A hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezték a megyei másodosztályban. 

Eurotrade megyei II. osztály, 29. forduló

Az újonc Bajót azzal a téttel lépett pályára, hogy megszerezhetik az ezüstérmet, ha győznek. A Környe pedig egy pár tálca sörrel motiválta a mocsaiakat, így ott is nyomós volt a tét. Az első félidőben csak egy gól született, amit Kerekes a szünet előtt szerzett. A második játékrészben aztán egyenlített a Bajót, már emberhátrányban, innen viszont a Mocsa húsz perce következett: ennyi idő alatt hat gólt vágtak, bár a piros lap miatt a Bajót dolga nehezebb volt. Más kérdés, hogy a Környe csak döntetlent játszott, ezzel pedig a Bajót egy hetessel ünnepelhette az ezüstérmet. Újoncként.Bajóti Szikra SE–Mocsa KSE 1-7 (0-1)
Bajót, vezette: Széplábi Gábor (Lovas Attila Gábor, Jászberényi Marcell).
Bajót: Juhász D. – Kaptás, Kocsis (Urbán, 58.), Aradi Zs., Rácz, Aradi S. (Bús, 75.), Kovács R. Sz. (Török, 29., Teiter, 80.), Tömör, Galba (Kuthy, 76.), Pálinkás, Juhász T. (Kecskés, 58.). Technikai vezető: Dudás Júlia.
Mocsa: Kovács M. – Falu (Korán, 29.), Pokk J., Rácz R. (Farkas, 54.), Jordán G., Csizmadia R. (Gorzsás, 77.), Kántor I. Sz., Kerekes Gy., Varga, Kántor K., Balogh (Rácz J. R., 58.). Technikai vezetők: Csizmadia Tibor, László Péter.
Gólszerző: Kerekes Gy. (0-1) a 41., Galba (1-1) a 66., Kántor I. Sz. (1-2) a 71., Csizmadia R. (1-3) a 76., Gorzsás (1-4) a 79., Kántor I. Sz. (1-5) a 81., Jordán G. (1-6) a 87., Kerekes Gy. (1-7) a 89. percben.
Kiállítva: Pálinkás (Bajót) a 62. percben.

A Bana adott esetben még a dobogóra is felléphet, ám ehhez győzniük kellett az Ászár ellen. Egy remek színvonalú meccsen meg is szerezték a vezetést Dobai találatával, de húsz perccel később egy kontra után Büki egyenlített. Dobai még az első félidőben visszaszerezte a hazaiaknak a vezetést, így a Bana ment előnnyel pihenni. Dobai nem hagyta abba a gólgyártást, a szünet után meglőtte a harmadik találatát is, de Kiss egy potyagóllal szépített, így az utolsó negyed óra nyílt maradt. A Bana azonban jobban bírta erővel, és Dobai passzát Szabó váltotta gólra, így végül otthon maradt a három pont – pontosan úgy, ahogy szinte az összes meccsen ebben a szezonban.

Banai KSK–Ászár KSE 4-2 (2-1)
Bana, vezette: Szabó Géza (Kolonics Gábor, Dávid Rita).
Bana: Kádár – Brulich, Szabó A., Böde (Zsolnai T., 92.), Szabó P. (Zsolnai M., 89.), Vincze D., Molnár (Rózsási, 81.), Rózsahegyi, Dobai, Róth G., Járóka (Vincze Á., 63.). Technikai vezető: Angyal Roland.
Ászár: Molnár M. J. – Bősze (Horák, 77.), Büki, Ligeti D., Kiss, Verebics, Bocska, Hnizda, Répási (Palotás, 62.), Molnár N., Szabó Á. V. Technikai vezető: Rakó László.
Gólszerző: Dobai (1-0) a 15., Büki (1-1) a 35., Dobai (2-1) a 40., Dobai (3-1) a 71., Kiss (3-2) a 75., Szabó A. (4-2) a 87. percben.

A Bokod a bennmaradásért küzd, a Felsőgallának pedig már szinte mindegy, hiszen nincs tét. Az akarat kijött, a Bokod négy gólt is szerzett az első félidőben, majd a szünet után még hármat. Ezzel szemben a Felsőgalla csak kettőt, így kiütéses győzelmet arattak Martonék. Ezzel a diadallal a Bokod előzni tudott a tabellán, és már nincs kieső helyen, de az utolsó fordulóban még bármi megtörténhet.

Bokod Erőmű LE–TÉG Felsőgalla 7-2 (4-1)
Bokod, vezette: Drabon Barnabás (Füstös Bálint, Dr. Hegyi Gabriella).
Bokod: Iváncsán I. – Bognár, Molnár (Csendes, 57.), Pányi (Iváncsán B., 85.), Gruber, Marton K. (Balogh, 85.), Szalontai, Valakovics (Sáry, 82.), Herczeg, Babicz (Erdős, 75.), Antal Dániel.
Felsőgalla: Hanus – Komáromi, Együd, Magyari M. (Pszota, 51.), Méhész, Járóka, Zettisch, Kósa, Kiss (Géri, 64.), Mata, Payer. Vezetőedző: Mesterházi Gábor.
Gólszerző: Marton K. (1-0) a 11., Marton K. (2-0) a 20., Babicz (3-0) a 27., Járóka (3-1) a 32., Babicz (4-1) a 45., Marton K. (5-1) a 60., Csendes (6-1) a 75., Méhész (6-2) a 77., Csendes (7-2) a 85. percben.

A Környe a múltheti veresége után már csak az ezüstéremben reménykedhetett, ehhez viszont az újonc Császár kellett volna verni idegenben. Az első félidő nem hozott gólt, viszont kiállítást igen: a császáriak kapusát a 34. percben leküldték. Az első félidő végeztével cserélt a Környe, a csereként beálló Bilisánczki egyből gólt szerzett, de pár perccel később az emberhátrányban lévő Császár egalizálni tudott. Sőt, Kozár kiállítása után a Császár megszerezte a vezetést, ám Kádas a meccs végén egyenlített. Döntetlennel viszont a Környe lemondhatott az ezüstről, és még a bronz sem biztos.Császári SE–Környe SE 2-2 (0-0)
Császár, vezette: Büki Gábor (Frank Viktor László, Sirokmán Alex).
Császár: Karászi – Szabó M. (Mohos, 92.), Bauer, Rendes, Beke, Vincze, Kisvári, Bagócsi (Csiszár M., 86.), Csonka, Nagy, Demeter Sz.
Környe: Szemeti – Tóth V., Kozár, Matláry (Turi, 68.), Zelenai, Bombicz (Göböly, 63.), Patyi (Bilisánczki, 46.), Kádas, Menyhárt (Mucsi, 73.), Békefi, Kerék. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerző: Bilisánczki (0-1) a 48., Beke (1-1) az 52., Beke (2-1) a 67., Kádas (2-2) a 81. percben.
Kiállítva: Karászi (34.), illetve Kozár (66.).

A bajnok Etének már nem nyomta túl sok tét a vállát, de nem illett volna a kiesőjelölt Gyermelytől kikapnia hazai pályán. Nem is jött össze a vendégeknek, bár az első félidő még szoros volt, hiszen csak egy góllal vezetett az Ete. A szünet után viszont eldöntötték a három pont sorsát a hazaiak, három gólt is lőttek.

Etei SE–Gyermely 5-1 (2-1)
Ete, vezette: Németh Richárd (Vojvoda Miklós, Büki Ferenc).
Ete: Mantler – Puzsoma, Gyüszi (Tóth L. R., 80.), Roll, Szabó, Tálos G., Szíjj, Járóka (Baráth, 46.), Tóth H., Rigó, Proceller. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gyermely: Fölöp – Beck, Nagy Zs., Varga, Veres, Gyuricza, Balázs (Kovács K., 63.), Kovács A., Stréhli N., Gombás, Felsőházi (Kovács L., 70.). Technikai vezető: Kiss Gábor.
Gólszerző: Gyüszi (1-0) a 10., Puzsoma (2-0) a 35., Kovács A. (2-1) a 36., Szíjj (3-1) az 58., Gyüszi (4-1) a 79., Puzsoma (5-1) a 88. percben.

A Kocs belekapaszkodott a szalmaszálba, és egy nagy meccsen legyőzte a Pilismarótot, ezzel ki is harcolta a bennmaradást. A Pilismarót már rég biztos középmezőnybeli tag, így a hazaiaknak kissé fontosabb lehetett az összecsapás. Ennek ellenére a Pilismarót szerezte meg a vezetést a harmadik percben, de húsz perccel később már a Kocsnál volt a fór. A szünet után jött a harmadik hazai találat, ám a Pilismarót még szépíteni tudott, így az utolsó szűk tíz perc szoros volt, de nem esett több gól.

Kocs KSE–Pilismarót SC 3-2 (2-1)
Kocs, vezette: Baranyai László (Ferling Ákos, Szijártó Márton).
Kocs: Natkai – Kovács I., Gombos, Kisék Sz. (Bódis T., 78.), Barsi R., Dombi, Takács L. (Karsai, 90.), Kovács K., Gombik L., Gombik Tamás, Barsi Zs. (Bognár, 75.).
Pilismarót: Vörös (Speier, 70.) – Szarka, Kneiszel, Pintér G. (Fehér, 70.), Csipor, Gerencsér, Visnyovszki (Wieszt, 13.), Hernádi P. (Domak, 46.), Pintér M. L., Méhes, Sáros. Vezetőedző: Osvald Zsolt.
Gólszerző: Hernádi P. (0-1) a 3., Kovács I. (1-1) a 8., Kovács I. (2-1) a 22., Kisék Sz. (3-1) a 62., Kneiszel (3-2) a 82. percben.

Az, hogy a Piliscsév a középmezőnyben zár, rég tudott, ahogy az is, hogy a Szomód sereghajtóként kiesik. A szoros találkozó első félidejében a Piliscsév háromszor is megszerezte a vezetést, de a Szomód csak kétszer tudott egalizálni. A szünet után is váltották egymást a gólok, így végül egy találat lett a különbség.

Piliscsévi SE–Bar-Nul Szomódi SE 4-3 (3-2)
Piliscsév, vezette: Tomacsek Balázs (Schüller Zsombor).
Piliscsév: Szél – Simon, Varga B. L., Mészáros (Béres, 52.), Morecz B., Laskai L., Kucsera (Morecz R., 46.), Varga L. A. (Bartl, 65.), Tillman, Mesterházi II. Csaba, Koller. Technikai vezető: Mesterházi I. Csaba.
Szomód: Szekeres – Szőnyi, Csizmadia, Prokay, Török, Fekete, Sáhó, Tápai, Lengyel, Lounes, Szili. Technikai vezető: Purgel Károly.
Gólszerző: Koller (1-0) a 2., Szőnyi (1-1) a 13., Kucsera (2-1) a 21., Tápai (2-2) a 27., Koller (3-2) a 43., Béres (4-2) a 69., Török (4-3) a 83. percben.

A Tatabányai Vasasnak fontos volt ez a találkozó, hiszen még nem volt bebiztosítva a bennmaradásuk. A Süttő maximum a hetedik helyre jöhet fel – ennek ellenére a vendégek igen erősen kezdtek, fél óra sem kellett, hogy háromgólos előnyre tegyenek szert. Lajtos szépített, de Tenki még a szünet előtt visszaállította a háromgólos különbséget. A térfélcsere után a Tatabányai Vasas elkezdte a felzárkózást, lőttek is két gólt, ám végül egyenlíteni nem sikerült.Tatabányai Vasas–Süttői SC 3-4 (1-4)
Tatabánya, vezette: Füleki Márton (Lovas Gábor, Tatár Levente).
Tatabányai Vasas: Papp – Somogyi, Horváth I., Hegedűs, Vajdai, Szigeti, Halász, Schaffhauser, Balogh, Lajtos (Szabián, 56.), Horváth B. (Auerbach P., 71.). Technikai vezető: Györgykovács Zoltán.
Süttő: Király – Nagy, Varga M., Tárai G., Tárai Á. (Tóth K., 60.), Varga Á. (Styecz, 66.), Tenki, Mezei, Pató, Juhász, Szakmáry. Technikai vezető: Daróczi István.
Gólszerző: Varga Á. (0-1) az 5., Tenki (0-2) a 21., Tárai G. (0-3) a 28., Lajtos (1-3) a 37., Tenki (1-4) a 45., Horváth I. (2-4) az 57., Schaffhauser (3-4) a 87. percben.