Ezen a hétvégén is fontos rangadókat játszanak, leginkább a dobogós helyek miatt lesz érdekes ez a forduló. A vasárnap legnagyobb rangadója mindenképpen a Sárisáp–Zsámbék összecsapás lesz, amelyet Tokodon játszanak. A Zsámbék jelenleg a harmadik, míg a Sárisáp a negyedik a tabellán, az őszi mérkőzésüket a Sárisáp nyerte, most Bodó László fiai szeretnének visszavágni és növelni az előnyüket a dobogóért vívott harcban. Szintén a dobogóért harcol a Koppánymonostor és a Nyergesújfalu. Jelenleg előbbi áll jobban egy ponttal Ha az őszhöz hasonlóan most is nyerne a Nyergesújfalu, meg is előznék a lila-fehéreket.
A listavezető Tatabánya Esztergomba látogat a három pontért. A hazaiak ugyan bárkire veszélyesek, de most nincsenek túl jó formában. Ha már a formáról esett szó: sem a Nagyigmánd, sem a Vértessomló nem szerzett még tavasszal pontot, most pedig egymás ellen játszanak. Ennél jobb alkalom nem nagyon kínálkozik a rossz széria megszakítására. Szegény Ácsnak ezen a hétvégén is kijut a jóból, hiszen a második helyen álló Oroszlány látogat hozzájuk. Az őszi randevújukon Sebestyén Ferenc együttese 15 gólt rúgott, ez most is benne van a pakliban. A Kecskéd és a Tata vállát sem nyomja túlságosan a teher, nagy valószínűséggel a középmezőnyben végeznek. A tavasszal jó formában lévő Tatánál a Kecskéd eddig tíz ponttal szerzett többet, de ezen a találkozón bármi megtörténhet. Mindössze egy pont van a Vértesszőlős és a Bábolna között. A Vértesszőlős az edzőváltás után remek formában van. Ha a hétvégén is győzni tudnának, az azt jelentené, hogy át is ugornák a Bábolnát a tabellán. A találkozókat egyaránt vasárnap, 15:30 órától rendezik.Atlasz Geodézia Megyei I. osztály, 19. forduló

FC Esztergom–Tatabányai SC
Mátyás Zsolt, az Esztergom vezetőedzője: – Más célokért küzdő csapatként szeretnénk megnehezíteni a Tatabánya dolgát.
Nagyigmándi KSK–Vértessomlói KSK
Orbán Zsolt, a Nagyigmánd szakosztály-vezetője: – Az elmúlt hetekben ha eredményben nem is, de játékban megmutatkozott az az irány, amit követni szeretnénk. Azon leszünk, hogy a hétvégén ez már pontokban is meglátszódjon.
Koppánymonostori SE–Nyergesújfalu SE
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelyen nem érdemeltünk vereséget. Volt egy rossz félidőnk ősszel a Nyergesújfalu ellen. Ismerjük az ellenfél erősségeit, erre készülünk, és természetesen győzni szeretnénk.
Sárisápi BSE–Zsámbéki SK
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: – Úgy gondolom, hogy az egyik legfegyelmezettebb csapat érkezik hozzánk. Sajnálom, hogy még mindig nem a saját otthonunkban játszunk, ez nagy hátrány számunkra. Mindkét csapatban több hiányzó lesz, de így is küzdelmes, hajtós mérkőzésre számítok.
Ácsi Kinizsi SC–OBSK Oroszlány
Sipos István, az Ács elnöke: – Eljutottunk arra a pontra, hogy nem tudom, meglesz-e egyáltalán a csapat. Az edzéslátogatottság a mélybe csökkent.
Wati Kecskéd KSK–Tatai AC
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Nem vagyunk tekintettel az orvoshiányra! Mindkét kapusunk keze eltörött, mellette négy kulcsjátékosunk esett ki sérülés miatt hosszabb távra. Vasárnap is megpróbálunk mindent, de a következő meccseken minden pontszerzés bravúr lenne tőlünk.
Vértesszőlősi SE–Bábolnai SE
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Továbbra is sérülések és eltiltások nehezítették a heti felkészülésünket. Kíváncsian várom, hogy melyik arcát mutatja majd a csapat a hétvégi bajnokin. Szeretnénk itthon tartani a három pontot.