A megyei első osztály utolsó fordulóját játszották szombaton. Íme, az összefoglaló!

Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 26. (utolsó) forduló

A Nyergesújfalu azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha győzni tud, akkor megvan az ötödik hely. Az Oroszlány már a múlt héten bebiztosította az ezüst érmét, így tét nélkül utazott el. Az első félidőben az Oroszlány nem találta meg a játékát, mégis megszerezte a vezetést, de rögtön utána egy büntetőből egyenlített a Nyergesújfalu. A szünet után aztán jobb lett az Oroszlány, a gólokat mégis a hazaiak szerezték, ráadásul öt perc alatt kettőt is. A végén még szépített a vendég csapat, de a három pont Nyergesen maradt, amivel meg is szerezték a negyedik helyet.

Nyergesújfalu SE–OBSK Oroszlány 3-2 (1-1)
Nyergesújfalu, vezette: Szeibert P. (Szabó G. M., Frank V. L.).
Nyergesújfalu: Koller – Engelbrecht, Szoboszlai (Jánosi D., 80.), Tóth D., Fellegi (Manga, 61.), Hajnal (Horváth R., 88.), Jámbor, Nagy, Kottra, Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Oroszlány: Boros – Haász (Kiss, 46.), Molnár, Korcsok, Kuzma, Tóth Á., Szűcs, Mester, Szeibert, Simonka, Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Hajnal (45+2., tizenegyesből), Manga (65.), Szoboszlai (69.), illetve Szűcs (45., 90.).
Kiállítva: Molnár (91.), Simonka (93.) – egyaránt Oroszlány.
Jók: mindenki, illetve Mester, Kuzma, Simonka, Szűcs.

Nem nagyon volt tétje ennek a találkozónak, bár a Tatát még megelőzhette volna a Nagyigmánd. A meccs első félidejében egyértelműen jobb volt a Vértessomló, hiszen már 4-1-re vezettek a szünetben, majd a pihenő után pár perccel már 6-1 volt. Ekkor a Vértessomló kissé megpihent, amit ki is használt a Tata: tíz perc alatt rúgtak hármat. Ennél több viszont nem volt a vendégekben, így a Vértessomló egy tízgólos meccsen búcsúzott a bajnokságtól, méghozzá győzelemmel.

Vértessomlói KSK–Tatai AC 6-4 (4-1)
Vértessomló, vezette: Jurák F. (Baranyai L., Gabala Zs.).
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Szepesi (Kovács I., 55.), Batin (Egri, 90.), Kovács K., Kovács S., Petőcz (Eigner Zs., 46.). Vezetőedző: Dupai János.
Tata: Battka (Csákány, 46.) – Koronczi, Szabó, Suhai, Tóth (Dácher, 88.), Mészáros, Csordás D., Fekete (Bogár, 78.), Nagy, Csordás G., Kovács K. S. (Járóka, 70.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Koller (2., 49.), Szomolya (23., 43.), Batin (31.), Eigner Zs. (47.), illetve Koronczi (19.), Tóth (55.), Csordás G. (61.), Szabó (65.).
Kiállítva: Kovács K. (80., Vértessomló).
Jók: Szepesi, Koller, Batin, Szomolya, illetve Suhai, Szabó, Koronczi.

Nagy iram már nem volt a találkozón, hiszen korábban eldőlt, melyik csapat hol végez. A Tatabánya végig irányítása alatt tartotta a találkozót, ám Pécsvárady kapus remekül védett, így csak hármat lőtt a hazai csapat. A szünet után is ez volt a képlet, a tatabányai támadások általában elhaltak Pécsvárady kapusban, de Wágner azért a cserepadról beszállva egyszer eredményes volt. A Tatabánya így tehát győzelemmel búcsúzott, és várhatja az osztályozót.

Tatabányai SC–Bábolnai SE 4-0 (3-0)
Tatabánya, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.).
Tatabánya: Dombai – Kovács D. Sz. (Kocsis, 57.), Árvai, Soltész, Kovács I., Klausz (Farkas V., 46.), Solymos (Németh, 57.), Fodor (Wágner, 46.), Gaszner, Székely (Krupánszki, 57.), Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Takács, Szendi, Marcinkó, Nyári, Kolonics, Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Solymos (9., 28.), Árvai (20.), Wágner (75.).
Jók: mindenki, illetve mindenki.

Ennek a találkozónak inkább a hazaiak mehettek neki felpaprikázva, hiszen papíron kieső helyen álltak. Sokáig nem esett jól, de aztán Bakura megtörte a csendet, amivel a Nagyigmánd megszerezte a vezetést. Ez kissé feltüzelte a Vértesszőlőst, és az utolsó negyed órában megfordították a meccset, ami pedig három pontot ért. A Nagyigmánd ezzel papíron kiesett, de nagyobb valószínűséggel láthatjuk őket jövőre is ebben az osztályban, mint nem.

Nagyigmándi KSK–Vértes­szőlősi SE 1-2 (0-0)
Nagyigmánd, vezette: Katona B. M. (Lovas G., Jászberényi M.).
Nagyigmánd: Billig – Fehér, Ötvös, Bakura, Pintér, Szappanos, Krizsán, Horváth Z., Boros, Kovács (Juhász, 77.), Mesterházi (Horváth B. Zs., 36.). Technikai vezető: Gucsi Tamás.
Vértesszőlős: Szekér – Bencsik, Polyák, Dr. Veréb, Duka, Kolompár (Plotár, 9.), Jónás, Ratimorszky, Králl, Bognár F., Németh. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Bakura (66.), illetve Plotár (78.), Jónás (89.).
Jók: senki, illetve Szekér, Dr. Veréb.

Talán az egyetlen téttel bíró találkozó volt ez a szombati játéknapon: a győztes megszerezheti az ötödik helyet, de a hatodikat biztosan, miután pontazonosságal várták a csapatok a derbit. Végül a Koppánymonostor hamar eldöntötte, a szünetben már három volt, a térfélcserét követően pedig Rába meglőtte harmadik gólját is, ráadásul Gíber kapus még egy büntetőt is védett. A Nyergesújfalu győzelme miatt ez a három pont csak a hatodik helyre volt elég a lila-fehéreknek, míg a Kecskéd így a hetedik lett.

Koppánymonostori SE–Wati Kecskéd KSK 4-0 (3-0)
Koppánymonostor, vezette: Kolonics G. (Horváth I., Szabó G.).
Koppánymonostor: Giber – Egyed, Pekler (Szőnyi, 87.), Hegedüs, Venczel (Dombi, 63.), Alasztics (Köllner, 78.), Rába (Zvér, 73.), Sinkó, Szalai, Dávid, Tímár (Sallai, 50.). Vezetőedző: Vigh László.
Kecskéd: Pásku – Czékmány (Kiss, 69.), Simon, Kocsán, Hagymási, Greskó, Pető, Kese, Kucsera, Neukunft, Farkas P. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Rába (26., 32., 56.), Egyed (38.).
Jók: mindenki, illetve senki.

A Zsámbék bronzérme már fordulók óta biztos volt, de a gárda szeretett volna győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől. Ez most nem jött össze, bár többek között azért is, mert U19-s csapatuk az ezüstéremért játszott ugyanazon a napon, így ezen játékosok nem álltak Bodó László rendelkezésére. A remekül játszó Esztergom ezt kihasználta, köszönhetően többek között Gyebnár remek játékának és mesterhármasának. Az Esztergom pozíciója így sem változott, nyolcadik helyen zárták a szezont.

Zsámbéki SK–FC Esztergom 1-3 (1-1)
Zsámbék, vezette: György I. (Vojvoda M., Németh R.).
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Marticsek, Sugár, Mann, Kósa Szilágyi, Szabó (Haupt, 72.), Fekete I. (Veréb, 63.), László, Karai (Tuba, 80.), Fekete Cs. Vezetőedző: Bodó László.
Esztergom: Kánya – Chrompota, Patos (Révész, 25.), Paltineanu (Klátyik G., 70.), Dékány, Krammer, Majtényi (Tar, 60.), Bugjó (Bokros, 46.), Ribár, Várszegi B., Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerzők: Mann (31.), illetve Gyebnár (11., 67., 77.).
Kiállítva: Veréb (79.) illetve Ribár (79.).
Jók: senki, illetve mindenki.

A Sárisápi BSE–Ácsi Kinizsi SC találkozó elmaradt, miután az Ács nem állt ki. A mérkőzés 3 pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Sárisáp kapta.

Megrendelted már a legújabb pólódat? Ebben kimutathatod, melyik megyei csapatnak szurkolsz! Kattints IDE a részletekért.