Az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályának 23. fordulóját játszották a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy már csak három forduló van hátra. 

Az Esztergom és a Koppánymonostor is jobb formában volt ősszel, mint tavasszal, így a tabellán mindössze egy pont volt köztük a különbség. Ez aztán a pályán is látszódott, hiszen az első félidőben egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. Szünet után aztán előbb az Esztergom volt eredményes, majd a csereként beálló Zvér találatával egyenlített a lila-fehér klub. Két perccel később újra a hazaiaknál volt a fór, de a Koppánymonostor nem akarta sorozatban hetedik vereségét is elszenvedni, így a 93. percben pontot mentett. Ezzel a két gárda maradt a helyén, nem változott közöttük a különbség.FC Esztergom–Koppánymonostori SE 2-2 (0-0)
Esztergom, vezette: Csejtei Cs. (Nagy G., Ferling Á.)
Esztergom: Iványi – Chrompota, Faragó B., Patos, Dékány, Bokros (Horváth, 79.), Krammer, Majtényi, Bugjó (Budavári, 73.), Ribár, Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Koppánymonostor: Giber – Egyed, Bilkó, Venczel, Lamperth (Zvér, 63.), Rába, Sallai, Sinkó, Dávid, Dombi (Szőnyi, 79.), Tímár (Szalai, 55.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Gyebnár (67., 85.), illetve Zvér (83.), Dávid (93.)
Jók: Krammer, Gyebnár, illetve mindenki.

A Nagyigmánd az elmúlt fordulóban győzni tudott, így kissé jobb állapotban utaztak Sárisápra. A hazaiak a negyedik hely megtartásáért harcolnak, és ezt gyorsan is a vendégek tudtára adták: Horváth már az ötödik percben eredményes volt, majd a szünet előtt Cauxeiro duplázta meg a Sárisáp előnyét. A szünet után aztán váltani tudott a Nagyigmánd, és jó játékkal rukkolt elő. Pintér szépíteni tudott büntetőből, de hiába támadt a Mohácsi-legénység, végül nem jött össze az egyenlítés.

Sárisápi BSE–Nagyigmándi KSK 2-1 (2-0)
Sárisáp, vezette: Fiderman M. (Lovas A. G., Szántó R. D.)
Sárisáp: Sándor G. – György, Szenes (Fürst, 46.), Berki, Hamza (Sándor P., 46.), Cauxeiro (Góman, 46.), Terplán, Karcagi, Farkas, Horváth Gy. (Jurásek J., 68.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Bakura, Horváth I., Pintér, Kuti Horváth, Szappanos, Horváth Z., Boros, Kovács (Juhász, 73.), Mesterházi. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Gólszerzők: Horváth Gy. (5.), Cauxeiro (45.), illetve Pintér (59.)
Jók: senki, illetve mindenki.

Többre számítottunk, de így is 18 lett a vége. A találkozó gyászszünettel kezdődött, a Kelemen Andrásra, az Ácsi Kinizsi korábbi játékosára emlékeztek. Solymos aztán már az első percben betalált, ám a Tatabánya csak hatig jutott az első játékrészben. P. Nagy mester több helyen változtatott a csapaton, ami kissé fel is rázta őket, így a szünet után 12 találat esett. Solymos hét góllal zárt, a csereként beálló Fodor is négyig jutott. Volt már nagyobb veresége is az Ácsnak ebben a szezonban, talán örülhetnek, hogy megúszták ennyivel.Ácsi Kinizsi SC–Tatabányai SC 0-18 (0-6)
Ács, vezette: Mihályi G. (Baranyai L., Füleki M.)
Ács: Marczali – Tóth A. (Márkus, 61.), Blahó, Császár (Kántos, 63.), Taár, Cseh, Baumgartner, Vörös J., Vörös R., Szabó, Járóka. Elnök: Sipos István.
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz., Árvai (Fodor, 46.), Soltész (Víg, 46.), Krupánszki, Kovács I., Klausz (Farkas M., 46.), Németh (Horváth, 46.), Kocsis (Wágner, 46.), Solymos, Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerzők: Solymos (1., 37., 38., 44., 58., 82., 87.), Árvai (5., 20.), Krupánszki (46.), Wágner (52., 66.), Kovács I. (53.), Horváth (62.), Fodor (65., 75., 76., 80.).
Jók: senki, illetve Solymos, Fodor, Kovács I.

Sváb-bál helyett sváb-rangadót hozott a hétvége. A Kecskéd és a Vértessomló remek kapcsolatát nem is kell ecsetelni, ráadásul ez most egy közönségszórakoztató meccset is hozott. Az első játékrészben pariban voltak a felek, hiszen 2-2-s döntetlennel vonultak pihenni, ám rögtön a szünet után pár perc alatt hármat is rúgott a Kecskéd, majd a 62. percben már a hatodik hazai találat is megszületett. Batin ugyan szépített, de eddigre már rég eldőlt a három pont sorsa. A Kecskéd őszi remeklésével már a hatodik helyen áll, és akár még az ötödik helyen is végezhetnek a bajnokság végeztével.

Wati Kecskéd KSK–Vértessomlói KSK 6-3 (2-2)
Kecskéd, vezette: Miráki G. (Bábszki G., Kolonics G.)
Kecskéd: Pásku – Czékmány, Simon (Kiss, 80.), Juhász (Farkas J., 46.), Kocsán, Hagymási, Greskó, Pető (Schmuck, 82.), Kese, Kucsera (Tomayer Á., 76.), Farkas P. Vezetőedző: Linczmaier László.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Erdei, Antalovits (Ficsor, 54.), Szepesi (Kövessy, 69.), Batin, Kovács K., Zink, Murányi (Eigner Zs., 54.), Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Pető (11., 47., 53.), Hagymási (17.), Kucsera (55.), Czékmámy (62.), illetve Antalovits (8.), Batin (34., 77.)
Jók: Pető, Kucsera, Farkas P., Greskó, Hagymási, illetve Batin.

A Nyergesújfalu nem túl jó passzban utazott el Vértesszőlősre, hiszen az előző fordulóban hiába vezettek három góllal a Kecskéd ellen, végül vereséggel kellett levonulniuk a pályáról. A Vértesszőlős ellen a kezdeti lépéseket most is remekül tették meg: Tóth már a harmadik percben betalált, Nagy találata pedig kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A Vértesszőlős még szépített az első félidő végén, majd a második játékrész már abszolút a hazaiké volt: hármat is lőttek, azaz a kétgólos hátrányból kétgólos előnyt csináltak, ez pedig három pontot ér.

Vértesszőlősi SE–Nyerges­újfalu SE 4-2 (1-2)
Vértesszőlős, vezette: Hartdégen Zs. (Varga I., Szabó M.)
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Müller (Plotár, 46.), Bognár F. (Jónás, 87.), Polyák (Németh, 46.), Bognár M. (Gyurász, 92.), Kocsis, Kolompár (Duka, 78.), Králl, Szőke, Bencsik. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Nyergesújfalu: Koller – Chirita, Balogh A., Szoboszlai (Fábián, 87.), Tóth, Hajnal, Jámbor (Gimesi, 62.), Nagy, Takács, Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Bognár F. (43.), Bognár M. (59.), Szőke (63.), Plotár (92.), illetve Tóth (3.), Nagy (26.)
Jók: Dr. Veréb, Králl, Szőke, illetve Nagy, Balogh

A Zsámbék annak tudatában lépett pályára Bábolnán, hogy amennyiben győzni tudnak, úgy biztosan meglesz valamelyik érem. Mindkét oldalon több hiányzó volt, de ez a Bábolnát érintette rosszabbul. Az első félidőben Mann, a szünet után pedig Karai talált be, így a Zsámbék elvitte mindhárom pontot, ezzel pedig biztossá vált, hogy tavaly után idén is a dobogón végeznek.

Bábolnai SE–Zsámbéki SK 0-2 (0-1)
Bábolna, vezette: Kiss L. (Németh R., Vojvoda M.)
Bábolna: Pécsvárady – Horváth D., Kalamár, Horváth L., Takács K., Szendi, Marcinkó, Magyar, Kolonics, Fábián, Szalai (Répási, 61.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Zsámbék: Lakatos – Áprily (Tuba, 89.), Kiss L. (Kungl, 79.), Marticsek, Juhász, Sugár, Mann (Miklósi, 86.), Kállay (Haupt, 77.), Kósa Szilágyi, Szabó (Billege, 86.), Karai. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Mann (27.), Karai (72.)
Jók: Horváth D., illetve Karai, Juhász, Mann.

Nem túl nagy színvonalú mérkőzést tudott behúzni az Oroszlány. Szeibert találatával hamar megszerezték a vezetést, majd Sebestyén-mesternek az első félidőben két cserét is meg kellett húznia, Tóth és Simonka is lejött a pályáról. A szünet után aztán tovább szenvedett az Oroszlány, de két gólt így is tudott szerezni, így végül hazavitte mindhárom pontot Tatáról.

Tatai AC–OBSK Oroszlány 0-3 (0-1)
Tata, vezette: Széplábi G. (Sirokmán A., Szijártó M.)
Tata: Battka – Széles, Csapó, Bogár (Suhai, 66.), Szabó, Tóth (Zuggó, 66.), Mészáros, Csordás D., Fekete (Járóka, 79.), Nagy (Martonfi, 66.), Csordás G (Kovács, 74.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Oroszlány: Boros – Molnár, Korcsok, Kuzma, Tóth Á. (Csontos, 37.), Kiss (Tóth B., 62.), Szűcs, Szeibert, Simonka (Haász, 32.), Kelemen (Soós, 70.), Minárcsik (Mester, 66.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Szeibert (22.), Haász (74.), Szűcs (84.)
Jók: Suhai, Martonfi, Csapó, illetve Szeibert, Mester.