Az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály 18. fordulóját rendezték a hétvégén. Gólokból nem volt hiány ezen a hétvégén sem, hiszen 55 találat esett, ami majdnem nyolcas átlag.

A gólátlag emelkedéséért leginkább az Ács tett, hiszen mindössze hét játékossal sikerült elutazniuk Tatára. Az Ács nem először áll ki létszámhiányosan, így a maradék fordulókban még az sem biztos, hogy nem zárják ki a csapatot. A tataiak tették a dolgukat, összesen húsz gólt kaptak, bár az Ács hét emberrel is rúgott kettőt. Mindenesetre becsülendő, hogy ennyien is végigjátszották a mérkőzést az ácsiak, hiszen sok csapat inkább ki sem áll, vagy olyat is láttunk, hogy a második félidőre nem áll ki egy-két gárda. Zuggó János egymaga nyolc gólt szerzett, amivel kvázi megduplázta az eddigi számát.



Tatai AC-Ácsi Kinizsi SC 20-2 (11-2)
Tata, vezette: Hartdégen Zs. (Havasházi Sz., Papes D.).
Tata: Csákány (Battka, 46.) – Csapó, Bogár, Szabó (Martonfi, 65.), Zuggó, Tóth, Csordás D. (Dragonya, 64.), Nagy, Hauzer (Koronczi, 49.), Járóka, Kovács. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Ács: Marczali – Blahó, Tóth, Szabó, Baumgartner, Vörös, Vendégh. Elnök: Sipos István.
Gólszerzők: Járóka (1., 2., 88.), Zuggó (6., 9., 28., 30., 36., 58., 65., 83., 86.), Szabó M. (10., 44., 55.), Csordás D. (21.), Tóth (31., 61.), Nagy (62.), Martonfi (82.), illetve Baumgartner (26.), Vörös J. (37.).
Jók: Zuggó, Tóth, Bogár, Kovács, illetve senki.

Ősszel a Sárisáp és az Oroszlány egy küzdelmes meccsen döntetlent ért el, azóta viszont az Oroszlánynak ment jobban, a Sárisáp mint ha kisebb gödörbe került volna. Ennek ellenére a Sárisáp szerezte meg a vezetést, ám nem sokkal később Kiss egyenlített, így döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe. A nem öldöklő színvonalú találkozón inkább a harcos jelleg dominált, Karcagi találatával újra a Sárisáp került előnybe. Nem sokkal később jött a harmadik vendégtalálat is, amire ugyan Kiss még válaszolt, de Simonka kiállítása miatt emberelőnybe került a Sárisáp. Tíz emberrel az Oroszlány már nem tudott egyenlíteni, így a Sárisáp nagy skalpot gyűjtött, ezzel pedig nagyot léptek előre a dobogóért folyó harcban.

OBSK Oroszlány–Sárisápi BSE 2-3 (1-1)
Oroszlány, vezette: Csejtei Cs. (Sirokmán A., Vankó D. G.).
Oroszlány: Boros – Molnár, Csontos, Bukovecz, Korcsok (Szeibert, 46.), Kuzma, Tóth, Kiss, Szűcs, Földi (Haász, 65.), Simonka. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Sárisáp: Sándor – Fürst (György, 87.), Szenes, Berki, Hamza, Góman (Jurásek J., 92.), Terplán, Karcagi, Farkas, Lohner, Cauxeiro (Kun, 76.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Kiss (39., 68.), illetve Terplán (34.), Karcagi (50.), Lohner (66.)
Kiállítva: Simonka (74., Oroszlány)
Jók: senki, illetve Szenes, Farkas, Fürst, Karcagi, Terplán.

A Zsámbék és a Koppánymonostor is dobogós derbit vívott. Két fordulóval ezelőtt még a lila-fehéreké volt a harmadik hely, aztán az előző körben a Zsámbék vette ezt át, így tehát ez a párharc sok mindenről döntőnek bizonyulhat. Ahogy ősszel, úgy most is a Zsámbék tudod felülkerekedni, mindkét félidőben betalált a zöld-fehér csapat. Bodó László fiai ezzel a győzelemmel megőrizték a harmadik helyet, ám a jövő héten épp a Sárisáppal vívnak majd.



Zsámbéki SK–Koppánymonostori SE 2-0 (1-0)
Zsámbék, vezette: Fiderman M. (Széplábi G., Frank V. L.).
Zsámbék: Lakatos – Marticsek, Juhász, Mann (Áprily, 88.), Fekete I. (Nagy Sz, 86.), Kósa Szilágyi, Szabó, László, Veréb, Karai (Tuba, 90.), Haupt (Billege, 84.). Vezetőedző: Bodó László.
Koppánymonostor: Giber – Pekler, Hegedüs, Bilkó, Sallai (Zvér, 63.), Alasztics (Dávid, 63.), Patócs (Egyed, 70.), Rába, Sinkó, Dombi (Szalai, 65.), Tímár (Lamperth, 76.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Szabó (17.), Karai (70.)
Jók: László, Marticsek, Fekete I., Karai, illetve mindenki.

A Nyergesújfalunak kötelező győzelem volt a Nagyigmánd elleni, ám az első félidőben ettől igen messze kerültek… Előbb Kovács, majd Horváth Z. volt eredményes a vendégektől, így a Nagyigmánd gyorsan két gólos előnyre tett szert. A szünetben Jánosi mester hármat is cserélt, majd percekkel később emberelőnybe is került a Nyergesújfalu. Ezt kihasználva aztán nem csak fordítani sikerült, de végül öt gólt lőve el is döntötték a három pont sorsát.

Nyergesújfalu SE–Nagyigmándi KSK 5-2 (0-2)
Nyergesújfalu, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.).
Nyergesújfalu: Koller – Török (Jámbor, 89.), Balogh, Szoboszlai (Cseh, 46.), Tóth (Halmos, 81.), Fellegi (Hajnal, 46.), Manga, Nagy, Deme (Kottra, 46.), Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Ötvös (Horváth I., 69.), Bakura, Krizsán, Pintér, Szappanos, Horváth Z. (Kuti, 79.), Boros, Kovács (Juhász, 63.), Mesterházi (Hastó, 81.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Tóth D. (55.), Hajnal (62.), Takács (79.), Manga (85., 86.), illetve Kovács (10.), Horváth Z. (26.)
Kiállítva: Fehér (50., Nagyigmánd)
Jók: Tóth, Hajnal, Kottra, illetve mindenki.

A Tatabánya sem lefelé húzta a gólátlagot, hiszen majdnem egy tucatszor mattolták a Vértessomlót. A vendégek továbbra is pocsék formában vannak, továbbra sem tudnak pontot szerezni tavasszal, bár első sorban nem a Tatabánya ellen kell ezt megtenniük. Gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a három pont sorsa, négy különböző játékos is betalált a szünet előtt. A térfélcserét követően csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége. A góllövőlistát vezető Kiprich aztán mesterhármassal zárta a párharcot, de Solymos és a csereként beálló Wágner is duplázott.

Tatabányai SC–Vértessomlói KSK 11-1 (4-1)
Tatabánya, vezette: Katona B. M. (Jurák F., Gabala Zs.).
Tatabánya: Dombai – Soltész (Klausz, 13.), Kovács I. (Farkas M., 65.), Kocsis (Víg, 55.), Solymos, Farkas V. (Németh, 69.), Fodor (Wágner, 55.), Gaszner, Székely, Kiprich, Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya (Murányi, 67.), Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits (Eigner Zs., 67.), Szepesi (Kovács I., 67.), Batin (Petőcz, 58.), Kovács K., Zink (Ficsor, 67.). Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Kovács I. (6.), Kiprich (7., 67., 80.), Solymos (30., 64.), Fodor (43.), Farkas V. (55.), Wágner (62., 79.), Víg (86.), illetve Antalovits (31.).
Jók: Wágner, Víg, illetve senki.

Ahogy ősszel, úgy most is megosztoztak a pontokon a csapatok. A Bábolna szerezte meg a vezetést, de a szünetben történt kettős csere után a Kecskéd nem csak egyenlíteni, de az utolsó tíz percben fordítani is tudott. Igaz, hogy nem sokáig élvezhették a vezetést, hiszen Valkó találatával végül egyenlíteni tudott a Bábolna, így pedig kijelenthető, hogy igazságos döntetlen lett a vége.



Bábolnai SE–Wati Kecskéd KSK 2-2 (1-0)
Bábolna, vezette: Lovas A. G. (Lovas G., Jászberényi M.).
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Kalamár, Szendi, Marcinkó (Takács, 73.), Magyar, Kolonics (Horváth L., 82.), Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Kecskéd: Maronga R. – Czékmány, Simon (Kiss, 46.), Kocsán (Kucsera, 78.), Bucsi (Farkas J., 46.), Pető, Kese, Neukunft, Farkas, Greskó, Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Fábián (20.), Valkó M. (88.), illetve Czékmány (50.), Kese (84.).
Jók: Horváth D., Fábián, Kolonics, illetve Kese, Czékmány, Neukunft, Hagymási.

Nagyot megy mostanában a Vértesszőlős, az Esztergom pedig ismét bebizonyította, hogy mennyire hullámzó.  A vezetést a vendégek szerezték meg, de aztán a szünet után jöttek a vértesszőlősi támadások, és még öt perc sem kellett ahhoz, hogy megfordítsák a mérkőzést. Bognár duplájával nem tudott mit kezdeni az Esztergom, így végül a Vértesszőlős értékes három pontot gyűjtött össze. A győzelmet a Vértesszőlős Járóka Mátyás nagypapájának emlékére ajánlotta fel.

Vértesszőlősi SE–FC Esztergom 2-1 (0-1)
Vértesszőlős, vezette: Kolonics G. (Szabó G., Horváth I.).
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Járóka, Polyák (Mig, 59.), Müller (Németh, 60.), Duka, Szőke, Ratimorszky (Jónás, 44.), Kolompár (Plotár, 66.), Bognár F. (Králl, 92.), Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Esztergom: Kánya – Chrompota, Faragó, Várszegi B., Dékány, Bokros (Klátyik, 56.), Krammer, Majtényi (Budavári, 70.), Bugjó (Patos, 79.), Ribár, Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerzők: Bognár F. (67., 70.), illetve Gyebnár (26.)
Jók: Szőke, Dr. Veréb, Bognár F., Szekér, Járóka, illetve Kánya, Krammer.

Borítókép: Sz. D.