Több érdekes végeredmény is született a másodosztály hétvégéjén. Íme, az összefoglaló.

Eurotrade megyei II. osztály, 18. forduló

Ez a két csapat a második helyről dönthetett ezen a mérkőzésen. A két csapat között két egység volt a különbség az Ete javára. A vezetést ugyan az újonc Bajót szerezte meg, ám nem sokáig örülhettek ennek, a félidőben már kettővel ment az Ete. A szünet után aztán a vendégek folytatták remek formájukat, és újabb három gólt szereztek, ezzel igencsak nyomatékosították a második hely iránti akaratukat. A Bajót ezzel maradt a harmadik.Bajóti Szikra SE-Etei SE 1-6 (1-3)
Bajót, vezette: Drabon Barnabás (Kiszi Levente, Nagy Gábor).
Bajót: Tóth A. (Török, 35.) – Tömör, Kaptás, Kocsis, Pálinkás (Kuthy, 81.), Preskó, Rácz, Aradi S., Kecskés, Kovács R. Sz., Juhász T. (Bús, 68.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Ete: Mantler – Rigó, Puzsoma, Baráth (Tálos G., 81.), Gyüszi, Roll, Szíjj, Tóth L. R., Járóka, Tóth H., Proceller. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Preskó (1-0) a 15., Járóka (1-1) 29., Járóka (1-2) a 42., Tóth L. R. (1-3) a 45+1., Proceller (1-4) az 58., Puzsoma (1-5) a 81., Roll (1-6) a 93. percben.
Kiállítva: Kovács R. Sz. és Preskó (egyaránt Bajót) a 79. percben.

A kiesés elől menekülő Bokod a jó formában lévő Ászárt fogadta. A vendégeknél ismét Kiss és Büki volt a főszereplő: előbbi duplázott, utóbbi mesterhármast szerzett, a félidőben már négy volt a különbség, így hamar eldőlt a három pont sorsa. Mivel a Vasas és a Kocs is pontot szerzett a riválisok közül, nincs könnyű helyzetben a Bokod, míg az Ászár továbbra is a középmezőnyben áll, Büki pedig nagyot lépett a gólkirályi cím felé.

Bokod Erőmű LE-Ászár KSE 0-5 (0-4)
Bokod, vezette: Hegedüs Róbert (Vas Kevin).
Bokod: Iváncsán – Antal, Németh, Bognár, Gruber (Cser, 65.), Erdős, Marton K., Földi, Szalontai, Hegyi (Marton O., 73.), Csendes. Technikai vezető: Horváth Szabolcs.
Ászár: Molnár M. J. – Büki, Ligeti D., Kiss, Verebics, Bocska (Bősze, 62.), Hnizda, Kun (Répási, 73.), Tapolcsányi, Molnár N. (Garas, 46.), Szabó. Technikai vezető: Rakó László.
Gólszerző: Kiss (0-1) a 8., Büki (0-2) a 27., Büki (0-3) a 31., Büki (0-4) a 49., Kiss (0-5) a 69. percben.

Tavasszal eddig hibátlan a Felsőgalla, bár ősszel is volt egy ilyen periódusuk. Most a sereghajtó Szomód otthonába látogattak. Sokáig nem sikerült áttörni a szomódi falat, de aztán az utolsó húsz perc meghozta a várt áttörést: előbb Méhész, majd a csereként beálló Mészáros is betalált, ezzel pedig a Felsőgalla elvitte mindhárom pontot.

Bar-Nul Szomódi SE-TÉG Felsőgalla 0-2 (0-0)
Szomód, vezette: Szabó Géza (Jámbor Bence).
Szomód: Ficsur – Szőnyi, Csizmadia, Szili (Mester, 74.), Fekete, Purgel, Nagy, Bujdosó B. (Bányai, 55.), Metzger, Lengyel (Lounes, 46.), Bujdosó S. Vezetőedző: Tápai Tamás.
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Együd (Zettisch, 74.), Méhész, Szabacsi, Eipl, Szám (Mészáros, 84.), Kósa, Kiss (Magyari M., 53.), Hagymási (Mata, 66.).
Gólszerző: Méhész (0-1) a 71., Mészáros (0-2) a 89. percben.

Nem kis rangadó volt ez, hiszen mindkét csapat a harmadik helyre pályázik, nem is kis eséllyel. Mindössze egy pont volt a Császár előnye a forduló előtt, így a Bana mindenképpen előzni akart volna. Végül egy gól döntötte el a rangadót, Bauer a második félidő derekán hozta a három pontot a Császárnak, így az újonc csapat négy pontos előnyre tett szert.

Császári SE-Banai KSK 1-0 (0-0)
Császár, vezette: Tomacsek Balázs (Derecskei Bence, Szabó Gergely Máté).
Császár: Karászi – Cseh, Szabó M., Bauer, Rendes, Vincze, Kisvári, Áment (Molnár T. M., 84.), Szabó G., Csonka, Hévizi (Nagy, 90.).
Bana: Kádár – Brulich, Szabó A., Mészáros, Szabó P., Vincze D., Molnár P., Rózsahegyi, Dobai, Róth G. (Böde, 46.), Járóka (Vincze Á., 67.).
Gólszerző: Bauer (1-0) a 69. percben.

Alsóházi rangadót rendeztek Kocson, amit egy gól döntött el. Ezt pedig a Kocs szerezte a második félidő derekán. Ezzel a győzelemmel a Kocs meg is előzte a Gyermelyt a tabellán.

Kocs KSE-Gyermely 1-0 (0-0)
Kocs, vezette: Lovas Gábor (Linn Kevin, Kiszely Kevin László).
Kocs: Natkai – Kovács I., Gombos, Kisék Sz., Barsi R., Adorjáni (Bódis T., 85.), Takács L., Kovács K., Gombik Tamás, Takács Zs. (Bognár, 73.), Kisék B. Vezetőedző: Kisék Szabolcs.
Gyermely: Kővári – Varga, Stréhli N., Kiss G., Soós, Petróczi, Kovács L., Kovács A., Fridrich (Zelenák, 68.), Gombás, Felsőházi.
Gólszerző: Kisék Sz. (1-0) a 66. percben.

Fontos és nehéz meccset húzott be a Mocsa. Ez a találkozó is egygólos volt. A második játékrész elején a gólfelelős Csizmadia lőtte a három pontot jelentő találatot, így a Mocsa folytatja jó sorozatát.Piliscsévi SE-Mocsa KSE 0-1 (0-0)
Piliscsév, vezette: Baranyai László (Schüller Zsombor, Kis Gergő Benedek).
Piliscsév: Szél – Laskai B., Török (Béres, 67.), Tirpák, Koller (Kucsera, 67.), Jámbor (Simon, 85.), Laskai L., Varga L. A., Varga B. L. (Kozma, 46.), Mesterházi II. Csaba, Tillman. Technikai vezető: Mesterházi I. Csaba.
Mocsa: Kovács – Falu, Pokk J., Rácz R., Jordán G., Csizmadia R. (Prógli, 54.), Kántor I. Sz. (Balogh, 89.), Kerekes Gy. (Kerekes M., 79.), Varga (Kántor K., 8.), Czifra, Rácz J. R. Technikai vezetők: Csizmadia Tibor, László Péter.
Gólszerző: Csizmadia R. (0-1) az 52. percben.
Kiállítva: Varga L. A. (Piliscsév) a 72. percben.

Meglepően simán nyert a Pilismarót Süttőn. Mind a két félidőben két-két gólt szerzett a csapat, a legutolsó találatot már emberelőnyben lőtte a Pilismarót. A két csapat között még így is négy pont a különbség, de egy jó tavasszal a Pilismarót még egy-két csapatot megelőzhet a tabellán, hiszen igen szoros a középmezőny.

Süttői SC-Pilismarót SC 0-4 (0-2)
Süttő, vezette: Varga Imre (Hegedüs Péter, Füstös Bálint).
Süttő: Király – Nagy, Varga M., Tárai G., Ölveczky, Molnár, Tóth P., Kerékgyártó, Mezei, Juhász, Belovai (Tóth K., 21.). Technikai vezetők: Beck Tamás, Daróczi István.
Pilismarót: Pintér K. – Szarka, Csipor, Horváth L. (Kneiszel, 69.), Gerencsér, Schubauer, Hernádi P. (Domak, 68.), Pintér M. L. (Wieszt, 76.), Méhes, Kovács D., Sáros (Hernádi R., 58.). Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Gólszerző: Gerencsér (0-1) a 7., Schubauer (0-2) a 38., Gerencsér (0-3) az 52., Gerencsér (0-4) a 82. percben.
Kiállítva: Nagy (Süttő) a 75. percben.

A forduló legnagyobb meglepetése! A Tatabányai Vasas az alsóházi csapatokhoz tartozik, míg a Környe egyértelműen a bajnoki címre és a feljutásra hajt. A szomszédvári derbi aztán hazai góllal kezdődött, és sokáig nem is találta a Környe a hazaiak ellenszerét. Ráadásul Szigetit az első félidő végén kiállította a játékvezető, így nagyon úgy festett, hogy a szünet után a Környe bekapcsolja a hengert. Ez nem így történt, Bombicz csak a 89. percben tudott egyenlíteni, de a győztes gól nem született meg. Ezzel a Környe csak egy pontot gyűjtött, így már csak egy pont az előnye az Ete előtt. A feljutás valószínűleg így sem lesz veszélyben…

Tatabányai Vasas-Környe SE 1-1 (1-0)
Tatabánya, vezette: Vojvod Miklós (Marosi Milán, Korcsok Dorina Anna).
Tatabányai Vasas: Kalics – Hegedűs, Horváth I., Turza, Győrfi-Sánta, Lakatos, Szigeti, Halász, Nyári, Horváth Béla (Vagyóczki, 91.), Balogh. Technikai vezető: Auerbach Péter. Környe: Erdősi – Kozár, Matláry, Zelenai, Bombicz, Szalczinger, Pankotai, Kovács (Szabó R. I., 46.), Kádas, Szerencse, Békefi (Menyhárt, 63.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Balogh (1-0) a 10., Bombicz (1-1) a 89. percben.
Kiállítva: Szigeti (Tatabányai Vasas) a 41. percben.