hetedik percben, de a Bana gyorsan fordítani tudott, Dobai duplája közé Mészáros találata ékelődött be. Dobai folytatta remek sorozatát, a második félidőben is betalált, így már háromgólos volt a hazaiak fórja. Gyüszi még szépített a meccs végén, de a három pont a Banáé. A pontok mellett játékosokat is veszített az Ete, hiszen Szabót és Szántót is kiállította a játékvezető.

Banai KSK–Etei SE 4-2 (3-1)
Bana, vezette: Büki Gábor (Hegedüs Róbert, Udvardi Krisztián).
Bana: Kádár – Szabó A., Mészáros, Szabó Pál (Rózsási, 81.), Vincze D., Vida (Brulich, 56.), Molnár (Róth M., 66.), Rózsahegyi, Dobai, Róth G., Járóka (Böde, 61.). Technikai vezető: Angyal Roland.
Ete: Mantler – Rigó, Puzsoma, Gyüszi, Roll, Szabó Péter, Szíjj (Baráth, 78.), Szeles, Tóth L. R., Járóka, Proceller. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Szeles (0-1) a 7., Dobai (1-1) a 22., Mészáros (2-1) a 34., Dobai (3-1) a 36., Dobai (4-1) a 75., Gyüszi (4-2) a 83. percben.
Kiállítva: Szabó Péter és Szántó Patrik (utóbbi a kispadról, egyaránt Ete).

A sereghajtó Szomódnak továbbra sem megy: most a Süttőtől szenvedtek vereséget. Az első félidőben két öngól is született, mindkettő a Szomód kapujába pottyant. A térfélcsere után egy Süttő-játékos is betalált, így ki is alakult a 3-0-s végeredmény. A Szomód az utolsó szűk húsz percben emberhátrányban volt kénytelen küzdeni, de több gól már nem esett.

Bar-Nul Szomódi SE–Süttői SC 0-3 (0-2)
Szomód, vezette: Ferling Ákos (Fehér György, Füstös Bálint).
Szomód: Horti – Bóka (Bányai, 46.), Fekete (Lengyel, 77.), Purgel, Nagy P., Metzger, Mike, Lounes (Gerencsér, 77.), Bujdosó, Sáhó (Török, 52.), Szili. Vezetőedző: Tápai Tamás.
Süttő: Király – Nagy D. Z., Varga M., Tárai, Szakmáry, Ölveczky (Pató, 83.), Varga Á., Mezei, Juhász (Tóth K., 77.), Belovai, Tóth P. (Molnár, 46.). Technikai vezető: Beck Tamás.
Gólszerző: Sáhó (öngól, 0-1) a 8., Metzger (öngól, 0-2) a 45., Belovai (0-3) a 61. percben.
Kiállítva: Metzger (Szomód) a 73. percben.

Ahogy az első fordulóban is nyáron, úgy most is sima győzelmet aratott a Környe a Bokod felett. Igaz, hogy akkor tíz, most „csak” hat gólt szerzett a listavezető, de ezért is ugyanannyi pontot osztanak. A Környe immáron Gulyás Tamás vezetésével érkezett Bokodra, és nem is nagyon szórakoztak: az első félidőben már négy volt a különbség. A szünet után kissé visszavett a tempóból a feljutásra vágyó Környe, de két gól így is volt bennük.



Bokod Erőmű LE–Környe SE 0-6 (0-4)
Bokod, vezette: Kolonics Gábor (Büki Ferenc, Jámbor Bence).
Bokod: Iváncsán – Bognár, Pányi, Gruber, Erdős (Farkas II. Krisztián, 81.), Marton, Németh, Valakovics (Csendes, 60.), Földi, Babicz, Balogh (Antal, 42.). Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Környe: Erdősi – Kozár, Matláry (Tóth V., 65.), Zelenai, Bombicz, Szalczinger (Menyhárt, 56.), Pankotai (Bilisánczki, 65.), Kádas, Szerencse, Szabó (Patyi, 56.), Békefi (Kovács, 46.). Technikai vezető: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Pankotai (0-1) a 17., Szabó (0-2) a 19., Békefi (0-3) a 33., Kádas (tizenegyesből, 0-4) a 42., Kovács (0-5) a 62., Bognár (öngól, 0-6) a 68. percben.

Az újonc Császár – a visszatérő Kisvárival a fedélzeten – ismét győzni tudott. Pedig nem kezdődött jól számukra a mérkőzés, a fiatal Büki talált be, de az új igazolás Hévizi, és a régi bútordarab Bauer is betalált, majd Kisvári váltotta gólra a büntetőt – utóbbi két találat már a második félidőben esett. A mérkőzés lefújása előtt Büki ismét eredmény volt, méghozzá újra büntetőből, de így is Császáron maradt a három pont. A Császár ezzel a győzelemmel maradt a negyedik helyen.

Császári SE–Ászár KSE 3-2 (1-1)
Császár, vezette: Horváth István (Szabó Géza).
Császár: Karászi – Cseh, Szabó M., Mész (Nagy, 84.), Bauer (Demeter Sz., 74.), Rendes (Áment, 46.), Vincze (Beke, 79.), Kisvári, Szabó Gábor, Csonka, Hévizi (Demeter M., 87.). Technikai vezető: Falman Bálint Péter.
Ászár: Molnár M. J. – Büki, Ligeti, Kiss, Verebics, Bocska (Bősze, 81.), Hnizda (Takács, 87.), Kun (Horák, 81.), Tapolcsányi, Molnár N. (Répási, 81.), Szabó Á. V. (Garas, 81.).
Gólszerző: Büki (tizenegyesből, 0-1) a 29., Hévizi (1-1) a 35., Bauer (2-1) a 69., Kisvári (tizenegyesből, 3-1) a 73., Büki (tizenegyesből, 3-2) a 91. percben.

A Mocsának kötelező volt a három pont megszerzése, és be is húzták azt Kocson. Csizmadia találatára ugyan még jött a válasz az első félidőben, de Kerekes büntetője épp jókor jött, hiszen az első játékrész utolsó percében talált be. A szünet után aztán még egy mocsai gól jött, majd tíz percen belül mindkét fél gólt ünnepelhetett, ezzel pedig a Mocsa győzött 4-2-re.

Kocs KSE–Mocsa KSE 2-4 (1-2)
Kocs, vezette: Szűcs Sándor (Baranyai László, Szijártó Márton).
Kocs: Natkai – Kovács I., Kisék Sz. (Bódis T., 86.), Mészáros (Gombos, 46.), Barsi R. (Kovács K., 7.), Dombi, Adorjáni (Bognár, 83.), Wéber, Gombik Tibor, Gombik Tamás (Kisék B., 66.), Barsi Zs. Vezetőedző: Bódis Tamás.
Mocsa: Kovács M. – Falu, Pokk J., Rácz R. (Kántor K., 90.), Jordán G., Csizmadia R., Kántor I. Sz., Kerekes (Farkas, 86.), Varga, Czifra (Karsai, 46.), Rácz J. R. Technikai vezetők: Csizmadia Tibor, László Péter.
Gólszerző: Csizmadia R. (0-1) a 19., Kovács K. (1-1) a 35., Kerekes (tizenegyesből, 1-2) a 45., Karsai (1-3) az 59., Adorjáni (2-3) a 62., Csizmadia R. (2-4) a 68. percben.
Kiállítva: Dombi (Kocs) a 85. percben.

Micsoda derbi! Azt tudjuk, hogy ez a két alakulat sosem szokott unalmas mérkőzésekbe fulladni, főleg nem egymás ellen, és ez most is így volt: az első játékrész csak egy gólt hozott, amit a vendégek szereztek. A Pilismarót kétszer is vezetett két góllal a mérkőzésen, utoljára a 70. percben, ám a Piliscsév nem csak egyenlíteni, de a 83. percben fordítani is tudott. 4-3-nál aztán a Pilismarót ment az eredmény után, ám végül sikerült egyenlíteniük. Igaz, hogy eddigre már bőven emberhátrányban játszott a Piliscsév, hiszen Rábl a 69. percben a kiállítás sorsára került.



Piliscsévi SE–Pilismarót SC 4-4 (0-1)
Piliscsév, vezette: Szeibert Philip (Gabala Zsombor, Jászberényi Marcell).
Piliscsév: Szél – Rábl, Török, Tirpák, Morecz R. (Morecz B., 46.), Jámbor, Laskai, Varga L. A. (Simon, 85.), Mesterházi II. Csaba (Béres, 71.), Koller, Tillman. Technikai vezető: Mesterházi I. Csaba.
Pilismarót: Vörös – Szarka (Wieszt, 79.), Sáros (Berdó, 62.), Kneiszel (Pintér M. L., 62.), Pintér G., Csipor (Domak, 74.), Gerencsér (Hernádi R., 62.), Schubauer, Visnyovszki, Méhes, Kovács D. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Gólszerző: Visnyovszki (0-1) a 13., Csipor (0-2) a 60., Mesterházi II. Csaba (1-2) a 65., Kovács D. (tizenegyesből, 1-3) a 70., Varga L. A. (2-3) a 75., Koller (3-3) a 82., Béres (4-3) a 83., Schubauer (4-4) a 86. percben.
Kiállítva: Rábl (Piliscsév) a 69. percben.

Jól sikerült Kiprich József bemutatkozása a Felsőgalla kispadján, hiszen tatabányai derbit nyertek. Szabacsi hamar megszerezte a vezetést, ám sokáig ez a gólt volt az egyetlen. A 75. percben Járóka kettőre növelte a vendégek előnyét, ám a találkozó utolsó perceiben a Vasas is betalált, így az utolsó pár perc némileg szorosabb volt, ám több gól nem született.

Tatabányai Vasas–TÉG Felsőgalla 1-2 (0-1)
Tatabánya, vezette: Vojvoda Miklós (Hegedüs Péter, Marosi Milán).
Tatabányai Vasas: Kalics – Horváth I., Szigeti, Győrfi-Sánta, Lakatos, Horváth Bence, Halász, Nyári, Horváth Béla, Schaffhauser, Szeibert (Vagyóczki, 75.). Technikai vezető: Györgykovács Zoltán.
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Magyari M. (Mészáros, 68.), Méhész, Járóka, Hajzer (Hagymási, 61.), Szabacsi, Herceg (Hetzmann, 78.), Kósa, Mata.
Gólszerző: Szabacsi (tizenegyesből, 0-1) a 6., Járóka (0-2) a 75., Horváth Béla (1-2) a 86. percben.