Hosszú szünet után újra útjára indul a labda a megyei első osztályban. A tavaszi szezonra több csapat átalakult, de a legtöbb gárdánál nem volt számottevő változás. A hétvégén a Vértessomló fogadja a Zsámbékot. A Zsámbék meglepő vereséget szenvedett a nyáron a Vértessomló ellen, most szeretne visszavágni Bodó László csapata. A pontok tekintetében a zöld-fehér alakulat jobban áll, de a Vértessomló tavasszal több nagy meglepetést okozott, így háromesélyes az összecsapás. Nagy változás egyik csapatnál sem volt a játékoskeretben. A forduló rangadója aztán Oroszlányon lesz, ide a listavezető Tatabánya látogat. A második és az első között mindössze két pont van, ráadásul a tatabányaiak egyetlen vereségét épp az Oroszlány okozta. Könnyen lehet, hogy bajnoki döntőnek beillik a találkozó. A találkozó érdekessége Kiprich Dániel lehet, aki az Oroszlány mezében 23 gólt szerzett tavasszal, most viszont már a Tatabánya sikereiért küzd.

A Tata–Nagyigmánd összecsapás is fontos lesz, ám inkább az alsóház miatt. A két gárda között egy pont a különbség a tataiak javára, de ősszel a Nagyigmánd győzött. A Koppánymonostornál nem volt sok változás az ősszel, a Bábolnánál kicsit több. A két csapat között tizenkét pont a különbség a hazaiak javára, így nem meglepően a hazaiak számítanak esélyesnek, ám ősszel csak egy gól volt a különbség Vigh László alakulatának javára. A Sárisáp remekül kezdte az őszi szezont, aztán a végére kissé visszaesett. A Vértesszőlős épp ennek az útnak a fordítottját járta be, de azóta edzőváltás volt a gárdánál, ráadásul a fél kezdőcsapat kicserélődött, így nehéz megmondani, mire lehet számítani a Vértesszőlőstől. Az bizonyos, hogy a két csapat teljesen más célokért küzd. A Sárisáp a harmadik, és épp kétszer annyi pontot szerzett a csapat, mint soros ellenfele. Szegény pont nélkül álló Ács nem nagyon bizakodhat a tavaszra tekintve. Első akadályuk a Kecskéd lesz. Ősszel a Kecskéd 2-0-ra nyert csak, ám azóta az Ács több nagy pofonba belefutott.
Ráadásul a Kecskéd erősödött a télen, a téli műfüvesen is a döntőig meneteltek. Az Esztergomra is nehéz mérkőzés vár, miután a Nyergesújfalut fogadják. A két csapat között minimális a pontkülönbség, négy egységgel szerzett többet a Nyerges, mint az Esztergom. Ez a találkozó sok mindenről dönthet, hiszen mindketten a dobogó környékén szerepelnek. Nyári randevújuk esztergomi győzelemmel zárult. Minden találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik.

Vértessomlói KSK–Zsámbéki SK
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Jó volt az ősz, de nem vagyok derűlátó. Csoda lenne, ha valami hasonlót tudnánk produkálni, mint ősszel.
OBSK Oroszlány–Tatabányai SC
Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: – Már mindenki várja a kezdést, hosszú volt a szünet. Tudtunk igazolni mi is, ez volt a prioritás. Kip­rich Dani távozása nagy veszteség volt a csapat számára. A derbin dől el, hogy hogyan fut a ló… Nem mi vagyunk az esélyesek, döntő mérkőzés lesz a bajnoki cím sorsáért.
Tatai AC–Nagyigmándi KSK
Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: – Egy bizonyos szempontból ha nézzük, akkor könnyebb, mint egy Tatabánya, viszont a Nagyigmánd közvetlen riválisunk. A téli felkészülésünk jól sikerült, valamilyen szinten el is várjuk a sikert. Előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban, a környéken lévő csapatokat meg kell vernünk. Új pályánkon játszunk már.
Koppánymonostori SE–Bábolnai SE
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Bizakodunk, szeretnénk jó eredményt elérni. Jó felkészülésen vagyunk túl, becsületesen dolgoztak a srácok. Mindent meg fogunk tenni, a füves pálya kissé meg fogja nehezíteni a dolgunkat.
Sárisápi BSE–Vértesszőlősi SE
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: – Természetesen várjuk az első tavaszi fordulót. A téli felkészülés után ilyenkor az első fordulókra tippelni igen csak lutri, hiszen nem tudni kinek hogy sikerült a felkészülés. Tőlünk hárman elmentek, egy játékos érkezett, magam is kíváncsian várom, mire lesz képes a csapat. Szeretnénk győzelemmel kezdeni!
Ácsi Kinizsi SC–Wati Kecskéd KSK
Nagy László, az Ács vezetőedzője: – Ott tartunk egyelőre, hogy a korosztályos srácokat próbáljuk a játékossá válás útján felépíteni. Ez egy tíz éves hiányosság, amit egyik napról a másikra megoldani nem lehet. A szombat-vasárnapi játék túlterhelést jelenthet a fiatalok számára. Nagyon szorgalmasak, jól dolgoztak télen is, de mégis csak az iskola mellett így sok. A téli felkészülésünk jól sikerült, ahol négy tétmérkőzést játszottunk.
FC Esztergom–Nyergesújfalu SE
Szivák Krisztián, az Esztergom vezetőedzője: – Nagyon hosszú szünet után már nagyon várjuk az első hazai bajnoki mérkőzésünket. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, főleg előre játékban nagyon kreatívak. Szeretnénk felzárkózni az élmezőnyhöz, ezért mindenképpen nyerni szeretnénk.

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás