A Csolnok növelte előnyét a harmadosztály északi csoportjában. Nézzük, mi volt a hétvégén: 

M&M Megyei III. osztály, Északi csoport, 15. fordulóAz Annavölgy közel állt a meglepő pontszerzéshez, ám nem jött össze. Pedig az első félidőben hátrányból fordítottak hazai pályán, ám a mérkőzés utolsó negyed órájában a Lábatlan erőt vett magán, és két gólt is szerzett. Ezzel nagyon fontos három pontot szereztek.

Annavölgyi BSE–Lábatlani ESE 2-3 (2-1)
Annavölgy, vezette: Füleki Márton (Péntek Erik Roland, Kurali Zoltán).
Annavölgy: Ferenczy L. – Ferenczi, Kántor, Mészáros, Vincze (Turcsán, 46.), Bauer, Sasvári, Balogh, Párkányi, Szegvári, Ferenczy I.
Lábatlan: Török – Juhász D., Németh, Dudás, Kovács Pál, Budaházi, Kovács Péter (Kozma, 76.), Szőke (Paul, 19.), Lengyel (Nagy, 46.), Gyalogos, Pozsonyi. Technikai vezető: Balla László József. Gólszerző: Budaházi (0-1) a 16., Balogh (1-1) a 24., Bauer (2-1) a 29., Dudás (2-2) a 78., Kovács Pál (2-3) a 82. percben.
Kiállítva: Balogh (Annavölgy) a 89. percben.

A Baj számára nem jelentett gondot a TABAK legyőzése, főleg Somogyi kirobbanó formája miatt. A vezető találatot az első félidőben szerezte meg, majd egy kiállítás után a maradék kettőt már emberelőnyben vágta. Ezzel a Baj hátránya a TABAK csapatával szemben már csak öt pont.

Baj KSE–TABAK 3-0 (1-0)
Baj, vezette: Tomacsek Balázs (Derecskei Bence).
Baj: Bodzay – Hocza (Bugyi, 57.), Tobik (Jurassa, 71.), Beigelbeck, Tedesco, Túri (Tóth B. Gy., 80.), Kovács B. (Vörös, 76.), Somogyi, Németh, Szarvas, Sebestyén. Vezetőedző: Tóth János.
TABAK: Békési P. – Szabó (Soláry, 46.), Felföldi G., Fekete, Juhász G., Kara L., Viszolai, Madari, Juhász P., Mátyók, Boldizsár.
Gólszerző: Somogyi (1-0) a 42., Somogyi (2-0) a 63., Somogyi (3-0) a 84. percben.
Kiállítva: Juhász G. (TABAK), az 50. percben.

Micsoda meccs! A Szárliget kapusát vesztette már a 11. percben, így mezőnyjátékossal a kapuban szereztek három gólt az első félidőben, bár a hazaiak is betaláltak. A térfélcsere után aztán kicsit közelebb jött a Bajna egy újabb találattal, de az utolsó tíz perc az emberhátrányban lévő Szárligeté volt, és még két gólt vágott a csapat.Bajnai SE–Szárligeti SE 2-5 (1-3)
Bajna, vezette: Bankó István (Linn Kevin, Rozmann Kornél).
Bajna: Bábszki – Varga L. B., Marsi (Kuczmog, 81.), Konrád (Flórián, 46.), Kelemen, Varga M. J., Győrfi (Fluxa, 46.), Bak, Witzenleiter (Tóth L., 63.), Pongrácz (Molnár, 72.), Horváth.
Szárliget: Farkas Z. M. – Farkas D., Tóth I., Bolla B. (Kutrucz Zs. B., 46.), Keil, Bányai, Szabó M., Szabó R. (Libényi, 85.), Bódis, Bolla K., Bolla D. (Kutrucz N., 75.). Vezetőedző: Mezei Ferenc.
Gólszerző: Bolla K. (0-1) a 25., Szabó M. (0-2) a 33., Keil (0-3) a 37., Konrád (1-3) a 42., Bolla D. (1-4) a 64., Horváth (2-4) a 80., Bolla K. (2-5) a 88. percben.
Kiállítva: Farkas Z. M. (Szárliget) a 11. percben.

A lehető legjobb eredmény született a listavezető Csolnok szempontjából. A két csapat esélyes a dobogóra, ám a Tardos öt ponttal jobban állt. A találkozón aztán nem a góloké, hanem a piros lapoké volt a főszere, hiszen előbbiből kettő, utóbbiból három volt. Más kérdés, hogy így is tíz-tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a két csapat, ugyanis Apagyit a kispadról állította ki a játékvezető.

Dunaszentmiklósi SE–Tardosi FC 1-1 (0-1)
Dunaszentmiklós, vezette: Tatár Levente (Kis Gergő Benedek, Szalay Norbert).
Dunaszentmiklós: Bakos – Schlepp, Schmidt M., Dinga, Schmidt N., Schmidt D. Z., Stodola (Búzer, 46.), Janetka (Takács B., 67.), Kerekes (Sasvári, 46.), Gurgulits (Takács G., 74.), Csordás. Technikai vezető: Nágel Imre.
Tardos: Visnyovszki M. – Kovács, Lipóczky, Visnyovszki A. E., Turóczi (Bélik, 78.), Mészáros P., Tebele (Berczeli, 67.), Csapucha, Juhász, Ginder, Szileszki. Technikai vezető: Árendás József.
Gólszerző: Lipóczky (0-1) a 42., Schmidt N. (1-1) a 76. percben.
Kiállítva: Apagyi (a kispadról) a 43., Schmidt M. a 65., illetve Csapucha a 65. percben.

A forduló rangadóját pedig a Csolnok nyerte, miután magabiztosan nyertek Vértestolnán. Igaz, hogy emberelőnyben szerezték meg a vezetést, miután Trájt leküldte a játékvezető bő fél óra futball után. Tíz ember ellen aztán a második félidőben még kettőt lőtt a Csolnok, ezzel óriásit lépve a bajnoki cím felé. Jelenleg tíz pontos az előnyük a Tardos előtt.

Héreg-Vértestolna–Csolnoki SZSE 0-3 (0-1)
Vértestolna, vezette: Németh Richárd (Dávid Rita, Tóth Huba).
Héreg-Vértestolna: Barassó – Szöllősi, Laczi (Nemes, 46.), Bárányos (Fekete, 84.), Enyedi (Forgó, 75.), Tráj, Pisla (Novák, 79.), Goldschmidt T. (Pálinkás, 70.), Velencei, Goldschmidt Z., Szalay. Technikai vezető: Busch Imre.
Csolnok: Tóth – Bulfán (Gacsai, 46.), Yousif, Farkas A., Barlangi B., Zsolnay (Gál, 77.), Tafferner (Jantos, 55.), Vörös D. Z. (Szatmári, 63.), Barlangi T. G., Nagy, Kovács B. Vezetőedző: Vigh Attila. Gólszerző: Zsolnay (0-1) a 38., Barlangi B. (0-2) a 65., Jantos (0-3) a 83. percben.
Kiállítva: Tráj (Héreg-Vértestolna) a 34. percben.

Szabadnapos: Tokod SE.

Borítókép: A piros mezes Csolnok támad. Fotó: Csolnoki SZSE Facebook.