Kurtán-furcsán telt az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályának 22. fordulója. Nagy meglepetés, megszokott kiütés, kapusgól és óriási fordítás is színesítette a hétvégi esős játéknapot.
Ahogy arra számítani lehetett, a Vértessomló alaposan elpáholta az Ácsot. A vendégek ugyan ki tudtak állni, de nyolcan fejezték be a mérkőzést sérülések és különböző problémák miatt, volt, aki 47 esztendősen vállalta a játékot. A Vértessomló az első félidőben több, mint egy tucat gólt vágott, a második játékrész viszont már nem volt ennyire gólerős részükről. Kovács István Dávid egy félidő alatt hat gólt rúgott, a szünetben viszont az öltözőben maradt. A hazaiaktól még a kapus, Ujszászi is eredményes volt, egy büntetőt értékesített. Hatalmas meglepetésre a rossz formában lévő csapatok csatáját a Nagyigmánd nyerte. Az U19-ben parádézó Ró­zsás Tamás első felnőtt mérkőzésén egyből győztes gólt szerzett a Koppánymonostor ellen. Ezzel a Nagyigmánd begyűjtötte idénybeli harmadik győzelmét is. A Koppánymonostor sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, így már korábban búcsút intettek a korábbi dobogós elképzeléseknek. A két csapat között egyébként huszonhárom pont volt a különbség, ám látszik, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Az Oroszlány egy jó mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a tavasszal remekelő Bábolna ellen. A vezetést a vendégek szerezték meg, de alig fél óra után emberhátrányba kerültek, amit az Oroszlány gyorsan ki is használt. Végül 5-2 lett a vége, így a második félidőben egyáltalán nem férhetett kétség a hazaiak három pontjához.


A Zsámbék is egy szoros első játékrész után győzte le a kissé elfáradó Vértesszőlőst. A dobogóra hajtó zöld-fehérek ezzel a diadallal óriásit léptek a dobogó felé. A szünetben még döntetlen volt az eredmény, de Mann Patrik duplája elég volt a győzelemhez. A Zsámbék a tavaszi szezonban eddig mindössze két gólt kapott, mind a kettőt büntetőből. A forduló – ha nem az év – legnagyobb fordítását a Kecskéd mutatta be Nyergesújfalun: a dobogóra pályázó hazaiak az első félidőben 4-1-re vezettek, a rossz minőségű pályán minden bement. A szünet után aztán fordult a kocka, a Kecskédnek jött be minden, és ki is használták a hazaiak hibáit. Sorozatban négy gólt rúgtak, ezzel pedig meg is fordították a találkozót háromgólos hátrányból. Ezzel a diadallal egyébként Linczmaier László csapata fellépett a hatodik helyre. Pető Dániel mesterhármasával sokat tett a győzelemhez. Tatát elmosta az eső, már ami az új pályát illeti: mivel állt rajta a víz, így nem tudták megrendezni az Esztergom elleni találkozót, ennek pótlásáról később döntenek csak. A Tatabánya–Sárisáp bányászrangadó villanyfényben és szakadó esőben telt, ahol az első félidőben eldöntötte a hazai csapat a három pontot a lelkesen küzdő Sárisáp ellen.

Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 22. forduló

Vértessomlói KSK–Ácsi Kinizsi SC 16-0 (13-0)
Vértessomló, vezette: Csejtei Cs. (Kiss L., Varga I.).
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Eigner B., Erdei, Kovács I. (Murányi, 46.), Zink, Batin, Kovács K. (Ficsor, 46.), Egri, Eigner Zs., Petőcz (Éliás, 46.). Vezetőedző: Dupai János.
Ács: Marczali – Gerencsér, Kohár M., Tóth A., Bruckner, Baumgartner, Vörös J., Márkus, Kántor, Császár, Vendégh. Elnök: Sipos István.
Gólszerzők: Eigner Zs. (1., 42., 64.), Kovács I. (5., 23., 29., 30., 35., 43.), Szomolya (7., 33., 41., 79.), Batin (17.), Ujszászi (32.), Ficsor (84.).
Jók: senki, illetve senki.

Nagyigmándi KSK–Koppánymonostori SE 1-0 (1-0)
Nagyigmánd, vezette: Havasházi Sz. (Papes D., Szijártó M.).
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Rózsás, Horváth I. (Kuti Horváth, 88.), Pintér, Szappanos, Krizsán, Horváth Z., Boros, Kovács M. (Juhász, 83.), Mesterházi. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Venczel, 66.), Pekler (Lamperth, 71.), Hegedűs, Rába, Sallai (Alasztics, 52.), Sinkó, Szalai, Zvér, Dávid, Dombi. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Rózsás (44.).
Jók: mindenki, illetve senki.

OBSK Oroszlány–Bábolnai SE 5-2 (2-1)
Oroszlány, vezette: Fiderman M. (Frank V. L., Szántó R. D.).
Oroszlány: Kovács B. – Molnár (Babai, 84.), Korcsok (Soós, 68.), Kuzma, Tóth Á. (Földi, 71.), Kiss (Mester, 80.), Szűcs, Csontos (Haász, 61.), Simonka, Kelemen, Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Takács (Horváth L., 61.), Horváth D., Valkó M., Kalamár (Szalai, 83.), Szendi (Marcinkó, 61.), Magyar, Kolonics (Kaluha, 83.), Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Minárcsik (34.), Tóth Á. (45.), Kiss (59., 69., 79.), illetve Kalamár (18.), Horváth L. (77.).
Kiállítva: Valkó G. (33., Bábolna).
Jók: Kiss, Haász, Kelemen, Kuzma, illetve Kolonics.

Zsámbéki SK–Vértesszőlősi SE 4-1 (1-1)
Zsámbék, vezette: Miráki G. (Sirokmán A., Bábszki G.).
Zsámbék: Lakatos – Áprily, Marticsek (Fekete I., 65.), Juhász, Sugár B., Mann (Billege, 79.), Kállay (Sugár S., 85.), Kósa, Szabó (Fekete Cs., 77.), László, Karai (Dobos, 86.). Vezetőedző: Bodó László.
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Bencsik, Kolompár (Gyurász, 72.), Szőke, Polyák, Bognár M., Bognár F. (Németh, 37.), Kocsis, Plotár (Zöld, 72.), Králl. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Karai (3.), Mann (50., 66.), Kállay (73.), illetve Bencsik (9.).
Jók: mindenki, illetve Dr. Veréb, Králl, Polyák.


Nyergesújfalu SE–Wati Kecskéd KSK 4-5 (4-1)
Nyergesújfalu, vezette: Mihályi G. (Szeibert P., Jurák F.).
Nyergesújfalu: Koller – Chirita, Fekete, Tóth D., Hajnal, Gimesi, Nagy (Szoboszlai, 74.), Kottra, Deme, Rozmán, Katona. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Kecskéd: Pásku – Kese, Czékmány, Kocsán, Hagymási, Pető (Juhász, 88.), Kucsera, Simon (Schmuck, 67.), Tomayer (Kiss, 67.), Farkas, Greskó. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Tóth D. (2.), Hajnal (22., 42.), Deme (32.), illetve Pető (37., 55., 75.), Simon (51.), Hagymási (70.).
Jók: senki, illetve Kocsán, Kese, Hagymási, Pető.

Tatabányai SC-Sárisápi BSE 3-0 (3-0)
Tatabánya, vezette: Kolonics G. (Drabon B., Janovics I.)
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Farkas M., 63.), Árvai, Kovács I., Klausz (Németh, 70.), Kocsis (Víg, 63.), Solymos (Wágner, 63.), Farkas V. (Krupánszki, 76.), Gaszner, Székely, Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.
Sárisáp: Sándor G. – Fürst (Guzsik, 46.), György (Jurásek J., 85.), Szenes (Lohner, 75.), Berki, Hamza (Góman, 59.), Terplán, Karcagi (Cauxeiro, 78.), Farkas Á., Horváth Gy., Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Klausz (29., 39.), Kovács I. (35.)