Több meglepetés is történt a megyei első osztályban. Íme, a forduló összefoglalója.

Atlasz Geodézia Megyei I. osztály, 16. fordulóEgyre nagyobb gondban az Ács, ha még nem volt eddig is elég nagy slamasztikában… Most létszámhiányosan utaztak el Vértesszőlősre, és ennek meg is lett az eredménye. A hazaiak mindkét félidőben nyolc gólt szereztek, így elég nagy kiütés lett a vége. Bognár és Szőke is négy gólt szerzett. Ennek így nem sok értelme van…

Vértesszőlősi SE–Ácsi Kinizsi SC 16-1 (8-1)
Vértesszőlős, vezette: Lovas A. G. (Szántó R. D., Kreitl T.).
Vértesszőlős: Szekér – Járóka, Bencsik, Müller (Plotár, 46.), Duka, Szőke, Horti (Ubornyák, 65.), Jónás (Polyák, 59.), Ratimorszky, Bognár F. (Králl, 54.), Kocsis (Németh, 65.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Ács: Marczali – Blahó, Cseh, Baumgartner, Vörös J., Tóth A., Szabó, Kovács, Bogdán, Kohár M. Elnök: Sipos István.
Gólszerzők: Bognár F. (2., 32., 41., 45.), Müller (10.), Bencsik (24.), Szőke (27., 63., 71., 74.), Ratimorszky (38.), Járóka (51.), Plotár (53.), Duka (64.), Németh (70., 83.), illetve Baumgartner (21.).
Jók: mindenki, illetve senki.

Meglepő győzelmet aratott a gyengélkedő Bábolna! Még tizenegy fővel játszott a Sárisáp, amikor megszerezte a Bábolna a vezetést. Ezt követően aztán Horváth kiállítatta magát, így Valkó kettőre növelte a Bábolna előnyét. Guzsik kiállítása miatt már az első játékrész végére kilenc emberre fogyatkozott Karcagi Pál csapata, ami inkább a Bábolnát zavarta meg. Kettős emberelőnyben nem hogy tovább lőtték volna a gólokat, inkább a Sárisáp talált be. Egy szöglet után aztán a második félidő derekán megjött a harmadik Bábolna-gól is. Terplán a meccs végén hiába szépített, a Bábolna végül otthon tartotta a három pontot.

Bábolnai SE–Sárisápi BSE 3-2 (2-0)
Bábolna, vezette: Fiderman M. (Papes D., Németh R.).
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Kalamár (Kolonics, 81.), Szendi, Marcinkó, Magyar, Takács (Horváth L., 53.), Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Berki, Guzsik, Hamza, Horváth Gy., Góman (Lohner, 66.), Terplán, Karcagi (Jurásek J., 81.), Farkas, Cauxeiro (Fürst, 30.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Marcinkó (14.), Valkó G. (31., 77.), illetve Terplán (48., 90.).
Jók: Valkó G., Marcinkó, Kalamár, illetve senki.
Kiállítva: Horváth D. (86.), illetve Horváth Gy. (21.), Guzsik (38.).

A Koppánymonostor hozta a kötelezőt, és tovább szövi a dobogós álmait. Az első félidő vége izgalmasra sikeredett: előbb Dombi szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd Mészárost kiállította a játékvezető. A szünet után hiába próbálkozott az emberhátrányban játszó Tata, a gólokat a Monostor szerezte, méghozzá kettőt, így nem forgott kétségben a győzelem.

Tatai AC–Koppánymonostori SE 0-3 (0-1)
Tata, vezette: Mihályi G. (Janovics I., Sirokmán A.).
Tata: Csákány – Csapó, Bogár (Járóka, 78.), Szabó M., Zuggó (Martonfi, 57.), Tóth (Koronczi, 89.), Mészáros, Csordás G., Csordás D., Nagy (Kovács, 78.), Hauzer. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Patócs, 68.), Pekler, Bilkó (Szőnyi, 79.), Sallai, Alasztics (Nagy, 90.), Rába, Sinkó, Zvér (Hegedüs, 74.), Dombi (Dávid, 60.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Dombi (36.), Zvér (73.), Csordás G. (90., öngól).
Kiállítva: Mészáros (38., Tata)
Jók: Csordás G., Hauzer, Tóth, illetve Sinkó, Bilkó.

Az első játékrészben csak kereste játékát az Oroszlány, majd Sebestyén-mester kissé belenyúlt a meccsbe. Ettől belendült a csapat, és bár az első félidőben még nem ért gólt, a szünet után már jöttek az oroszlányi találatok. Minárcsik kettőt lőtt, de az új igazolás, Szeibert is betalált, a vége egy ötös lett.OBSK Oroszlány–Nagyigmándi KSK 5-0 (0-0)
Oroszlány, vezette: Széplábi G. (Bábszki G., Szijártó M.).
Oroszlány: Boros – Szűcs (Mester, 82.), Soós (Tóth, 82.), Bukovecz, Korcsok (Szeibert, 68.), Tóth, Kiss (Földi, 46.), Csontos, Molnár, Kelemen, Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Horváth, Bakura, Krizsán (Ötvös, 46.), Boros, Pintér, Kuti (Andrej, 64.), Mesterházi (Juhász, 73.), Szappanos, Kovács (Horváth I., 46.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Minárcsik (50., 75.), Bukovecz (78.), Tóth (80.), Szeibert (87.)
Jók: Bukovecz, Molnár, Kelemen, Csontos, Minárcsik, illetve senki.

Kissé talán jól lakott a Tatabánya a rivális Oroszlány legyőzésével, Zsámbékon pedig a fél keret sérült volt. A bizonyításra vágyó fiatalok azonban nagy erőket mozgósítottak a Zsámbéknál, ennek eredményeképp meg is szerezték a vezetést az első félidő végén. A szünet után büntetőhöz jutott a Tatabánya, melyet Kiprich értékesített. Így végül egy pontot szerzett a listavezető kék-fehér csapat, ezzel pedig három pont az előnyük az Oroszlány előtt.

Zsámbéki SK–Tatabányai SC 1-1 (1-0)
Zsámbék, vezette: Kolonics G. (Horváth I., Jászberényi M.).
Zsámbék: Lakatos – Kiss L., Marticsek (Tuba, 91.), Sugár, Mann (Bors, 77.), Fekete, Kósa Szilágyi, Szabó (Veréb, 69.), László, Karai, Haupt (Kállay, 74.). Vezetőedző: Bodó László.
Tatabánya: Dombai – Kovács D. Sz. (Solymos, 68.), Árvai, Nagy, Kiprich, Soltész, Kovács I., Katona, Farkas, Fodor, Székely (Kocsis, 68.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: László (45.), illetve Kiprich (57.).
Jók: mindenki, illetve Fodor.

A Nyergesújfalu a múlt heti vereség után győzni tudott, pedig nem volt egyszerű feladatuk: az első félidő derekán a Vértessomló szerezte meg a vezetést, majd jött a Manga-show. Előbb az első félidő végén egyenlített, majd a mesterhármasához szükséges két gólt is meglőtte a meccs utolsó húsz percében. A végső pofont Nagy vitte be, góljával 4-1-re győzött a Nyerges.

Nyergesújfalu SE–Vértessomlói KSK 4-1 (1-1)
Nyergesújfalu, vezette: Juhász D. (Gabala Zs., Tatár L.).
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh, Szoboszlai (Tóth, 68.), Manga, Nagy, Deme, Takács, Halmos (Eberst, 54.), Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Erdei, Koller, Kovács I. (Szepesi, 73.), Antalovits (Petőcz, 73.), Batin, Kovács K., Egri, Murányi (Gáspár Á., 59.). Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Manga (43., 70., 85.), Nagy (90.), illetve Kovács I. (30.)
Jók: Balogh, Takács, Fekete, Manga, illetve Batin.A Kecskéd vissza akart vágni az Esztergomnak az elszenvedett vereségért, és egy jó második félidővel ez sikerült is. Már majdnem lefújták az első félidőt, mikor Chrompota betalált. A szünet után aztán felállt a Kecskéd, előbb Bucsi egyenlített, majd pár perc alatt Czékmány és Kese is betalált. A 80. minutumban Szlovák még szorossá tette a meccset, de több gól nem esett, így a Kecskéd fontos három pontot tartott otthon.

Wati Kecskéd KSK–FC Esztergom 3-2 (0-1)
Kecskéd, vezette: Katona B. M. (Büki G., Drexler D.).
Kecskéd: Maronga R. – Simon (Farkas J., 69.), Kocsán, Juhász, Bucsi (Kiss, 83.), Greskó (Czékmány, 46.), Pető, Kese, Neukunft, Farkas, Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.
Esztergom: Iványi – Chrompota, Várszegi B., Szlovák, Gyebnár, Ribár, Bokros (Klátyik, 60.), Budavári, Majtényi, Bugjó (Patos, 68.), Várszegi D. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerzők: Bucsi (55.), Czékmány (73.), Kese (75.), illetve Chrompota (44.), Szlovák (80.)
Jók: mindenki, illetve senki.

Borítókép: F. I.