Igen bolond fordulót rendeztek a megyei másodosztályban, miután rengeteg meglepetés született. 

Eurotrade megyei II. osztály, 20. forduló

Az kevésbé tartozik a meglepetésekhez, hogy a Bana győzni tudott Bajóton. Persze ehhez kellett egy kis szerencse is, de a találkozó teljesen háromesélyes volt, mindkét gárda a dobogóért harcol. A vezetést ugyan a Bajót szerezte meg, de a szünet után Szabó egy elég érdekes találattal egyenlíteni tudott, majd egy másik Szabó, nevezetesen Pál pedig egy órási potyát zúdított a bajóti hálóba. Ezt követően a Bajót záporos támadásokat intézett a banai kapura, de Kádár kapus remekül fogott, s ahogy ilyenkor az lenni szokott, a Bana egy kontrával eldöntötte a három pont sorsát.Bajóti Szikra SE–Banai KSK 1-3 (1-0)
Bajót, vezette: Varga Imre (Szijártó Márton).
Bajót: Kovács P. – Kaptás, Kocsis, Tömör, Urbán (Kuthy, 59.), Rácz, Aradi S., Galba, Bús (Török, 51.), Pálinkás, Juhász T. Technikai vezető: Dudás Júlia.
Bana: Kádár – Zsolnai M., Szabó A., Mészáros (Vincze Á., 60.), Szabó P., Vincze D., Vida, Rózsási (Járóka, 46.), Molnár P. (Zsolnai T., 90.), Rózsahegyi, Dobai. Technikai vezető: Angyal Roland. Gólszerző: Urbán (1-0) a 11., Szabó A. (1-1) az 51., Szabó P. (1-2) a 62., Dobai (1-3) a 88. percben.
Kiállítva: Kaptás (Bajót) a 85. percben.

Hatalmas meglepetés! A Császár a dobogóért, a Bokod pedig a bennmaradásért futballozott ezen a találkozón, de a hazaiak motivációja erősebb lehetett. Az első félidőben még csak egy volt a különbség, de a császári egyenlítés helyett újabb bokodi találatok jöttek, így végül a Bokod magabiztosan győzött. A tabellán ezzel ugyan még kiesőhelyen állnak, de már csak két pont a hátrányuk a Gyermely mögött.

Bokod Erőmű LE–Császári SE 3-0 (1-0)
Bokod, vezette: Szabó Máté (Füstös Bálint, Dr. Hegyi Gabriella).
Bokod: Iváncsán I. – Bognár, Pányi (Szalontai, 71.), Molnár, Gruber, Horváth Sz. (Herceg, 18.), Marton (Hegyi, 80.), Földi, Valakovics (Iváncsán B., 79.), Babicz, Csendes.
Császár: Karászi – Cseh (Csiszár, 65.), Szabó Márk (Vincze, 55.), Bauer, Rendes, Beke (Áment, 55.), Kisvári (Demeter Sz., 71.), Csonka, Cságola (Krausz, 79.), Nagy, Hévizi.
Gólszerző: Marton (1-0) a 27., Gruber (tizenegyesből, 2-0) a 62., Babicz (3-0) a 70. percben.

Erre senki sem gondolt! A listavezető Környe egyértelmű célja a bajnoki cím, ezzel pedig a feljutás, a Szomód pedig elég reménytelen helyzetben van a bennmaradással kapcsolatban. Ahogy az várható volt, a Környe az 50. percben már kettővel ment, de ezt követően nem a szokásos jött: hármat rúgott a Szomód rövid idő alatt, a csereként beálló Kovács a 87. percben tudott egy pontot menteni a Környének. Ezzel a buktával a Környe búcsút is intett átmenetileg a listavezető pozíciónak, de csak egy pont a hátrányuk az Ete mögött.Bar-Nul Szomódi SE–Környe SE 3-3 (0-1)
Szomód, vezette: Janovics István (Kiss Márton Attila).
Szomód: Ficsur – Szőnyi, Török (Mester, 69.), Purgel Z., Nagy, Metzger, Lengyel (Gerencsér, 60.), Lounes, Bujdosó S., Bujdosó B. (Mayer T., 46.), Szili. Vezetőedző: Tápai Tamás.
Környe: Szemeti – Tóth V. (Patyi, 46.), Kozár, Zelenai, Bombicz, Szalczinger, Menyhárt, Kádas (Tóth N. N., 83.), Szerencse, Szabó R. I. (Kovács, 60.), Békefi (Bilisánczki, 83.). Vezetőedző: Gulyás Tamás. Gólszerző: Bombicz (0-1) a 36., Patyi (0-2) az 50., Bujdosó S. (1-2) az 55., Szőnyi (2-2) a 69., Bujdosó S. (3-2) a 79., Kovács (3-3) a 87. percben.
Kiállítva: Bombicz (Környe) a 90. percben.

A Gyermelynek továbbra sem megy, most hazai pályán kaptak ki. Pedig a vezetést megszerezték az első félidőben, és sokáig náluk is volt a fór, ám Török egyenlíteni tudott, a meccs végén pedig Tillman eldöntötte a három pont sorsát a Piliscsév javára. A Gyermelynek így egyre izgatottabban kell hátrafele tekintgetnie…

Gyermely–Piliscsévi SE 1-2 (1-0)
Gyermely, vezette: Tomacsek Balázs (Schüller Zsombor, Derecskei Bence).
Gyermely: Kővári – Varga, Kovács L. (Veres, 21.), Fluxa, Kiss G. (Tóth, 85.), Felsőházi, Gombás, Kovács A. (Sándor, 56.), Beck, Veszelovszki, Gyuricza.
Piliscsév: Szél – Rábl, Török (Mesterházi I. Csaba, 90.), Tirpák, Koller, Kozma (Simon, 79.), Jámbor, Laskai L., Kucsera (Szabó, 63.), Laskai B. (Béres, 46.), Tillman.
Gólszerző: Gyuricza (1-0) a 31., Török (1-1) a 64., Tillman (1-2) a 86. percben.

Az Ete volt gyakorlatilag az egyetlen ebben a fordulóban, aki hozta a kötelezőt. A Kocs ellen hamar megszerezték az első gólt, ám a második sokáig nem jött. Egy-egy kocsi kontra akár egy pontot is jelenthetett volna a hazaiaknak, ám a meccs végén Tóth eldöntötte a három pont sorsát, ezzel pedig az Ete előzött a tabellán.

Kocs KSE–Etei SE 0-2 (0-1)
Kocs, vezette: Hegedüs Róbert (Nagy Gábor, Kiszi Levente).
Kocs: Natkai – Kovács I., Kisék Sz., Barsi R., Dombi, Adorjáni, Takács L., Pados, Kovács K., Gombik L., Barsi Zs. (Bognár, 83.). Játékos-edző: Kisék Szabolcs.
Ete: Mantler – Puzsoma, Szeles, Gyüszi, Roll, Szabó (Tóth L. R., 46.), Szíjj, Járóka, Tóth H., Rigó, Proceller. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerző: Puzsoma (0-1) a 7., Tóth H. (0-2) a 90. percben.
Kiállítva: Takács L. (Kocs) a 80. percben.

Hiába a remek felsőgallai forma, elérte őket a vereség szele. Pedig Szám találatával a félidőben még náluk volt a fór, de a Pilismarót felszívta magát a második játékrészre, és nem kegyelmezett. Pár perc alatt megfordították a meccset, majd a hosszabbításban lőtt találatukkal el is döntötték a három pont sorsát.

Pilismarót SC–TÉG Felsőgalla 3-1 (0-1)
Pilismarót, vezette: Baranyai László (Szántó Ruben Dominik, Farkas Bálint).
Pilismarót: Pintér K. – Szarka, Pintér G., Csipor (Hernádi R., 54.), Horváth L. (Kneiszel, 70.), Wieszt (Berdó, 65.), Schubauer, Visnyovszki, Hernádi P., Pintér M. L., Domak (Sáros, 65.). Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Felsőgalla: Hanus – Magyari V., Komáromi, Együd (Magyari M., 54.), Szabacsi, Szám, Zettisch, Nagy, Kósa, Kiss (Herceg, 36.), Mata. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerző: Szám (0-1) a 36., Schubauer (1-1) a 62., Hernádi P. (2-1) a 65., Kneiszel (3-1) a 92. percben.

A Mocsának kötelező lett volna a győzelem, bár tudjuk, hogy a Süttő mindenkire veszélyes, és ez most egy pontban nyilvánult meg. Lehetett volna három is, hiszen bő fél órányi játék után már kettővel mentek a süttőiek, ám előbb még az első játékrészben Csizmadia szépített, majd egy öngóllal egyenlített is a Mocsa. Ettől függetlenül ugyanúgy meglehetett volna a három pont, hiszen a 87. percben újra süttői gólnak örülhettek a hazaiak, ám két perccel később a Mocsa újra egyenlített, így maradt a döntetlen.

Süttői SC–Mocsa KSE 3-3 (2-1)
Süttő, vezette: Németh Richárd (Dávid Rita, Marosi Milán).
Süttő: Király – Varga M., Tárai G., Zágonyi (Balogh N., 46.), Molnár, Varga Á., Tóth, Némedi, Juhász, Belovai, Tárai Á. (Pató, 74.). Technikai vezetők: Beck Tamás, Daróczi István.
Mocsa: Kovács – Falu, Pokk J., Rácz R., Jordán G., Csizmadia R., Kerekes Gy. (Balogh A., 82.), Varga, Czifra (Vass, 82.), Kántor K. (Rácz J. R., 46.), Prógli (Farkas, 46.).
Gólszerző: Juhász (1-0) a 15., Belovai (2-0) a 28., Csizmadia R. (2-1) a 45., Varga M. (öngól, 2-2) a 68., Molnár (3-2) a 87., Pokk J. (3-3) a 89. percben.

Az Ászár remek formában van, így esélyesnek számítottak a Tatabányai Vasas elleni meccsnek. Azzal azonban vélhetően nem számoltak, hogy csak 9 percig lesznek tizenegyen a pályán, ugyanis Hnizdát ennyi idő után küldte le a játékvezető. Ennek ellenére az Ászár így is győzni tudott, ezúttal Kiss volt a nyerőember, találatával vitte haza a három pontot az Ászár.

Tatabányai Vasas–Ászár KSE 0-1 (0-0)
Tatabánya, vezette: Vojvoda Miklós (Józsa Csaba, Sebján Attila).
Tatabányai Vasas: Kalics – Somogyi, Horváth I., Szigeti, Győrfi-Sánta (Balogh, 61.), Lakatos (Szeibert, 55.), Csaplár, Halász, Nyári, Schaffhauser (Lajtos, 85.), Horváth Bence. Technikai vezető: Auerbach Péter.
Ászár: Molnár M. J. – Garas (Takács, 82.), Ligeti D., Kiss (Répási, 88.), Verebics, Horák (Sáhó, 68.), Hnizda, Kun, Tapolcsányi, Molnár N. (Foltin, 32.), Szabó. Technikai vezető: Rakó László.
Gólszerző: Kiss (0-1) az 59. percben.
Kiállítva: Hnizda (Ászár) a 9. percben.